Decoratie-ideeën

Hoe muren te bedekken om van kamer te veranderen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er zijn veel manieren om een kamer nieuw leven in te blazen. Het renoveren van kamers omvat ook het renoveren van de muren en het veranderen van hun kleuren of texturen. Vandaag zullen we zien hoe je muren kunt bedekken, zodat je de kamers in je huis op een moderne en andere manier kunt inrichten. Er zijn papieren om allerlei soorten muren te bedekken en er zijn zelfs mensen die het aandurven met stoffen als het gaat om het veranderen van deze muren.

Muurbekleding is een moeilijk iets, of het nu met stof of papier is, dus het is een beslissing waar we goed over na moeten denken. Het behang heeft zijn voor- en nadelen, evenals de stoffen voor de muren.Als we dit echter leuk vinden, moeten we gewoon aan de slag om spectaculaire muren te krijgen.

Voordelen van wandbekleding

Muren schilderen is moeilijk en duurder dan wanneer we ze met een effen tint schilderen. Het is echter een detail dat elke kamer compleet kan veranderen Onder het behang vinden we een eindeloze reeks kleuren, motieven en prints. Dit betekent dat we kunnen genieten van een wereld aan mogelijkheden als we de ruimtes willen inrichten.

Muren bekleed met stoffen

Hoewel behang het meest gebruikelijk is om de muren te bedekken, is de waarheid dat we ook ideeën kunnen vinden om de muren met stoffen te bedekken Hiervoor we gebruiken sterke stoffen, zoals stoffering. Het is mogelijk om deze stoffen slechts op een deel van de muren toe te voegen, om het een ander tintje te geven.In veel gevallen wordt de muur gestoffeerd in een gebied waar u de aandacht op wilt vestigen, zoals het hoofdeinde in de slaapkamer. Een van de meest originele ideeën die we hebben gezien, gebruikt de capitoné die typisch is voor banken of hoofdeinden aan de muren. Het is een ander en riskant idee, maar het moet niet te vaak worden gebruikt. Bovendien is het iets heel ingewikkelds als we het op een hele muur willen doen.

Muren behangen met behang

Behang kan een ander goed alternatief zijn om de muren te bedekken. Omdat het erg in de mode is om behang op meubels en muren te gebruiken, zijn er veel verschillende modellen om uit te kiezen. Het is mogelijk om papier te vinden met mooi gekleurde patronen, in eenkleurige stijl en met allerlei stijlen, van vintage type papier tot meer moderne.

Om de muren te bekleden met behang moet vooraf worden opgemetenDit geeft ons een idee van het aantal rollen dat we nodig hebben om de ruimte op onze muren te bedekken die we willen veranderen. We mogen niet tekort schieten, vooral niet als we het online kopen. Het is belangrijk om een noodlijst te hebben voor het geval we er een verknoeien tijdens het proces.

Zodra we de behangrollen hebben, hoeven we alleen maar de instructies te volgen om het op de muren te plakken, die eerder schoon en vrij van scheuren of texturen moeten zijn Dat wil zeggen, het moeten volledig gladde en schone muren zijn om aan te werken. We moeten een brede tafel hebben om de rollen te kunnen spannen en de lijm op de achterkant aan te brengen. Het werk moet door meerdere personen worden gedaan. De rollen moeten van bovenaf vierkant zijn en beetje bij beetje vastplakken. De borstel wordt gebruikt om eventuele kreukels of luchtbellen in het papier te verwijderen. Dit moet worden gedaan voordat het droogt, wanneer het papier het meest kneedbaar is.Als je redenen hebt, is het moeilijker te plaatsen. In dit geval moeten we altijd heel voorzichtig zijn dat de rollen precies op de muur passen, zodat de tekening er niet slecht uitziet.

Hoe versier je met papier

Behang om muren te bedekken is een geweldig idee, maar we moeten altijd in gedachten houden dat het een element is dat ons gaat beroven van veel prominentie in de kamer , ja Laten we onze aandacht daarop richten. We moeten heel voorzichtig zijn met de prints die we gaan toevoegen of die we al eerder in het textiel van de kamer hebben. Het is gebruikelijk om gordijnen met bloemenpatroon, vloerkleden met geometrische accenten of geruite fauteuils te hebben. Elk van deze elementen en vele andere bepalen het type papier dat we kiezen voor ons verblijf, dat goed moet combineren met de elementen en ze moet laten opvallen.

Omdat tegenwoordig de mix van patronen populair is kunnen we gedurfd zijn en beide combineren.Deze motieven moeten in combinatie met elkaar contrasteren en er mooi uitzien. Als we niet weten hoe het moet, is het beter om ons te beperken tot het hebben van textiel in vloeiende tinten en het patroon voor de muren te laten, wat het voor ons gemakkelijker zal maken om te decoreren door de muren te bedekken.

Als het op stijl aankomt, moet je altijd een type behang kiezen dat past bij de kamer en de stijl. Er is kinderbehang voor kinderkamers, met leuke motieven en pasteltinten, of papier met een vintage stijl. Het hangt allemaal af van wat we zoeken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: