Decoratie-ideeën

Ontdek hoe je op een eenvoudige manier de gevels van het huis kiest

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hoewel we ons normaal gesproken richten op interieurdecoratie in woningen, is de waarheid dat de gevel ook erg belangrijk is. De gevels van huizen kunnen worden gedecoreerd en er kunnen meerdere materialen worden gebruikt voor hun constructie, dus er is een breed assortiment om uit te kiezen.

De gevel van een huis heeft veel te maken met de stijl die we binnen gebruiken, ook al lijkt het er niet op. Het huis kan moderniteit, classicisme of originaliteit uitdrukken. Er zijn veel manieren om details en materialen te kiezen, zodat alles bij elkaar past, zowel van binnen als van buiten.

Stenen gevels

Een van de huidige trends is om terug te keren naar de oude stenen gevels, maar met nieuwe kenmerken. Momenteel heb je de keuze uit veel verschillende steensoorten, met een modernere of meer rustieke uitstraling, met grijs-, roze- of aardetinten. De overgrote meerderheid van de woningen kiest voor huizen met natuurstenen gevelbekleding, wat duur is maar een mooie afwerking biedt. Het is ongebruikelijk dat huizen volledig van steen zijn gemaakt, omdat dit alleen gebeurt bij oude huizen die in dit materiaal bewaard moeten blijven. De kosten voor het bouwen van een stenen huis zijn erg hoog, daarom wordt bekleding gebruikt.

Het grote voordeel van dit type gevel is dat steen zeer isolerend is Het helpt als thermische isolatie in de winter, waardoor warmte wordt vastgehouden. Het vermindert ook het geluid dat van buitenaf kan komen, dus het biedt grote voordelen ten opzichte van andere soorten gevels.Bovendien moet worden vermeld dat het een heel elegante afwerking is en dat het nauwelijks uit de mode zal raken.

Geschilderde gevels

Een andere zeer economische en tegelijkertijd zeer populaire optie is het simpelweg schilderen van de gevel Er wordt een cementmortelpleister op de baksteen aangebracht. Op zich is deze afwerking erg pover, alsof het onaf is. Daarom wordt meestal een dunnere laag en verf aangebracht. Tegenwoordig zie je huizen in veel verschillende tinten geschilderd. Van bruin en oranje tot donkergroen, beige of blauw. De beslissing om het huis te schilderen is aan elke persoon, hoewel we een kleur moeten kiezen die we mooi vinden en die ons tegelijkertijd niet vermoeit, aangezien het schilderen van de gevel hoge kosten met zich meebrengt.

Het nadeel dat we zien bij dit type gevel is dat minder duurzaam isDe verf is voor buiten en is goed bestand tegen het weer, maar vroeg of laat zal het toch moeten nog een likje verf krijgen om deze te vernieuwen.De kosten van het schilderen van een gevel komen voort uit de grote hoeveelheid verf, het aantal keren dat het geschilderd moet worden en de arbeid en het materiaal. Kortom, het kan voordeliger zijn om een gevel te kiezen die op de lange termijn beter standhoudt.

Geventileerde gevel

In veel van de huidige gebouwen wordt een dergelijke gevel gecreëerd. Het bestaat uit een interne onderbouw, een isolatielaag en een externe structuur verankerd aan de isolatie Deze gebouwen hebben een groot isolerend en thermisch regulerend vermogen. Bovendien is het systeem economisch en maakt het een groot aantal afwerkingen mogelijk. Vaak worden keramische platen of andere materialen gebruikt om het gebouw een elegante en moderne uitstraling te geven.

SATE-systeem

Dit is het Buitenisolatiesysteem. Isolatieplaten worden toegevoegd in het buitengebied. De isolatie wordt aan de buitenzijde geplaatst en beschermd met één of meerdere beschermingslagen. Dit betekent een grote besparing op de energierekening.

Gevels van gemengd materiaal

In veel van de gevels is het mogelijk gemengde materialen te vinden In veel gevels kun je verf gebruiken met delen van steen, of met onderdelen die van alles bevatten, van keramiek tot tegels. Het is niet de meest gebruikelijke, aangezien degenen die kiezen meestal kiezen voor een type gevel, maar het is een andere mogelijkheid om rekening mee te houden.

In veel moderne huizen, met minimalistische en zelfs futuristische ontwerpen, zie je mengsels van materialen zoals beton met glas of geverfde afwerkingen. Deze mix van materialen is iets innovatiefs en fris, perfect voor een modern huis.

Verlichting op de gevels

In de gevels moet ook rekening gehouden worden met verlichting. Er zijn veel huizen die hun eigen verlichting moeten hebben omdat ze geen openbare verlichting in de buurt hebben.Daarom moeten we nadenken over de lichtpunten die op de gevel worden geplaatst zodat deze zichtbaar is. Ook is het belangrijk om het type lamp of verlichting te kiezen. Er zijn veel mensen die zonder verdere complicaties kiezen voor een lamp bij de deur. Maar er zijn er ook die het huis met stijl willen verlichten, dus plaatsen ze lichtpunten in verschillende ruimtes die het mogelijk maken om elke hoek van de gevel te zien.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: