Decoratie-ideeën

Ideeën om een ​​moderne garage in te richten

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De RAE definieert een garage als «plaats bedoeld voor om auto's op te slaan«. Veel mensen vatten deze ruimte echter ook op als werkplaats of opslagplaats. Ja, daar komt meestal alle "rommel" terecht die niet in een andere kamer past.

Ondanks de vele functies die het uiteindelijk overneemt, is het een van de grootste vergeten tijdens het inrichten van ons huis. Een feit dat we vandaag proberen tegen te gaan door u ideeën aan te reiken om een moderne garage te realiseren die niet alleen praktisch, maar ook esthetisch is.

De garage is een slecht gebruikte plek en in de meeste huizen erg gestraft. Ennos hebben we voorgesteld dat het niet meer zo is door de sleutels met u te delen voor het creëren van een garage in een moderne stijl, gekenmerkt door een sobere, minimalistische en monochromatische esthetiek Zullen we beginnen?

Wat voor nut ga je aan de garage geven?

De garage wordt over het algemeen gebruikt om de auto op te slaan, maar we kunnen deze ruimte ook gebruiken gebruik maken voor andere activiteiten. Wil je dat de garage ook dienst doet als werkplaats? Als je graag aan verschillende doe-het-zelfprojecten werkt, is een werkbank misschien een interessant idee.

Als je wilt dat de garage ook dienst doet als pantry, heb je hiervoor ook een passend opbergsysteem nodig. Heb je een tuin? Dan wil je waarschijnlijk een ruimte hebben om al je tuinspullen en gereedschap in op te bergen, maar ook verschillende producten en zaden.

Zodra u hebt bepaald wat voor gebruik u de garage wilt geven, neemt u de afmetingen en evalueert u na het lezen van ons advies welk type meubel het beste bij uw behoeften past. Door de decoratie van de garage op deze manier te plannen, krijgt u een comfortabelere ruimte en een meer zorgvuldige esthetiek.

Deuren voor een moderne garage

Garagedeuren kunnen het uiterlijk van de woning begunstigen of schaden Houd er rekening mee dat ze zich normaal gesproken aan de voorgevel bevinden en een groot deel van de gevel beslaan. Naast de esthetiek helpen garagedeuren ons ook om ons huis veiliger te maken. Daarom moet zijn keuze niet lichtvaardig worden opgevat.

Het fabricagemateriaal en het openingssysteem zijn meestal doorslaggevend bij de keuze.Deuren van hout, staal of gemengd met isolerende eigenschappen zijn de favorieten voor het decoreren van moderne garages, omdat ze energiebesparing bevorderen. Wat de openings- en sluitsystemen betreft, worden rol- en kanteldeuren als de meest comfortabele beschouwd.

De kleur van de muren

Garages zijn meestal ruimtes zonder ramen, met weinig natuurlijk licht en dus donker. Lichte kleuren zoals wit helpen dit gebrek aan licht tegen te gaan en de helderheid van de ruimte te versterken. Daarom kiezen velen deze kleur om muren en plafonds te verven.

Is dit de beste keuze? Garages zijn ruimtes met veel verkeer die erg vies worden en we besteden niet zoveel tijd aan het schoonmaken ervan als aan de rest van het huis. Gezien het laatste kan een meer doorleefde kleur zoals middengrijs ons helpen om het langer schoon te houden of er in ieder geval schoon uit te laten zien.

Je kunt ook kleuren gebruiken die gerelateerd zijn aan de wereld van de autosport zoals rood, oranje of zwart om kleurschakeringen toe te voegen die originaliteit toevoegen aan je garage. Denk, ja, dat hoe meer kleuren en meer motieven je verwerkt, hoe ingewikkelder en duurder het zal zijn om het een goede facelift te geven.

Opslagsystemen

De garage wordt in veel huizen een opslagruimte, een noodzaak waar je bij de inrichting rekening mee zult moeten houden om er het maximale uit te halen. Door te bepalen welk type items je moet opslaan, kun je het systeem kiezen dat het beste bij elk van hen past.

Open opbergsystemen

Met planken kun je alles in het oog houden, een zeer praktische functie om spullen op te bergen die je dagelijks gebruikt. Houd er echter rekening mee dat dit type systeem meer visuele ruis veroorzaakt en dat het noodzakelijk is om ze heel netjes te houden om geen gevoel van chaos over te brengen.

Je kunt de planken aanvullen met grote plastic dozen. Hiermee voorkom je dat spullen die je niet elke dag verplaatst stoffig worden. Koop ze allemaal in dezelfde kleur en label ze op dezelfde manier als je voor de esthetiek van je moderne garage wilt zorgen.

Een andere oplossing is om Tek Panel, metalen steunen te kopen die aan de muur passen en waarmee je alle gereedschappen op een eenvoudige en ordelijke manier kunt hebben. Het is een open oplossing met veel vraag momenteel en trend.

Garderobes

De garage is de ideale plek om al je hobbyspullen op te bergen. Zet in op garagekasten op maat of modulair om uw sportuitrusting, uw tuinbenodigdheden of uw gereedschap ordelijk op te bergen. Met de eerste kunt u het type planken, lades of het aantal haken aanpassen om de ruimte optimaal te benutten, maar ze zullen duurder zijn dan de modulaire.

Als we veel spullen moeten opbergen, bieden gesloten opbergsystemen ons veel voordelen ten opzichte van open: ze maken het gemakkelijker voor de garage om er opgeruimd uit te zien en ze helpen ons bewaar het in betere staat items die we niet dagelijks gebruiken.

Fietsophangsystemen

Fietsen nemen veel ruimte in beslag thuis en niet iedereen heeft het geluk een garage te hebben waar ze gestald kunnen worden. Dit heeft ertoe geleid dat er verschillende systemen op de markt zijn gekomen die ons een praktische en esthetische oplossing bieden om ze in ons huis te integreren. Systemen die we ook in de garage kunnen gebruiken en waarmee we ruimte kunnen besparen door de fietsen aan de muur te hangen.

Een ander geweldig idee is om ze aan het plafond te hangen met een katrolsysteem of met een modern systeem zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien. Kies degene die voor u het meest comfortabel is en die het dagelijks gebruik van de garage niet belemmert.

Dit zijn slechts enkele ideeën voor het inrichten van moderne garages. Op ruimtes zoals Pinterest vind je nog veel meer inspiratie om van je garage een comfortabele, praktische en mooie ruimte te maken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: