Spaces

Bouw je je huis liever zelf of koop je het kant-en-klaar?

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je al hebt besloten dat je niet meer wilt huren, dan is het mogelijk dat je overweegt om een huis te kopen of misschien helemaal opnieuw te bouwen zodat het 100% is aangepast aan jouw behoeften en interesses. Dit zal een van de belangrijkste beslissingen zijn die je moet nemen, en iets wat je moet beslissen voordat je begint met kopen, is of je liever je huis bouwt of koopt.

Beide opties hebben specifieke voor- en nadelen die uw nieuwe thuiservaring drastisch kunnen beïnvloeden. Het is noodzakelijk om in perspectief te denken en te begrijpen wat het betekent om een huis te bouwen of een nieuw huis te kopen.

5 redenen om je huis te bouwen

Je eigen huis bouwen kost tijd en geduld, maar je wordt beloond met een plek die je echt je thuis kunt noemen, omdat deze speciaal voor jou is gebouwd. Enkele voordelen van het bouwen van uw huis zijn:

  1. Een volledig gepersonaliseerd huis. Bij het bouwen van je huis kun je kiezen hoe je het wilt hebben, van de indeling van de vloer tot de grootte van elke kamer.
  2. Er zullen geen verrassingen zijn. U zult geen funderings- of schimmelproblemen hebben, omdat een huis vanaf de grond af opbouwen betekent dat u geen verrassingen zult hebben bij het kopen van een bestaand huis waarvan sommige eigenaren niet willen zeggen dat je het zo snel mogelijk moet verkopen.
  3. Er zijn geen renovaties. Een bestaand huis lijkt misschien goedkoper, maar als je de keuken moet renoveren, moet je nog meer geld investeren.In een nieuwbouw kun je alle meubels, materialen, alles wat je wilt voor je huis kiezen en perfect maken, precies zoals je het in je hoofd hebt. U hoeft geen renovaties uit te voeren. Dit vermindert stress en kosten, zodat u na uw intrekdatum kunt genieten van uw huis.
  4. U zult een slimmer huis hebben. Nieuwe huizen kunnen worden gebouwd met automatisering en efficiëntie in het achterhoofd. Van betere apparaten tot zonnepanelen, een nieuw huis betekent nieuwe technologie. Dit maakt je huis niet alleen slimmer, maar efficiënte huizen zijn ook gemakkelijker te betalen als het tijd is om de rekeningen te betalen.
  5. Succesgaranties. De meeste gerenommeerde huizenbouwers bieden garanties wanneer u bouwt. Garanties dekken over het algemeen cosmetische problemen (zoals verf) gedurende één jaar en mechanische problemen (zoals elektriciteit) gedurende twee jaar. Dat betekent dat als u een probleem heeft, u de experts gratis voor uw huis kunt laten zorgen.Als u een huis koopt, bent u verantwoordelijk voor kosten en reparaties vanaf de dag dat u het in bezit neemt.

5 redenen om te kopen

Niet alle mensen hebben het geduld om te bouwen, en dat is heel duidelijk. Een huis kopen heeft voordelen en dat zijn de volgende:

  1. Minder wachttijd. De gemiddelde tijd om een huis te kwalificeren, te kopen en te bezitten is één tot twee maanden. Ter vergelijking: de gemiddelde bouwtijd van een nieuwbouwwoning is zeven maanden tot een jaar. Als je er zo snel mogelijk in wilt trekken en niet wilt huren terwijl je bouwt, is het kopen van een huis het meest logisch.
  2. U kiest de buurt. De meeste nieuwbouw vindt plaats in nieuwe ontwikkelingen, wat kan leiden tot luidruchtige bouw en gebrek aan voorzieningen. Het kopen van een bestaand huis betekent een meer gevestigde buurt, waar u weet wat u kunt verwachten in termen van het algemene gevoel van het gebied en de voorzieningen die het gebied te bieden heeft.Je kunt zelfs met buren praten om te zien wat ze wel en niet leuk vinden aan die bepaalde buurt.
  3. Goed uitzicht. Een gekocht huis kan een goed uitzicht hebben en u kiest ervoor. Nieuwe huizen hebben nieuwe landschapsarchitectuur nodig, terwijl de aankoop van een bestaand huis je toegang geeft tot meer volwassen bomen en tuinruimte.
  4. Onderhandelen kan. Bij bestaande woningen heb je veel speelruimte als het gaat om prijsonderhandelingen. Dingen die ze misschien als nadelen zien (oude meubels bijvoorbeeld), worden een kans om over prijzen te onderhandelen. Nieuwbouw wordt geprijsd op basis van materialen en aannemers, dus je hebt niet veel ruimte om een betere prijs te bedingen. Als u op zoek bent naar koopjes, kunt u beter kopen dan bouwen.
  5. Minder stress. Laten we eerlijk zijn: een nieuw huis bouwen is stressvol. Van materiaalkeuze tot bouwvertragingen, bij de aankoop van een huis heeft u geen last van deze ongemakken.Als je een bestaand huis koopt, hoef je alleen maar het huis te kiezen dat je het leukst vindt. Geen vertragingen, geen grote beslissingen, geen aannemers - alleen jij en je nieuwe huis.

De keuze maken om te bouwen of te kopen, betekent onderzoeken hoe u leeft en hoe dit op uw huis zal reflecteren. Voor sommigen is het idee om vanaf nul te beginnen aantrekkelijk. Voor anderen is het logischer om een tijdje zonder stress te leven en betere deals te vinden in de bestaande thuismarkt. Hoe dan ook, zoek gewoon uit wat het beste voor je is en begin met je nieuwe woningplan.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: