Spaces

Laat een donkere kamer er helderder uitzien

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Verlichting is een belangrijk element in elk huis, en hoe meer, hoe beter! Als je een donkere kamer hebt, zul je er waarschijnlijk niet graag in zijn. Het is normaal, mensen voelen zich graag goed en daarvoor moet er voldoende verlichting zijn. Duisternis maakt ons depressief en goede verlichting zal ons bijna onmiddellijk opvrolijken. Gelukkig is het verlichten van een donkere kamer niet zo moeilijk als het lijkt. Hier leest u hoe u dit in korte tijd kunt doen(zonder uw muren af te breken of betrokken te raken bij vervelende en dure werken).

Veel beter zonder gordijnen of stof voor de ramen

Als je een grote fan bent van gordijnen en stoffen voor de ramen Als je een donkere kamer of kamer met weinig licht hebt, zul je ze moeten vergeten. Gordijnen zorgen er alleen maar voor dat de kamer er vol uitziet en donkerder aanvoelt dan hij al is.

Ze nemen veel ruimte in beslag en doen geen recht aan kleine ramen. Laat meer licht binnen en open de ruimte door vitrage of zelfs jaloezieën op te hangen. En als je geen gordijnen wilt, denk er dan aan dat jaloezieën ook een goede optie zijn, zelfs als je geen stoffen hebt, kun je het licht regelen komt net zo goed binnen. Less is in dit geval echt meer. Sommige ramen kunnen zelfs zonder raambekleding. Een raam met zonwering en niets anders!

Spiegels mogen op geen enkele manier ontbreken

Het hebben van spiegels in een donkere kamer is 's werelds oudste truc om een donkere ruimte helderder en groter te laten lijken! Maar het werkt echt en je kunt het niet missen. Spiegels voegen diepte toe en de illusie van ruimte betekent meer licht. Ook zal zonlicht dat de kamer binnenkomt (door een klein raam) tegen de spiegel weerkaatsen en zich door de rest van de kamer verspreiden. Dat is een heel slimme zet!

De muren zijn beter zonder iets

Hoewel kunst aan de muren een goed idee is, is het voor een donkere ruimte beter dat de muren glad zijn en niets het licht kan wegnemen. Foto's, schilderijen of wat je ook maar aan de muur hangt, absorberen elke zonnestraal die de ruimte raakt, het tegenovergestelde van wat een spiegel doet.

Metallic!

Het toevoegen van metalen elementen in een donkere kamer zorgt voor een direct gloei-effect waardoor alles er veel helderder uitziet.Het hangt van jou af of je het met veel metallic doet of dat je slechts een paar kleine accessoires toevoegt. Wat nodig is, is dat je de kamer niet overlaadt met metalen dingen, maar dat deze goed in balans is.

Neutraal is altijd beter

Lichte kleuren zoals neutraal of wit kunnen nooit kwaad in een donkere ruimte. Bovendien moeten deze tinten in dit type ruimte worden gebruikt. Als je wilt dat je ruimte een frisse, luchtige uitstraling heeft, dan heb je neutrale kleuren of wit nodig.

Kies goede verlichting

Verlichting zal altijd nodig zijn, in elke ruimte, of het nu groot of klein is, maar in kleine is het nog belangrijker. De sleutel is om een paar verschillende soorten lampen op te nemen, van bed- of tafellampen tot staande lampen, en ze op de muur en het plafond te richten om een zacht effect te creëren.Dit werkt vooral goed als er geen plafondlamp in de kamer is.

Transparant meubilair

Klinkt raar, toch? Maar dat is het niet, en het is ook een goede optie als het gaat om ruimtes die te donker zijn. Door transparante stukken toe te voegen, kan het licht opnieuw stuiteren. Een glazen salontafel is toch veel lichter dan een houten salontafel? Ghost-stoelen zijn ook geweldig in donkere kamers. Als je geen meubels wilt die te transparant zijn, kun je ervoor zorgen dat je meubels licht van kleur zijn. En als je een donker stuk wilt omdat je deze tint leuk vindt als decoratie, laat het er dan maar één zijn en als het praktisch is, veel beter.

Wat te doen met de deur?

Zware deuren beperken de lichtstroom, dus als je je donkere kamer lichter wilt laten lijken, kun je deze vervangen of direct verwijderen. Wat de vervanging betreft, de ideale zijn glazen deuren waardoor er licht doorheen schijnt en de ruimte er veel ruimer en natuurlijker verlicht uitziet.Zonder twijfel zijn ze een groot succes.

En hoe zit het met de vloer?

Als de vloer in de kamer donker is, is de snelste oplossing om je geld te investeren in een breed tapijt dat licht van kleur is, hoewel je ook de mogelijkheid hebt om de vloer volledig te veranderen en lichte tegels of een houten vloer die tevens licht van kleur is. Het slechte hiervan is dat het duurder zal zijn dan wanneer je besluit om alleen een tapijt toe te voegen. Een andere optie is om vinyl op de vloer te leggen, dat je kunt vervangen door een ander als het versleten is.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: