Decoratie-ideeën

Decoratieve kamerplanten die veilig zijn voor huisdieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Je denkt misschien dat de beste planten voor honden en katten binnenshuis kunstplanten zijn, hoewel je helemaal gelijk hebt, als je echte planten in huis wilt hebben en je hebt huisdieren zoals honden en katten, u kunt ze ook hebben! Sommige planten zijn giftig en slecht voor je huisdieren, maar er zijn andere opties die goede ideeën kunnen zijn en die je ook graag in huis zou willen hebben.

Hoewel het waar is dat het overtuigen van planten en huisdieren om in harmonie te leven vrij ingewikkeld is, want zodra je je omdraait, eten je huisdieren je planten op, het is ook waar dat het geen onmogelijke taak is. Om je huisdieren veilig te houden in een huis vol planten, moet je enkele planten kennen die niet giftig zijn voor honden en katten.

Haworthia

Haworthia is een plant uit de vetplantenfamilie. Het is een kleine, laagblijvende plant met witte noppenbanden op de bladeren. Deze planten doen het goed in fel licht en vochtige omstandigheden met veel bodemdrainage. De vorm en grootte lijken op aloë vera, maar in tegenstelling tot aloë is Haworthia veilig voor katten en honden.

Bostonvaren of Nephrolepis ex altata

Populair vanwege hun gegolfde groene bladeren, Boston-varens zijn een klassieke schoonheid die charme toevoegt aan elke kamer.Deze planten doen het het beste op een koele plek met een hoge luchtvochtigheid en indirect licht Ze zijn niet alleen een van de makkelijkste soorten varens om voor te zorgen, maar ze zijn ook veilig voor huisdieren.

Salonpalm of Chamaedorea elegans

De salonpalm is de ultieme kamerplant. Deze plant kan weinig licht en lage temperaturen aan en groeit in trossen met zijn sierlijke groene bladeren die een luchtig bladerdak vormen. Deze aantrekkelijke plant is niet alleen niet giftig, maar ook een uitstekende luchtzuiveraar.

Saintpaulia of Afrikaans viooltje

Heeft fuzzy groene bladeren en prachtige bloemen het hele jaar door, je zou kunnen denken dat het een te onweerstaanbare traktatie is voor je huisdieren. Afrikaanse viooltjes bloeien in een verscheidenheid aan lavendel, blauw, roze, rood en wit, afhankelijk van de variëteit.Zowel de plant als de bloemen zijn niet giftig voor katten en honden,dus perfect voor wie op zoek is naar een onderhoudsarme, bloeiende plant.

Elkhorns of Platycerium

Staghorn-varens groeien het best wanneer ze op een plank worden gemonteerd en aan een muur worden gehangen om lucht- en vochtuitwisseling mogelijk te maken. Deze huisdiervriendelijke planten lijken op het gewei van een hert of hertshoorn en zijn populair geworden als levende kunstwerken.

Kerst Cactus of Schlumbergera bridgesii

Met vurige bloemen in het holst van de winter zijn kerstcactussen een charmante toevoeging aan elk huis. Deze planten hebben weinig verzorging nodig en passen zich gemakkelijk aan omstandigheden met weinig licht aan. Deze gemakkelijk vermeerderde plant is niet giftig voor dieren, dus terugsnoeien en herplanten tot er in elke kamer een staat.

Spinplant of Chlorophytum comosum

Met sierlijke, grasachtige bladeren zijn spinplanten opmerkelijk winterharde planten die in een breed scala van omstandigheden kunnen groeien. Deze plant is perfect om op te hangen, omdat hij kleine stekelige spinnetjes produceert die aan de ouderplant bungelen alsof ze in een web zitten dat veilig is voor nieuwsgierige katten of honden.

Hibiscus of Hibiscus syriacus

Tropische flair toevoegen aan je huis is een koud kunstje met de eenvoudige toevoeging van een hibiscusplant. Deze planten gedijen goed in direct licht en goede temperaturen. Hoewel het moeilijk te verzorgen is buiten gematigde klimaten, wordt je beloond met spectaculair heldere bloemen die veilig zijn voor huisdieren.

Wasbloem of Hoya carnosa

Wasbloemen worden gekweekt vanwege hun kenmerkende glanzende groene bladeren en heerlijk geurende bloemen en kunnen zeer droge omstandigheden verdragen, waardoor ze perfect zijn voor binnenkweek. De stervormige bloemen groeien in wasachtige bosjes die variëren van roze tot wit. Met bloemen die zoetgeurende nectar produceren, is het maar goed dat deze planten niet giftig zijn.

De Venus Flytrap of Dionaea muscipula

Bekend om zijn vleesetende karakter, is de Flytrap van Venus een merkwaardig mooie plant met wimperachtige tanden die in elkaar klikken wanneer ze worden geactiveerd door een prooi. Inheems in de moerassen van de Carolina's, doet de Venus Flytrap het goed in fel licht en vochtige omstandigheden. Dodelijk voor muggen en kleine insecten, deze fascinerende plant is volkomen veilig voor huisdieren.

Weet je al met wat voor soort planten je je huis gaat decoreren, zodat je huisdieren veilig zijn en je decoratie het meest elegant is?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: