Architectuur

Zeilluifels om uw buitenruimtes te beschermen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De herfst is een goed moment om te analyseren hoe we de buitenruimtes van ons huis kunnen verbeteren. Als je deze zomer het gevoel hebt gehad dat je een plek miste die beschermd is tegen zon en regen om uit te rusten of te genieten van een ma altijd met je vrienden en familie, dan is misschien een luifel om te zien wat je nodig hebt, of twee!

Zeilluifels voorzien u van een vizier zodat u van elke zomerdag kunt genieten zonder u zorgen te hoeven maken over het weer! En ze zijn niet alleen praktisch, zeilluifels kunnen de esthetiek van uw terras of tuin op een economische manier transformeren.Meer weten over deze voortenten?

Zeilluifels worden op een eenvoudige manier geïnstalleerd door middel van touwen die aan de uiteinden zijn geknoopt, zodat ze aan een poster of muur kunnen worden bevestigd en vastgezet. Ze passen zich ook aan allerlei ruimtes aan; zelfs de smalste. Gezien deze kenmerken zou het hen niet moeten verbazen dat ze elke dag populairder worden.

Kenmerken van zeilluifels

Zeilluifels worden vaak gebruikt in terrassen en tuinen waar ze vaak worden gebruikt om bepaalde gebieden te beschermen tegen zonnestralen en regen. Hun kenmerken maken ze niet alleen geschikt, maar ook aantrekkelijk in die omgevingen. Wil je weten waarom?

 • Ze zijn waterdicht. Ze zijn over het algemeen gemaakt van dikke polyester stoffen met hydrofobe eigenschappen. Dus, en dankzij het structurele ontwerp, stroomt er water overheen zonder het te laten overstromen.Hierdoor zijn voortenten van dit materiaal bestand tegen vocht en schimmel.
 • Ze bieden bescherming tegen zonnestralen Shades hebben een bepaald gewicht en zijn bedekt met impregneermiddelen om 100% van het schadelijke licht van ultraviolette straling te weerkaatsen. Ze zorgen ervoor dat u op een zonnige dag in een mooie schaduw kunt pauzeren zonder nadelige gevolgen.

 • Ze zijn eenvoudig te installeren. Ze hebben metalen ogen aan elk uiteinde van het zeil om de installatie te vergemakkelijken. De naden zijn sterk en de stof is een beetje elastisch om hem goed aan te kunnen trekken en zo te voorkomen dat er water in blijft staan. Je kunt ze zowel aan de muur bevestigen met bouten als aan palen.
 • Ze zijn veelzijdig. Ze zijn op de markt te vinden in verschillende vormen, maten en kleuren en kunnen worden gecombineerd om mooiere resultaten te bereiken.Ze hebben geen grote ruimte nodig om te worden geïnstalleerd en kunnen zelfs in kleine ruimtes worden geplaatst. Ze kunnen horizontaal, verticaal of met een specifieke kantelhoek worden geïnstalleerd, het is allemaal aan jou.

 • Ze zijn erg zuinig. Ze zijn goedkoper dan andere buitenoplossingen zoals elektrische zonneschermen of pergola's. Er zijn kleine zeilluifels (300x300x300 cm.) die je voor minder dan 30 euro kunt krijgen, iets wat je ongetwijfeld aanmoedigt om ze te kopen.

Soorten zeilluifels

Zeilluifels worden gebruikt om schaduwrijke plekken op terrassen en tuinen te creëren en om zich aan te passen aan een groter aantal ruimtes ze hebben verschillende vormen: driehoekig, rechthoekig, vierkant Vormen geïnspireerd door de zeilen van schepen; vandaar de naam.

 • Driehoekig: Driehoekige luifels zijn favoriet bij het creëren van schaduw in kleine ruimtes.Het is gebruikelijk om twee van de uiteinden verankerd te vinden aan de gevel van het huis en de derde aan een paal aan de andere kant van een recreatiegebied. In neutrale tinten zijn ze ideaal om rustplekken in de schaduw te creëren. Maar als je een meer speciale ruimte wilt creëren, kun je inzetten op intense kleuren of composities waarin je twee, drie of zelfs vier luifels gebruikt.
 • Rechthoekig: Rechthoekige en vierkante luifels geven buitenruimtes een meer traditionele esthetiek. Ze worden meestal gebruikt om patio's, terrassen of garageruimtes af te dekken, naast dezelfde doeleinden waarvoor driehoekige zeilluifels worden gebruikt. Luifels in ruwe kleuren zijn het populairst, maar ook in huizen met een mediterrane of strandsfeer kom je ze vaak tegen in blauwe tinten.

Waarom zeilluifels installeren?

Er zijn veel redenen om zeilluifels op ons terras of tuin te willen plaatsen. Het beschermen van buitenruimtes tegen zonnestralen en regen, zoals we al zeiden, is een van de meest voorkomende redenen om ze te installeren. Maar het is ook om wat privacy te bereiken als we (indiscrete) buren in de buurt hebben, zoals in het geval van woonwijken.

Welke andere toepassingen kunnen we geven aan zeilluifels?

 • Geef schaduw aan tuinen, terrassen en patio's.
 • Bescherming tegen de zon kinderspeelplaatsen, BBQ-ruimtes en eetruimtes buiten.
 • Overdekte zwembaden en jacuzzi's.
 • Bescherm tuin- en tuinmeubilair.
 • Dekking parkeerplaatsen en dierenverblijven.

Kende je zeilluifels? Houdt u er rekening mee om uw buitenruimtes voor volgende zomer te verbeteren? Laat de tijd niet voorbijgaan en bereid nu uw tuin of terras voor zodat u er in de lente 100% van kunt genieten zonder aan tijd te hoeven denken.Ze zijn geen grote investering en u kunt ze zelf installeren.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: