Spaces

5 creatieve manieren om groen te gebruiken met groen in de keuken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Groen is een kleur die iedereen mooi vindt. Behalve dat het de kleur van de hoop is, is het een kleur die ons het gevoel geeft dat we verbonden zijn met de natuur. Wij mensen moeten verbonden zijn met de natuur om ons goed te voelen, om emotioneel gezond te zijn. Daarom is en blijft de kleur groen, goed gebruikt, een kleur die niet mag ontbreken in de decoratie van een huis.

Als je ook dol bent op de trend om het buitenleven van de natuur in je huis te halen, dan zal je het leuk vinden hoe moderne keukens groen integreren om het een veel natuurlijker en eleganter tintje te geven.Keukens moeten praktisch zijn en planten mogen daarbij niet op gespannen voet staan.

Verticale tuin

Verticale binnentuinen zijn al een tijdje populair in kleine ruimtes. Hiermee kun je verse kruiden in de keuken kweken, of je nu een grote buitenruimte hebt of niet. Je kunt gaan voor een grootschalige groene wand of je houdt het subtieler en kiest voor creatieve plaatsing van potplanten. Als je een natuurlijke sfeer wilt, hier zijn meer manieren waarop je groen aan je keuken kunt toevoegen zonder het gevaar te lopen dat er een te drukke omgeving ontstaat.

Horizontale tuin in de keuken

Als je in plaats van een verticale tuin kiest voor een horizontale tuin aan de muur van je keuken, creëer je een exotische look voor een minimalistische en moderne keuken. Welk effect het ook creëert, het is ideaal en je kunt het in de backsplash of onder een raam plaatsen.

Deze look kan vooral goed werken in combinatie met een breed scala aan verschillende plantstructuren voor tal van opvallende contrasten. Wat deze lay-out echt doet werken, is dat de verticale tuin wordt omringd door een minimalistische keukenruimte. Lichte kleuren en minimale texturen helpen de verticale/horizontale tuin echt het middelpunt van de ruimte te worden.

Verticale tuin op houten plank

Dit ontwerp is heel gebruikelijk en je kunt ook verticale potten toevoegen om de kruiden toe te voegen die je in elk van hen wilt laten groeien. Als hout wordt gerecycled en verouderd, krijgt u een zeer aantrekkelijk natuurlijk gevoel. Met dit ontwerp kun je ook elk kruid labelen, zodat je weet welke je in elk deel van de verticale tuin kweekt. Door de namen van de kruiden te schrijven, voeg je een rustieke maar ook functionele uitstraling toe.

Een verticale kruidentuin is ideaal voor kleine keukens. Zolang je een open muur hebt, hoef je geen kostbare aanrechtruimte in te nemen met een overdekte kruidentuin. Door hem in de keuken te plaatsen, zijn die kruiden gemakkelijk toegankelijk tijdens het koken, wat hem superhandig en nuttig maakt!

Hangende planten in potten

Als je je keukenruimte intact wilt houden en een meer conventionele uitstraling wilt hebben, dan kun je plantenbakken proberen die aan het plafond hangen. Zo heb je meer begroeiing en groen in je keuken. Je kunt potplanten ophangen en de ruimte en decoratie verbeteren.

Hangende plantenbakken geven je een aards, natuurlijk en licht rustiek gevoel, net als een kruidendokter die in een hut in het bos woont. Als zodanig past deze stijl bij elk type interieur, maar past nog steeds het beste bij een rustieke of minimalistische stijl.

Naast het ophangen van potplanten, kun je ze ook op het aanrecht plaatsen om wat samenhang aan de beschikbare ruimte te geven. Het natuurlijke gevoel zal geweldig zijn.

Verticale tuin met grote ramen

Het gebruik van groen in de keuken betekent niet dat je al je groen in de keuken moet hebben. U kunt grote ramen hebben die openen naar de natuurlijke struiken in uw tuin, eigendom of in het gebied waar u woont. Dit geeft de keuken zelf een natuurlijk gevoel.

Om van dit uitzicht te kunnen genieten, is het belangrijk dat de ramen een deel van de keukenramen lijken. Zelfs als je geen ramen hebt die je deze mogelijkheid bieden, kun je realistisch vinyl gebruiken dat je helpt zodat in een deel van je keuken het uitzicht is voor vegetatie die je natuurlijkheid geeft. Realistische muurschilderingen kunnen je hierbij helpen.

Zoals je hebt gezien, hoeft vegetatie niet alleen beperkt te blijven tot de tuin, het balkon of andere delen van je huis. Vegetatie kan in je keuken staan zonder dat het je dagelijkse kookroutines in de weg hoeft te staan. Wat meer is, als je kruiden plant die je in je dagelijkse gerechten kunt gebruiken, naast het decoreren met natuurlijk groen dankzij de vegetatie, zal het praktisch en nuttig zijn omdat je altijd die planten bij de hand hebt die je kunt u het meeste gebruiken in uw ma altijden.

Weet jij al hoe je de kleur groen met vegetatie in je keuken gaat introduceren?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: