Decoratie-ideeën

Het huis inrichten met de traditionele terrazzo is een geweldig idee

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De terrazzo is een materiaal dat in de jaren tachtig op vloeren werd gebruikt, waardoor het een klassieker in decoratie is. Hoewel het jaren geleden totaal achterhaald was en niet langer in een decoratieve context werd gebruikt, is het de waarheid dat het onlangs weer in de mode is gekomen. Terrazzo is een klassieker die op heel verschillende manieren terug is gekomen om te blijven.

Het huis decoreren met de traditionele terrazzo is een geweldig idee, omdat het erg decoratief is en ook een onmiskenbare vintage stijl heeft die tegenwoordig erg in de mode is.Tegenwoordig is het mogelijk om het gebruikelijke terrazzo te vinden of een herinterpretatie ervan met een nieuwe stijl.

Wat is terrazzo

Terrazzo zijn die zeer duurzame tegels die in de jaren tachtig op veel verdiepingen werden geplaatst. Tegenwoordig zijn er nog steeds huizen die dit type terrazzo hebben, hoewel het in huizen al als een vintage object wordt beschouwd. Dit patroon is echter een modieus decoratief element geworden, dus we zien het terug in accessoires, op de muren of vloeren van huizen. Bovendien is terrazzo in veel verschillende tinten te vinden, van bruin tot groenachtig, blauwachtig, roze of beige.

Oppervlakken met terrazzo

Deze terrazzo is niet de gebruikelijke, maar eerder een iets nieuwere interpretatie van de gebruikelijke terrazzo, die meestal iets kleinere vlekken heeft.Deze terrazzo biedt een zeer mooie kleur, met tinten in vintage-stijl. Terrazzo werd gebruikt voor tegels en tegenwoordig wordt het geïmiteerd voor allerlei soorten oppervlakken. In dit huis hebben ze het terrazzo zonder angst gebruikt, op de muren en op de vloeren, waardoor ze de hoofdrolspelers van de kamer zijn geworden. Om het een moderner tintje te geven, hebben ze naast de planten ook die metalen balustrades in een heel vrolijke blauwe kleur gezet om de eentonigheid te doorbreken.

Terrazzo muren

Momenteel kun je deze gebruiken terrazzo print op de muren De traditionele terrazzo is altijd te vinden op de vloer, maar de waarheid is dat wat weer tot leven is gekomen Mode de print is , dus we vinden het in andere soorten materialen. Voor de muren is het mogelijk om behang te vinden met het patroon van de terrazzo. Dit papier kan worden toegevoegd in huizen met houten vloeren, nooit bij terrazzo, omdat we dan verzadigd zouden raken en de textuur van het terrazzo niet altijd hetzelfde zou zijn.

Houd er ook rekening mee dat het terrazzo een aantal overheersende kleuren heeft, of het nu gaat om oker-, grijze of roze tinten. Dit bemoeilijkt ons bij het decoreren, aangezien we ons zullen moeten beperken tot dit soort tonen in de decoratie. In dit geval gebruiken ze dezelfde pasteltinten, met grijze, lichtroze en bruine tinten als secundaire, die allemaal op de muren voorkomen.

De terrazzovloer

In deze huizen behouden ze nog steeds de traditionele terrazzovloer typisch voor de jaren tachtig Er is geen reden om deze vloeren te veranderen, aangezien het tegenwoordig een vintage element is. In deze huizen hebben ze de vloer gebruikt om een huis in vintage-stijl te creëren, wat erg modieus is. We kunnen oude meubels gebruiken die zijn gerestaureerd, antieke items en vloerkleden in vintage-stijl. Wicker is ook in de mode en is vintage, dus aarzel niet om iets van dit type toe te voegen.Terrazzo kan een wat koude uitstraling aan de vloeren geven, dus we moeten altijd alles toevoegen, van vloerkleden tot elementen die voor warmte zorgen, zoals hout of riet. Prints op textiel kun je beter vermijden, zodat ze niet te veel contrasteren met de vloer.

Accessoires met terrazzo

De populariteit van terrazzo heeft zijn patroon uitgebreid naar veel andere dingen voor in huis. Er is textiel met deze print, zoals die mooie bank met bijpassende kussens. Er zijn ook lampen of vazen die deze mooie print hebben. In winkels met decoratieve artikelen is het mogelijk om dit soort accessoires te vinden met het patroon dat terrazzo imiteert. Als we het niet aan de muur of vloer willen hangen omdat het overdreven lijkt, kunnen we het altijd in kleine details toevoegen met deze accessoires.

Terrazzo voor de badkamer

Terrazzo kan een geweldige keuze zijn voor de badkamer Deze badkamer heeft het met name gebruikt op de muren, oppervlakken en toiletten. Het geeft het een heel mooi en origineel tintje, met een heel opvallend terrazzo in bruine en beige tinten. In deze badkamer is het mogelijk om dit te mixen met zwarte toiletten. Dit is niet de enige ruimte waar het nieuwe terrazzo te vinden is, want het wordt ook vaak gebruikt in keukens, op het aanrecht, op de vloer of zelfs in meubels zoals tafels.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: