Decoratie-ideeën

Het gebruik van designtextiel in interieurs

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Bij interieurdesign wordt textiel heel vaak gezien als een bijzaak. Mensen zien ze eerder als een finishing touch dan als een cruciaal onderdeel van het algehele ontwerp. In werkelijkheid kun je echter geen kamer zonder hen ontwerpen. Daarom is het zo belangrijk om belang te hechten aan textiel.

Vervolgens ontdek je hoe ze bijdragen aan een gewenning en hoe je ze op de juiste manier gebruikt. We hopen dat je een nieuwe waardering voor stoffen krijgt, zodat je er vanaf nu op de beste manier van kunt genieten bij het inrichten van je huis.Met textiel ziet je huis eruit als een ander, veel eleganter.

Textiel in huis

In interieurontwerp verwijst de term 'textiel' naar elk product dat is geweven of gemaakt van stof. Het klinkt misschien eenvoudig, maar deze stukken worden gebruikt in verschillende toepassingen in elke kamer. Je kunt ze terugzien in designelementen, zoals: kussenstoffen, dekens, gordijnen, vloerkleden, stoffen muurschilderingen, bankstoffen, spreien, etc.

Waarom is textiel belangrijk?

Textiel helpt veel om de sfeer van een ruimte te bepalen en persoonlijkheid te geven. Stel je voor hoe anders je je zou voelen als je een slaapkamer binnenloopt die bedekt is met zijde en fluweel dan een woonkamer die grotendeels uit bamboe en katoen bestaat. Bij het winkelen voor textiel moet u rekening houden met het soort stemming dat u in elke ruimte wilt weergeven en dienovereenkomstig stoffen kiezen.

Textiel werkt ook om de ruimte te verenigen en de ruimte samen te brengen. Dit is waar je favoriete kleurenpalet of het kleurenpalet dat het beste past bij de kamer die je aan het inrichten bent, in het spel komt. Als je er eenmaal een in gedachten hebt, kun je een of twee van de kleuren nemen, meestal hun secundaire en accenttonen, en ze in verschillende soorten textiel in de kamer gebruiken.

In een slaapkamer kun je bijvoorbeeld nepbont toevoegen om een gevoel van elegantie en vrouwelijkheid te geven. De witte kleur in de stoffen kan ook de muren versterken, het beddengoed en de meubels moeten ook bij elkaar passen, dus de kleur van het beddengoed moet in combinatie zijn met de meubels. En wil je gedecoreerde kussens op je bed leggen als decoratief element? Natuurlijk! Maar denk niet alleen aan de decoratie van de kussens, maar ook aan de kleur en de textuur ervan.Alles moet in aanmerking worden genomen om maximale samenhang te vinden en zo een goed resultaat te hebben dat de hele slaapkamer als geheel verbetert.

Textiel goed gebruiken

Nu je weet wat textiel is en waarom het zo belangrijk is voor het ontwerp van een kamer, is de volgende stap om te leren hoe je het op de juiste manier gebruikt. Hieronder vindt u een lijst met tips om u op weg te helpen en het proces te laten slagen.

Gebruik al je inspiratie

Textiel lijkt misschien een accessoire of de nieuwste designitems om te kopen, maar in feite is het het tegenovergestelde. Ze kunnen een geweldige inspiratiebron zijn voor ruimtedecoratie en een kleurenpalet bieden waarop de kamer moet worden gebouwd. Als je niet zeker weet waar je met een kamer moet beginnen, ga dan naar een vloerkleed, een accentstoel of zelfs een kussen om het een gevoel van richting te geven.

Onthoud: meng patronen, geen kleuren

Als je eenmaal je kleurenpalet op zijn plaats hebt, blijf er dan bij. Het gebruik van te veel kleuren in een kamer kan een hectisch en verward gevoel geven. Dat gezegd hebbende, betekent dit niet dat je kamer saai moet zijn. Je kunt nog steeds veel visueel belang aan de ruimte toevoegen door patronen te mixen. Probeer meerdere patronen en vaste stoffen te gebruiken die binnen hetzelfde palet vallen. Op deze manier creëer je een verbonden manier om de kamer in te richten en een goed gevoel op te wekken wanneer je de kamer binnengaat.

Laagstructuren

Een andere manier om visueel belang toe te voegen aan een ruimte is door het gebruik van textiel in verschillende texturen. Onthoud dat textuur in dit geval verwijst naar de manier waarop de stof eruitziet. Probeer verschillende texturen door de kamer heen te mixen en matchen, of leg ze zelfs op elkaar om een gevoel van contrast te creëren.

Onthoud daarom, nu je al deze informatie binnen handbereik hebt, dat textiel niet het laatste moet zijn in het ontwerp van een kamer. Om een goede inspiratie te vinden en alles goed met elkaar te verbinden, moet het tegenovergestelde gebeuren: het textiel moet voorop staan! Het is belangrijk dat je, voordat je begint met het kopen van stoffen, een reflectieoefening doet over hoe je de kamer wilt hebben ingericht en wat je met elk detail wilt bereiken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: