Decoratie-ideeën

Tegelinspiratie voor moderne badkamers

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je een moderne badkamer gaat inrichten, heb je zeker wat inspiratie nodig, dus laten we je wat tegels voor moderne badkamers zien. In dit type badkamer wordt meestal gezocht naar minimalisme en elegantie, hoewel er verschillende manieren zijn om deze moderne stijl te interpreteren. Bovendien is er tegenwoordig een grote verscheidenheid aan tegels beschikbaar die een wereld aan mogelijkheden openen.

De badkamertegels zijn een zeer belangrijk onderdeel van de ruimte en we moeten van tevoren bedenken welke tegels we willen, als we ze groot willen hebben, in welke stijl, de kleur en afwerking.Er zijn veel variabelen om uit te kiezen, dus hier is wat inspiratie om het wat makkelijker te maken.

Kies tegels

Om de ideale tegels te kiezen, moet je rekening houden met de tonen die we willen gebruiken, of de ruimte nu groot of klein is en vooral het gebruik dat we aan de badkamer geven . Tegelmaterialen moeten zo worden verzorgd dat ze gemakkelijk schoon te maken en tegelijkertijd duurzaam zijn. Je moet ervoor zorgen dat ze geen constante vlekken hebben en dat ze bestand zijn tegen de doorgang van mensen. Over het algemeen is het voor badkamers met veel drukte beter om donkere tinten te vermijden, aangezien vlekken meer opvallen.

Tegels in witte tinten

De tint wit raakt nooit uit de mode. Seizoen na seizoen kunnen wetegels en badkamers vinden in witte tinten om vele redenen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, ze geven veel licht en het zijn ook tegels die ons helpen ruimtes uit te breiden.Er zijn veel badkamers die geen natuurlijk licht hebben en daarom moeten we witte of lichte tinten gebruiken. Deze badkamers kunnen ook geïnspireerd worden door actuele trends zoals de Scandinavische stijl, waar de kleur wit de boventoon voert.

Zwarte tegels

Aan de andere kant hebben we veel moderne omgevingen waar donkere tinten worden gebruikt die verfijning toevoegen aan de omgevingen. Deze zwarte tegels zijn elegant, maar hebben als nadeel dat ze veel licht uit de badkamer kunnen halen. Daarom mogen ze alleen in grote ruimtes worden gebruikt. Als we deze tegels en het effect dat ze hebben echt mooi vinden, maar onze badkamer niet te groot is, kunnen we de zwarte tegels altijd maar in één deel toevoegen, zoals in de doucheruimte.

Grijze tegels

Tussen de witte en zwarte tinten zijn de grijze tegels Het is een prachtige kleur voor elke kamer, het is sober en elegant. Bovendien hebben we het in verschillende tinten, sommige lichter en andere donkerder, om uit te kiezen op basis van onze behoeften. Grijs is weer zo'n basistint die aan elke moderne badkamer kan worden toegevoegd en die nooit uit de mode raakt.

Tegels in grote tegels

In het geval van tegels kunnen we modellen zien die kleine tegels zijn en modellen met grote tegels. Deze keuze is naar ieders smaak, al moet gezegd worden dat die met grote tegels veel makkelijker schoon te maken zijn. Er komen ook trends terug naar grote tegels, dus het is een trend om te volgen.

Gemengde tegels

We hebben al gezegd dat het niet verboden is om donkere tegels in kleine ruimtes te gebruiken, we moeten alleen leren om ze op de juiste manier te mengen We kunnen wat tegels in een gebied toevoegen aan accentueer het, zoals in de ruimte van de douche of het bad, zodat de tegels ook dienen om de omgevingen te scheiden. We kunnen ook vormen maken of de vloer- en wandtegels combineren om ze anders te maken.

Patroontegels

Gedessineerde tegels zijn een andere optie, hoewel ze vaker in vintage-stijl badkamers worden gebruikt. Het is echter mogelijk om interessante patronen te vinden voor moderne badkamers. De geometrische prints zijn bijvoorbeeld ideaal voor het tegelformaat en laten ons toe om veel kleuren toe te voegen.

Kleurrijke tegels

Tussen de tegels is het ook mogelijk om echt kleurrijke ideeën te vinden. Er zijn veel verschillende tinten. De pastelkleuren zijn perfect als we een ontspannende sfeer in de badkamer willen creëren. Tinten zoals lila of mintgroen kunnen goede keuzes zijn bij het inrichten van de badkamer. Maar ook in de badkamers zien we veel sterke tinten terug, van rood tot oranje, geel en groen. Soms wordt er tegels in basistinten zoals wit of grijs toegevoegd en meubels en toiletten met heldere tinten gebruikt om ze te onderscheiden en een vleugje kleur in de badkamer te geven.

Tegels met houteffect

Vandaag is er geen reden om hout of in ieder geval het houteffect op te geven. Er zijn veel tegels die precies de textuur van hout imiteren, ook al is het een totaal ander materiaal.Op deze manier krijgen we een vleugje hout en warmte in de badkamer zonder een materiaal op te geven dat veel langer meegaat in vochtige omstandigheden zoals die welke de badkamer ons biedt. Omdat de kwaliteit van het materiaal ook iets is waar we altijd naar moeten kijken vanwege die speciale omstandigheden in de badkamer.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: