Decoratie-ideeën

Ontdek de noodzakelijke stappen om hout te verouderen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Soms hebben we oude houten meubels in huis die we met verf een nieuwe, modernere toets geven. Maar we hebben ook de andere kant, met mensen die nieuwere meubels hebben en die na verloop van tijd dat patina willen geven dat het zo bijzonder maakt. Het verouderen van hout om een meubelstuk te veranderen is ook een vrij algemeen proces, dus we gaan in een paar stappen zien hoe we dit kunnen doen.

We moeten duidelijk zijn over de materialen die we moeten kopen en in welke staat de meubels moeten zijn om het hout te laten verouderen Deze antieke touch is ideaal als we willen hebben een ruimte die een vleugje vintage of klassiek heeft.Ook kunnen we de meubels later altijd schilderen om ze weer te moderniseren.

Waarom hout verouderen

Het hout van antieke look heeft iets bijzonders. Het is mogelijk om het verstrijken van de tijd na te bootsen op het hout van een nieuw meubelstuk om het dat karakter te geven dat alleen de oudste meubelen hebben. Niet iedereen kan opscheppen over meubels die tientallen jaren meegaan, dus in het ergste geval kunnen we deze oudheid altijd imiteren met wat doe-het-zelfmaterialen op een prachtig houten meubel met een klassieke stijl. Dit type meubel ziet er geweldig uit in vintage-stijl kamers, in klassieke kamers of kamers met ouderwetse accenten.

Materialen voor het verouderen van hout

Om het hout te laten verouderen hebben we minimaal de volgende materialen nodig. Het is noodzakelijk om een elektrische schuurmachine en een zacht schuurpapier te hebben voor andere retouches.Daarnaast hebben we oplosmiddel, water, meubelverf en Judese bitumen nodig. We hebben ook vodden, borstels, handschoenen en, indien mogelijk, een bril nodig om geen schade aan de ogen op te lopen . Het is mogelijk dat we andere materialen moeten aanschaffen om het een persoonlijk tintje te geven, zoals oude handvatten, wielen of spijkers en vodden om inkepingen in het hout te maken en het door de jaren heen dat gebruiksgevoel te geven.

Hoe hout te verouderen

Het verouderen van hout is voor iedereen een vrij eenvoudig proces, zelfs als we niet veel kennis hebben van handwerk of doe-het-zelf. Om de meubels in gebruiksklare staat te hebben, moeten we natuurlijk weten hoe we een elektrische schuurmachine moeten gebruiken. Het is belangrijk dat de meubels geen verf bevatten, en als dat wel het geval is, moeten we deze verwijderen met oplosmiddel. Het hout moet in de richting van de nerf worden geschuurd om het er mooi uit te laten zien. Zodra we het meubel met het kale hout hebben, wordt het voorbereid zodat we ermee kunnen werken.

De eerste stap om het dat patina van de tijd te geven, is houtbeits te gebruiken Het is belangrijk om te weten hoe je het moet gebruiken. Met deze kleurstof geven we het een lichtere of donkerdere kleur, afhankelijk van de hoeveelheid die we aanbrengen. Daarom moeten we beetje bij beetje gaan en slechts een of twee lagen aanbrengen als we dat willen, zonder een site meer dan eens te doorlopen, omdat we verschillende tinten kunnen hebben als we meer product in het ene gebied plaatsen dan in het andere. . Als we zien dat er wat product achterblijft of als er druppels zijn, moeten we de borstel niet opnieuw passeren, maar het verwijderen met een schone doek die ons zal helpen zodat de vlek gelijkmatig op het hout wordt aangebracht.

We laten het hout beitsen en daarna brengen we de Judese bitumen aan Juist deze bitumen geeft het die verouderde uitstraling waar alleen meubels die beschadigd zijn overheen gaan tijd heeft opgehoopt stof of vuil. Het voegt donkere accenten toe in bepaalde gebieden, zodat het er verouderd uitziet.Het moet worden gemengd met terpentine en met een kwast worden aangebracht en beetje bij beetje worden verwijderd met een wattenschijfje, zodat het juiste product overblijft om die verouderde toets te geven.

Verouderde meubels met verf

Het is ook mogelijk om een geverfd houten meubelstuk een verouderd tintje te geven, waardoor een verweerd effect op het hout ontstaat. Aan de ene kant kunnen we gewoon zacht schuurpapier gebruiken om de verf op het meubilair weg te slijten. Hierdoor zal het schilderij door het verstrijken van de tijd beschadigd lijken. We moeten het beetje bij beetje doen en daarna het stof verwijderen met een doek.

Aan de andere kant kunnen we beginnen met het kale hout om structuurverf toe te voegen Breng in dit geval een lichte tint aan in de eerste laag. Het wordt goed aangebracht zodat het het hele meubelstuk schildert, dit keer gelijkmatig. Laat het een paar uur goed drogen, want dan gaan we er een totaal andere kleur bovenop aanbrengen.In de tweede toon kunnen we een kleur gebruiken die we mooi vinden, maar die contrasteert met de eerste. Voor een vintage meubel worden vooral pasteltinten en matte tinten gezocht, maar elke toon die we mooi vinden kan gebruikt worden. Bij deze gelegenheid moeten we onregelmatige penseelstreken maken, waarbij er gebieden kunnen zijn met minder product dan in andere, zodat de achtergrondkleur zichtbaar is. Dit contrast geeft het meubel een ietwat versleten look.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: