Decoratie-ideeën

Lichtschakelaars voegen persoonlijkheid toe aan je huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Thuiskomen en het licht in de hal aandoen, wakker worden en het bedlampje aandoen om te controleren of de wekker niet op de verkeerde tijd staat, zijn dagelijkse handelingen die we elke dag uitvoeren. De lichtschakelaars zijn standaard in een huis, maar weten we hoe we de meest geschikte moeten kiezen voor elke situatie?

Wat voor nut ga je eraan geven? Waar ga je ze neerzetten? Voordat we lichtschakelaars kopen, zijn er veel vragen die we onszelf moeten stellen. Naast een praktische functie kunnen lichtschakelaars ook persoonlijkheid toevoegen aan of aftrekken van ons huis, iets waar we rekening mee zullen moeten houden bij het kopen van het sierlijst.

Schakelaars zijn fundamentele elementen in onze huizen. Ze stellen ons in staat een lamp aan of uit te doen vanaf een specifiek punt en die we meestal bij de ingang van gangen, keukens, badkamers of slaapkamers plaatsen. Naast hun praktische functie vervullen de schakelaars echter ook een esthetische functie.

Door het kleine formaat van de schakelaars houden velen van ons er geen rekening mee bij het inrichten van een ruimte. Het ontwerp kan echter een groot esthetisch verschil in kamers maken. Dit wordt vooral bepaald door de fabricagematerialen, de afwerkingen en het aandrijfsysteem.

Afhankelijk van aandrijfsysteem

Drukknopschakelaars, tuimelschakelaars, tuimelschakelaars, tactiele schakelaars, sensorschakelaars Het bedieningssysteem van de schakelaar is een element om zowel op praktisch als op esthetisch niveau te overwegen, omdat ze het ontwerp wijzigen en in sommige gevallen zelfs de stijl "bepalen".

De tuimelschakelaars zijn waarschijnlijk de meest voorkomende in onze huizen. Het is een soort schakelaar die een elektrisch circuit loskoppelt en weer aansluit door in de ene richting te zwaaien om het circuit te verbreken en in de andere richting om het weer aan te sluiten. We kunnen enkele, dubbele of drievoudige schakelaars vinden met deze kenmerken, gemaakt met verschillende materialen en afwerkingen.

Drukknopschakelaars en tuimelschakelaars

Minder vaak tegenwoordig zijn drukknoppen of hendelstype schakelaars De eerstgenoemde zijn elektrische bedieningen die, wanneer ingedrukt, elektrische stroom doorlaten en, wanneer hij stopt met drukken, onderbreekt hij deze . Deze laatste hebben een mechanisme dat lijkt op tuimelschakelaars en waren decennia geleden heel gebruikelijk, zowel thuis als op het werk.

tuimelschakelaars en draaischakelaars

Als we het hebben over schakelaars met moderne mechanismen, kunnen we niet anders dan de aanraakschakelaars noemen, waarmee we lampen met een zachte aanraking kunnen in- en uitschakelen. En modern zijn de nieuwe schakelaars automatisch of met infraroodsensor; technologieën die het ons gemakkelijker maken om ons huis te automatiseren en te besparen op de elektriciteitsrekening.

Aanraak-, automatische en infraroodsensorschakelaars

Het spreekt voor zich dat een aandrijfsysteem dat niet alle systemen in alle ruimtes werken. Een schakelaar met een sensor is een prima alternatief in doorgangsruimtes zoals trappen of gangen, maar dat is niet altijd het geval in ruimtes zoals de woonkamer of keuken waar we meer tijd doorbrengen en niet altijd actief zijn.

Volgens jouw stijl

Het bedieningssysteem geeft bepaalde unieke kenmerken aan de schakelaars en brengt ze in sommige gevallen dichter bij of verder weg van een bepaalde stijl.Maar er zijn veel meer factoren die de stijl van lichtschakelaars beïnvloeden, zoals materiaal, vorm, afwerking of kleur.

Moderne lichtschakelaars

Moderne lichtschakelaars spelen momenteel in op twee trends: minimalistisch en experimenteel. Lichtschakelaars met goed gedefinieerde vormen enstrakke witte lijnen zijn favoriet voor het decoreren van moderne en minimalistische huizen. Degenen die metaal en hout combineren, staan centraal in moderne huizen met een eclectische stijl.

Vintage lichtschakelaars

Dat vintage-esthetiek de afgelopen jaren aan kracht heeft gewonnen in het interieurontwerp, is niets nieuws. En kleine elementen zoals lichtschakelaars kunnen ons helpen deze stijl in ons huis te versterken. De gedecoreerde schakelaars in wit keramiek zijn ideaal voor het decoreren van keukens en badkamers.Maar er zijn ook andere tuimelschakelaars met een houten of verouderde metalen afwerking die we kunnen gebruiken om dezelfde look te bereiken.

Industriële lichtschakelaars

De industriële stijl is een modestijl. De grote lofts in New York hebben een stijl gekoesterd met kale muren, zichtbare pijpen en grote stukken hout en metalen meubels. Een scenario waarin metalen lichtschakelaars met blootliggende kabel perfect passen.

Zijn schakelaars in vintage-stijl en industriële stijl niet hetzelfde? Een deel van hen ja. De afgeronde schakelaars en metalen hendel behoren tot dezelfde periode en sierden zowel woningen als werkruimtes. Anderen, met een grotere doos of hendel, waren echter alleen in de industrie te zien.

Heb je nu een beter beeld van alles wat de lichtschakelaarmarkt je momenteel te bieden heeft? Er zijn mensen die om elk detail geven bij het inrichten van hun huis. Het bewijs is de uitgebreide catalogus met schakelaars waartoe we toegang hebben.

Afbeeldingen -Font Barcelona, Forbes & Lomax, Jung, Luxonov, Gi Gambarelli, Gira

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: