Decoratie-ideeën

Versier je bed met een origineel hoofdeinde van een pallet

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Foto: ilovepalets

Pallets zijn de laatste tijd in de mode sinds iemand eraan dacht om banken en tafels te maken met dit materiaal. Pallets zijn er in verschillende maten, hoewel de meest voorkomende de Europese pallet is. Ze zijn gemaakt van hout en bieden ons een groot aantal mogelijkheden bij het inrichten van ruimtes.

Van tafels tot stoelen, via planken of plantenbakken, pallets worden voor zoveel dingen gebruikt als we maar kunnen bedenken. In dit geval gaan we kijken hoe een hoofdeinde van een pallet te decoreren en de ideeën om het uit te voeren.Er zijn veel manieren om deze pallet te gebruiken om een mooi hoofdeinde te maken dat het bed een geheel informele touch geeft.

Werken met pallets

De pallets zijn gemaakt van hout en normaal gesproken zijn ze niet erg behandeld, dus we zullen ze wat zorg moeten geven. Je moet ze in hun oorspronkelijke vorm gebruiken, zonder ze te wijzigen, om tafels of hoofdeinden te maken. De handigste kan ze echter losmaken tot planken om een vrij rustiek houten hoofdeinde te creëren. Dit hout zal geschuurd moeten worden, maar ook een primer als we het willen verven of vernissen In grote doe-het-zelf ruimtes kunnen ze ons adviseren over de beste materialen om hout te behandelen en zo een geweldig gedaan met ons hoofdeinde We moeten zeggen dat knutselen met pallets voor degenen is die al een beetje ervaring hebben met klussen en het gebruik van gereedschap, omdat ze meestal veel behandeling nodig hebben.

Pallets in hun originele vorm

Foto: houtdecoratie

Degenen die niet te ingewikkeld willen worden wanneer hun hoofdeinde maken met pallets, kunnen de originele vorm van de pallet gebruiken, zonder deze in planken te breken. Deze pallet rust tegen de muur en is meestal vastgeschroefd zodat hij niet beweegt of geluid maakt, wat veel comfortabeler is. Zoals gezegd komt het hout in veel gevallen onbehandeld en zal geschuurd en gelakt moeten worden, omdat het belangrijk is dat er geen splinters in het hout zitten waar we ons mee kunnen verwonden, iets wat vaak voorkomt bij pallets. Dit zijn de enige dingen die we met de pallet moeten doen. Als we het een ander tintje willen geven, kunnen we altijd wat decoratieve accessoires kopen of verf gebruiken.

Hoofdeinden met geschilderde pallets

Foto: Pinterest

Pallets als hoofdeinde kunnen op vele manieren worden gebruikt.Die gebruikt met kaal hout zijn ideaal voor een slaapkamer in een rustieke of industriële stijl, die meer basic zijn. Als we het hout in een lichte tint vernissen, kan het ook worden gebruikt voor een Scandinavische slaapkamer, omdat deze meestal natuurlijke materialen gebruiken en een vleugje hout hebben om voor warmte te zorgen. Echter, er zijn veel pallets die geverfd zijn met speciale verf voor hout.

In dit geval bevinden we ons met een pallet die zwart is geverfd, iets riskant omdat het licht afneemt. Ze hebben het een modern tintje weten te geven met de witte letters die het woord 'love' vormen. Dit is een andere manier om het hoofdeinde te versieren, zodat het helemaal origineel is. Dat woord is gemaakt met een sjabloon, die we kunnen kopen of zelf kunnen maken door letters te kiezen in online lettertypebanken. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat we een speciaal hoofdbord hebben dat niemand anders heeft.

Foto: Spambob

Hoofdborden met houten pallets hebben de geweldige kwaliteit dat ze geverfd kunnen worden en schilderen biedt ons een hele wereld aan mogelijkheden. Van verschillende tinten om te combineren met de rest van de decoratie tot verschillende verfafwerkingen variërend van satijn en glans tot mat. In dit hoofdeinde vinden we hout met verweerde witte verf om het een vintage tintje te geven en enkele kleine geometrische symbolen in witte en blauwe tinten. Het suggereert een omgeving in Scandinavische stijl waar de decoratieve details minimaal maar zeer goed gekozen zijn. Zoals we kunnen zien, hebben de rest van de elementen in de kamer vergelijkbare tonen om te combineren. Kun je een andere manier bedenken om een hoofdeinde te verven?

Hoofdeinden met lampen

Foto: decopale

Dit idee komt niet het meest voor, maar je moet wat verder gaan in de doe-het-zelvers die je doetDeze pallets hebben de originele vorm en het houtgevoel, zonder veel te veranderen. Maar wat wel verandert zijn de leeslampjes die aan beide kanten zijn geplaatst. Naast dat ze een industrieel tintje geven met die grote lampen, hebben ze een flexibele arm om ze naar behoefte te gebruiken. Het is ook een totaal veelzijdig en zeer functioneel element.

Hoofdeinden met guirlandes

Foto: aniinthesky

Een van de gemakkelijkste manieren om de pallet te versieren zodat deze een gezelliger tintje heeft, is met slingers Deze slingers kunnen gemaakt zijn van lichtjes, om een lichtgevend tintje te geven, of leuk verschillende versieringen hebben. Er zijn poppen, het is mogelijk om ze te maken met stof of zelfs met papier. Bovendien kunnen ze thuis worden gekocht of gemaakt, zodat alles DIY is.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: