Decoratie-ideeën

Meer dan één accentkleur in dezelfde ruimte gebruiken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Accentkleuren zijn, mits correct gebruikt, een hit voor elke kamer en decoratiestijl. Een accentkleur is een specifieke tint die afsteekt tegen de rest van de kamer. Als zodanig zijn accentkleuren vaak vet en helder. De tint kan in verschillende stukken voorkomen, van stoelkussens tot bankstoffen.

Door de accentkleur in de hele kamer op te nemen, ontstaat er een samenhangend gevoel. Maar je hoeft niet bij slechts één accentkleur te blijven, je kunt ook meerdere accentkleuren in een ruimte gebruiken voor een kleurrijkere look.

Het is niet gemakkelijk om te bereiken, maar als je durft en een goed effect vindt, zal het resultaat je zeker bevallen en ben je blij dat je het hebt aangedurfd Als je niet weet hoe je het moet doen plaats verschillende accentkleuren in één steun, blijf lezen want in een paar minuten leer je hoe je het correct moet doen.

Twee tinten uit dezelfde familie

Er is een simpele truc die je goed kunt leren. Als je meerdere accentkleuren wilt gebruiken, heb je een paar opties, en het gemakkelijkst te onthouden is om twee tinten te hebben die in dezelfde kleurenfamilie zitten: de warme tinten of de koele tinten. Door deze methode te kiezen, kun je er zeker van zijn dat de kleuren goed bij elkaar passen, en je kunt ze op elke gewenste manier combineren, omdat ze er geweldig uitzien in al hun combinaties.

Creëert een heldere, in het oog springende look of een coole, ontspannende sfeer, waar je ook kiest om je accentkleuren te plaatsen. Je hoeft alleen maar te weten welke kleuren je wilt kiezen en waarom.

Tegenovergestelde kleuren

Een andere optie is om volledig tegenovergestelde kleuren te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld rood en blauw gebruiken om een mooie visuele interesse te creëren. De verschillende tonen en texturen van beide kleuren voegen veel stijl toe.

Om dit type stijl goed te laten werken, zou het ideaal zijn om de tonen in evenwichtige verhoudingen in de kamer te combineren. Zo gebruik je geen enkele accentkleur en heb je meer variatie. Op deze manier krijg je een logische en samenhangende uitstraling die decoratief zal zijn en kun je de decoratie goed plannen met de rest van de kleuren en tinten.

Geniet van de regenboog

Als je van meer accentkleuren wilt genieten en twee zijn te kort voor je, dan is de regenboog misschien binnen handbereik! Je kunt de kleuren van de regenboog naar elke kamer in je huis brengenJe kunt het bovenste gedeelte van de slaapkamer met regenboogtinten op de muren en meubels in neutrale witte kleuren zetten (of vice versa). Dit geeft een leuke en artistieke uitstraling.

Je kunt ook alle kleuren verzamelen, dit zijn elementen die verschillende stijlen van de regenboog combineren. U kunt de kleuren van de regenboog op de muur implanteren in hele decoratieve stukken, in streeppatronen, in lades, in stoffen, zoals u wilt! De kleuren van de regenboog met de dominante witte kleur zullen altijd goed staan in elke kamer.

Getextureerde accentkleuren

Een van de belangrijkste regels voor het effectief gebruiken van accentkleuren is het gebruik van een hoge mate van textuur. Het is niet omdat je meerdere accentkleuren gebruikt dat het er niet goed uit zou moeten zien. Als u bijvoorbeeld paars en groen combineert in een zeer gestructureerd patroon op uw quilts, lijken de twee tinten beter georganiseerd.Twee accentkleuren op de muren werken ook goed in een eenpersoonskamer, omdat accentmuren de belangrijkste manier zijn waarop mensen accentkleuren in hun kamer brengen.

Dominante en subtiele accentkleur

Dit is makkelijker dan het lijkt. U hoeft alleen maar een kleur te kiezen om de ruimte te definiëren en vervolgens een kleur te gebruiken om deze subtiel te accentueren en er goed uit te laten zien. U kunt bijvoorbeeld een grote, feloranje accentmuur proberen, zoals in een badkamer. Voor je visuele interesse biedt een vaas met gele bloemen precies genoeg pop-flair.

Dit type kleurencombinatie is het beste als je bij dezelfde kleurenfamilie blijft, omdat subtiele kleuren meestal niet voldoende zijn om op zichzelf goed te mengen. Als je de hoofdkleurenfamilie negeert, loop je het risico dat de stijl er te slordig uitziet.

Het gebruik van meerdere accentkleuren in je huis kan een ontmoedigende taak lijken, maar er zijn tal van manieren om je ruimte er geweldig uit te laten zien met bijpassende kleuren. Als u met deze tips de kleur van uw kamers wilt veranderen en accentkleuren wilt toevoegen om de decoratie tot leven te brengen, kunt u dit bereiken dankzij deze goede combinaties. Alleen zo kunt u genieten van kleurrijke kamers vol leven en warmte. Kies de kleuren die je het mooist vindt door deze tips te volgen en je zult elke dag van je leven genieten van de tinten in je huis.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: