Decoratie-ideeën

Ontdek hoe je een hoofdeinde stoffert

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je een mooi gestoffeerd hoofdeinde in je slaapkamer wilt hebben, hoef je alleen de stappen te volgen die we zullen aangeven. Het stofferen van een hoofdbord is relatief eenvoudig. We moeten alleen het juiste materiaal hebben en de stappen zorgvuldig en beetje bij beetje uitvoeren, zodat alles goed komt.

Het hoofdeinde bekleden is een geweldig idee, omdat we onze slaapkamer een nieuw leven kunnen geven. Bovendien kunnen we, met het grote aantal meubelstoffen waaruit we kunnen kiezen, het aanpassen aan onze stijl en ons bed meer elegantie geven.

Waarom het hoofdeinde bekleden

Als je het oude hoofdeinde van je bed al beu bent of je hebt een goedkope structuur gekocht en je wilt er een verfijnde toets aan geven, een van de beste oplossingen is om het te stofferen. Het stofferen van het hoofdbord is vrij eenvoudig en bovendien niet erg duur. Bovendien kunnen we op deze manier ons bed personaliseren met de stof die we het leukst vinden en die past bij de stijl van de slaapkamer.

Materialen voor bekleding

Om te stofferen heb je de structuur van het hoofdeinde nodig, evenals een meubelstof, die meestal dikker is om langer mee te gaan. Je moet ook het schuim kopen om het die donzige toets te geven. Je hebt een mes of een schaar nodig die dikke stof en schuim kan knippen. Voor dit soort werk is ook een grote nietmachine nodig. Ten slotte moet u een grote tafel of een groot oppervlak hebben om aan te werken, een potlood en een meetlint.

Eerste stap

Het eerste dat we moeten doen, is het schuim meten met het hoofdeinde. We moeten het schuim snijden met de afmeting van het hoofdeinde en vijf centimeter aan de zijkanten en bovenkant. Dit wordt op deze manier gedaan, zodat we een deel hebben dat het hoofdeinde zal omhelzen om het schuim aan de achterkant te kunnen pakken. We meten met het hoofdeinde en de tape, schilderen met krijt of potlood. Op deze manier hebben we al de maat voor het schuim. Dit schuim heeft een standaarddikte en kan goed worden gesneden met een mes of een grote schaar.

Tweede stap

Nu we het schuim al hebben gesneden, moeten we het goed aan de achterkant nieten. We leggen het op de tafel en het hoofdeinde erop, laten die centimeters over om het hoofdeinde in het schuim te wikkelen We gaan beetje bij beetje nieten, elke twee centimeter, zodat de schuim houdt goed vast. Als we problemen hebben, is het beter om dit tussen twee personen te doen, zodat noch het schuim noch het hoofdeinde bewegen en dus alle kanten goed nieten.

Derde stap

Nu gaan we hetzelfde doen met de meubelstof. Laat in de stofeen marge van ongeveer zeven centimeter of meer, aangezien deze het schuim en het hoofdeinde moet bedekken. We kunnen het met de rugleuning naar boven zetten en het hoofdeinde al met het schuim erop zetten, op maat. We schilderen de stof waar deze moet worden geknipt en knippen deze met een schaar. Dus we zullen de stof klaar hebben om te stofferen. We zullen precies hetzelfde doen met deze stof en de nietjes. Bij deze stap moeten we heel voorzichtig zijn, omdat de stof strak moet staan zodat deze niet kreukt of beweegt. Voor deze stap zijn wel twee mensen nodig om te controleren of de stof perfect is geniet en om te controleren of we het correct doen. In ieder geval, als we een kreukel zien, kunnen we het nietje verwijderen en corrigeren.

Laatste details

In het onderste gedeelte wordt de stof eenvoudig aan het hoofdeinde vastgeniet, hetzij aan de achterkant als er een gat is, of op de tafel als deze de hele vloer bereikt.Dit is afhankelijk van het type hoofdeinde dat we hebben gekocht. Aan de andere kant moeten we het hoofdeinde op de een of andere manier aan de muur bevestigen zodat het niet beweegt. Het wordt meestal vastgeschroefd om het op zijn plaats te houden.

Hoe het hoofdeinde te combineren

Een gestoffeerd hoofdeinde kan ons veel speling geven. Als we stofferen leuk vinden, kunnen we altijd wat stof overhouden om een stoel in de slaapkamer te stofferen, zodat beide samen gaan. Tinten en prints moeten worden gekozen die we leuk vinden en die ons op de lange termijn niet zullen vermoeien. Bekleding is nog steeds erg in de mode en er zijn veel mogelijkheden bij het kiezen van stoffen. Er zijn niet alleen bekledingen met patronen en effen tinten, maar het is ook mogelijk om ze te vinden met leer of synthetisch materiaal dat lijkt op leer. Een andere optie is om een gestoffeerd hoofdbord te maken met getuft, maar in dit geval hebben we extra moeilijkheden toegevoegd.Dit soort hoofdeinden zijn alleen voor experts, omdat je de punten moet meten om de knopen op de quilt te plaatsen en ze een voor een moet toevoegen om die karakteristieke opvulling te creëren. Als we hierin beginners zijn, kunnen we beginnen met een eenvoudige bekleding met een stof die we mooi vinden. Dit geeft een nieuwe look aan onze slaapkamer.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: