Decoratie-ideeën

Tegelinspiratie voor kleine badkamers

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het kiezen van de tegels voor de badkamer is een van de belangrijkste onderdelen van je decoratie. De tegels zijn zeer functioneel, gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en bieden ons bovendien een breed scala aan dessins geïnspireerd op de laatste trends. Daarom zijn er veel ideeën voor het kiezen van tegels voor kleine badkamers.

In kleine badkamers moet je altijd kijken naar alles wat ons helpt om een grotere ruimte te creëren. In het geval van tegels is de enige beperking het gebruik van een kleur die overmatige lichtheid vermindert. Maar er zijn manieren om zelfs in dit soort badkamers sterke patronen en kleuren te gebruiken.

Witte tegels

Als we duidelijk moeten zijn over één uitgangspunt als we het hebben over kleine ruimtes, dan is het dat helderheid essentieel is om ze veel groter te maken. De witte kleur wordt bijna altijd het meest gebruikt om het gevoel van ruimte te geven in kleine ruimtes, maar we kunnen lichte tinten gebruiken zoals geel of pastelkleuren. Zoals we kunnen zien, hebben ze in dit geval overal in de badkamer wit gebruikt, met metrotegels, meubels en toiletten in deze toon. Ze hebben alleen kleine zwarte accenten op de vloer en het bad aangebracht. De planten geven warmte en de spiegel verhoogt het licht.

Vintage Tegels

Witte tegels die ooit uit de mode waren, zijn helemaal terug van weggeweest dankzij de vintage trend Als je een van die oude vrijstaande badkuipen gaat plaatsen, moet je de grote witte tegels van mijn hele leven, wat nu metrotegels worden genoemd.Een ligbad is meestal niet de beste oplossing voor kleine badkamers, maar deze tegels doen het ook goed in kleine badkamers waar de toiletten supersimpel zijn. Zoals we al zeiden, zal de keuze voor wit in dit geval altijd succesvol zijn.

Aanrakingen van tegels met patronen

Sommige mensen willen geen volledig witte badkamer omdat het er saai uitziet, maar er zijn veel andere formules voor deze kleine badkamers. Patroontegels kunnen de oplossing zijn. In dit geval verwijzen we naar de hydraulische tegels maar er zijn er nog veel meer. Deze patronen kunnen verzadigd raken, dus de perfecte oplossing is om ze slechts op één muur of een prominent deel van de badkamer op te nemen, zodat we ze niet in korte tijd beu worden. Dit is nog belangrijker in kleine badkamers, waar het gevoel van ruimtegebrek door deze tegels kan worden verergerd.

Originele tegels

Voor degenen die een speciaal tintje in de badkamer willen, zijn er zeer originele tegels We hebben je al verteld over de tegels die schalen imiteren, die ook in verschillende kleuren worden getoond, een hele mooie muur creëren. Geometrische prints kunnen een goede oplossing zijn voor de muren en ook voor de vloeren. In het geval van tegels kunnen we onze fantasie gebruiken om een badkamer te hebben die anders is.

Glittertegels voor kleine badkamers

Als we ons in een badkamer bevinden met weinig licht of een enkel raam, is het ideaal om oppervlakken te gebruiken die dat licht weerkaatsen We kunnen dit bereiken met tegels die een in glans. Ze zijn zeer modern en verfijnd, hoewel ze ook verzadigd kunnen raken als ze overmatig worden gebruikt.Gebruik ze bij voorkeur in een afgesloten ruimte die licht kan weerkaatsen.

Kleurrijke tegels

We mogen kleur nooit opgeven als we dat leuk vinden. Hoewel het waar is dat in een kleine ruimte kleur te veel kan worden voor de zintuigen, kunnen we het altijd op onze eigen manier verspreiden. In kleine kleuraccenten met tegels in basiskleuren en andere in intense tonen, of in kleine tegels in een deel van de badkamer. We hoeven dus niet de leuke touch op te geven die kleur ons altijd in ons leven geeft.

Tegels in donkere tinten

Donkere kleuren worden over het algemeen niet aanbevolen voor kleine badkamers of besloten ruimtes. Als we ze echter echt mooi vinden en we ze willen inbouwen, moeten we ervoor zorgen dat ze niet overal in de badkamer worden geplaatst.Eén muur is genoeg en je moet ook nadenken over het toevoegen van goed licht in de badkamer, zodat het niet somber of te donker oogt. Het is een riskant idee, maar het kan. De badkamer zal natuurlijk niet groter lijken, maar hij zal wel veel stijl hebben.

Vloertegels

Als we met de tegels op de muren denken dat de ruimte verzadigd raakt, kunnen we altijd onze toevlucht nemen tot de truc van het patroon of de kleur op de vloer zetten Het het is mogelijk om de muren te laten met de prachtige witte metrotegels, die zo populair zijn en die voor veel licht zorgen. Voor de vloeren zijn er ook tegels die licht reflecteren in donkere tinten en ook in felle kleuren, met of zonder patronen. Op de vloeren is het gemakkelijker om met de kleuren te spelen omdat ze niet zo verzadigd zijn als de muren.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: