Decoratie-ideeën

Soorten leuningen voor trappen thuis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De leuning is een onderdeel waar niet veel aandacht aan wordt besteed, maar dat soms een hoofdrol kan spelen in huis. Er zijn veel soorten leuningen voor trappen afhankelijk van waar we het plaatsen, hoe de trap is of het gebruikte materiaal. Er zijn standaard leuningen en op maat gemaakte leuningen die echt geweldig zijn.

Als u de beste leuning voor uw huis wilt kiezen, zijn er verschillende opties die u mogelijk interessant vindt. Van de eenvoudigste en meest klassieke tot de meest originele.Dit deel van het huis is ook belangrijk, want soms v alt een huis juist op door de details.

Klassieke houten leuningen

De leuning voor de trap kan heel klassiek zijn. De houten leuningen zijn juist het meest gewild, omdat ze warmte op de trap brengen en al een typisch element in woningen zijn. Het hout kan gebeeldhouwde figuren en vormen hebben of een eenvoudiger of meer rustieke uitstraling hebben. Hoe het ook zij, tegenwoordig kunt u ook houten leuningen gebruiken zonder saai of verouderd te zijn. We hoeven ze alleen maar een nieuw tintje te geven met een lichtere tint in het hout of ze zelfs in witte tinten te verven.

Aluminium leuningen

Dit is nog een van de meest gebruikte materialen bij het ophangen van leuningen.aluminium heeft het voordeel dat het zeer duurzaam en licht van gewicht is Het biedt een zeer moderne en up-to-date look, hoewel het wat koud kan zijn vanwege de metallic touch die het geeft aan trappen. Om het een beetje warmte te geven, kun je een houten deel toevoegen of kan de trap van hout zijn. Deze twee materialen zijn ideaal, de ene met een meer klassieke stijl en de andere met een moderne touch.

Handrails van gemengd materiaal

In sommige van de leuningen is gekozen voor gemengde materialen, omdat ze deze ruimte meer dynamiek geven. Hout, metaal en glas worden meestal het meest gebruikt. De trap kan gemaakt zijn van hout, metaal of tegels. Bij het mengen van materialen hoeft u niet bang te zijn, aangezien er veel soorten trappen beschikbaar zijn. Deze mixen zijn erg nieuw en modern en perfect voor de hedendaagse woning.

Touwleuningen

De leuning voor de trap kan een andere touch hebben. In dit geval vinden we enkele leuningen waarin ze wat verder wilden gaan. De ene is gemaakt met touwen en de andere met een tak Beide hangen aan de muren, op een gesloten trap in huis. Deze leuningen zijn lichter en vereisen minder materiaal, aangezien alleen de schansen op de muren moeten worden geplaatst om de spijlen te plaatsen. Voor een huis waarin we een bohemien tintje willen toevoegen, kunnen we dit soort materiaal gebruiken, zoals touwen en houten takken, het zijn twee verschillende ideeën om een leuning te maken.

Leuningen aan de muren

Leuningen aan de muren zijn erg handig op die trappen die binnen zijn Een leuning is altijd nodig, omdat het veel comfortabeler is dan tegen de muren leunen om te klimmen, en het is zeker een element dat ook veilig is.Dit type leuning geeft veel speling omdat het mogelijk is om allerlei leuningen toe te voegen. Van roeispanen tot touwen, een houten of metalen staaf. De ideeën zijn in dit geval bijna eindeloos.

Geïntegreerde leuningen

Leuningen kunnen op veel manieren worden gedaan. Momenteel zijn er vele mogelijkheden. Deze leuningen zijn bijvoorbeeld erg origineel. Het is een leuning die in de muur kan worden geïntegreerd, waardoor een gat wordt gemaakt om die leuning vast te houden, zodat deze niet meer ruimte in beslag neemt. Bovendien kunnen deze leuningen zelfs worden verlicht om 's nachts nuttiger te zijn. Het is een modern idee, perfect voor minimalistische huizen.

Originele leuningen

Er zijn er veel originele ideeën over leuningen voor in huisIn dit geval vinden we enkele leuningen die erg decoratief zijn. Het zijn verticale spijlen, in plaats van een leuning die de richting van de trap volgt. Deze leuningen zijn elegant en modern en creëren een soort muur die erg mooi is om de ruimte van de trap af te scheiden. Het geeft ook een heel lichte uitstraling aan de trap.

Leuningen met plank

Deze leuning is erg interessant, omdat het niet alleen een leuning is, maar ook een boekenkast. Het is een designitem dat niemand onverschillig laat, met moderne en minimalistische lijnen in zwart die afsteken tegen het totale wit van de kamer. Op deze manier hebben we een element dat twee verschillende functies heeft.

Decoratieve leuningen

Er zijn enkele leuningen die erg decoratief zijn. Ze zijn te vinden in aluminium om vormen te creëren of om te smeden. Het zijn allemaal elementen die ruimtes helpen verfraaien terwijl ze hun functie vervullen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: