Decoratie-ideeën

Opbergideeën in een kleine keuken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Momenteel zijn er veel kleine huizen, vooral in grote steden. Maar als er iets is dat alle mensen nodig hebben, is het om meer ruimte in de keuken te hebben. De grootte van de keuken maakt niet uit, het belangrijkste is dat je genoeg ruimte hebt om al je eten en kookgerei op te bergen. Je keuken, ongeacht de grootte, moet zich aanpassen aan je dagelijkse behoeften in je kleine keuken.

Eigenlijk kan het een behoorlijke uitdaging zijn om alle dingen in de keuken te plaatsen, er zijn zoveel opvouwbare opbergideeën bedacht, zodat je elke hoek en centimeter van je keuken kunt benutten.

Sommige ontwerpelementen, zoals het opvouwen of oprollen van sommige ruimtes, kunnen worden toegevoegd om meer opbergruimte te creëren zonder zichtbaar meer ruimte in te nemen. Het is praktisch alsof je aan de binnenkant een grotere opslagruimte hebt dan aan de buitenkant. Als je de ruimte in je kleine keuken optimaal wilt benutten, komen deze ideeën goed van pas.

Garderobes die uitschuiven en uitschuiven

Een populair idee voor keukenopslag zijn kasten of kasten die schuiven in plaats van open. Dit zorgt vaak voor meer opbergruimte, omdat je alle ruimte onder het aanrecht gemakkelijker kunt benutten.

Traditionele planken in keukenkasten hebben een groot probleem. Wat meestal gebeurt, is dat u de voorkant van de ruimte gebruikt, omdat deze het gemakkelijkst toegankelijk is. Als je dan de achterkant van de kastruimte gebruikt, heb je spullen achter in de kast die ongebruikt blijven omdat je vergeet dat ze er zijn. Met een uitschuifsysteem kun je bij daglicht duidelijk zien wat er in je kasten staat, en het beste van alles: je hebt eenvoudig toegang tot alle spullen die je in je kleine keuken hebt opgeborgen.

Schuiflades in je kleine keuken

Net zoals een schuifkast een uitstekend idee is, zijn lades die uit één deel naar buiten schuiven en de hele ruimte beslaan, ook een uitstekend idee. In deze lades kun je zien wat je hebt opgeborgen. Het feit dat je de lades uit kunt schuiven, betekent dat je de ruimte niet vol hoeft te proppen met grote planken die meer verticale ruimte nodig hebben.Door de schuiflades sluit de deur ook makkelijker. Wat je overhoudt is stijlvolle, verborgen opbergruimte als de ruimte niet in gebruik is. De deurplanken zijn ook een leuk extraatje voor wat extra opbergruimte voor kruiden.

Een kast waar de magnetron in komt

Meestal staat een magnetron op een aanrecht of tafel, maar in werkelijkheid kan dit veel ruimte innemen in je keuken. Een van de manieren om de voordelen van extra opbergruimte aan een kleine keuken te maximaliseren, is door deze multifunctioneel te maken met opbergruimte. Een opklapbare kast creëert ruimte voor een kleine magnetron.

Het is ook een geweldig ontwerpidee, omdat je de magnetron kunt verbergen wanneer deze niet in gebruik is. Als je voor een strakke, lichte en moderne keuken gaat, verberg dan idealiter zoveel mogelijk apparaten voor een eenvoudigere maar elegantere esthetiek.

Een kleine keuken met ruimte voor alles

Hoge planken zijn een geweldig idee om van je keukenopslagruimte te genieten zonder al te veel ruimte in te nemen. Probeer natuurlijk dat de planken niet te hoog zijn en dat je er gemakkelijk bij kunt. Als dit niet het geval is, kan het zijn dat je overweldigd raakt door je spullen te moeten pakken en altijd een ladder moet gebruiken.

Wat er vooral toe doet, is dat je een functionele keuken hebt die past bij jou en je behoeften en interesses. Je keuken moet representeren wat je nodig hebt en daarom kun je je concentreren op lades en schuifkasten, die van buiten klein zijn, maar van binnen enorm groot zijn. Open planken waarmee je kunt genieten van een goede orde, opbergmogelijkheden die niet te veel verticale of horizontale ruimte innemen. Planken van verschillende hoogtes in de deuren om op te bergen wat je nodig hebt.

Een klaptafel

Of je nu een kleine of een grote keuken hebt, een klaptafel kan helpen om extra ruimte in de ruimte te creëren. Het is open als je moet eten en opgevouwen als je dat niet doet. Voorbij zijn de dagen van proberen een plek te vinden voor je kleine keukentafel.

Een voordeel is dat je de tafel wegha alt als je klaar bent met eten en dat er extra ruimte ontstaat in dat deel van de keuken. Het is dus niet zomaar een platte ruimte om je spullen neer te zetten en te gaan. De inklapbare aard van de ruimte kan je aanmoedigen om je keukentafel maandenlang vrij te houden van afval, je zult hem altijd moeten schoonmaken en opruimen om sla het op.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: