Decoratie-ideeën

Versier een hal met stijl en veel kleur

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Gangen zijn een fundamenteel onderdeel van iemands huis, omdat ze de accentplek van je huis kunnen zijn. De hal is niet alleen de overgang naar jouw. huis, is nog een plek in je huis die met grote zorg moet worden ingericht. Met een beetje planning kun je je gasten laten zien hoe de rest van je huis eruit zal zien qua decoratie, gewoon door te kijken hoe verwend je het hebt.

Zelfs als je huis zelf geen foyer heeft, kun je een ruimte bij je deur creëren die zowel functioneel als mooi is.

Een elegante en functionele lobby hebben

Als je een functionele lobby wilt hebben, moet je rekening houden met de volgende aspecten:

  • De ingang moet aantrekkelijk zijn
  • Zet een bank neer om uit te trekken en trek je schoenen aan
  • Een oppervlak zoals een ladekast om het functioneel te maken en een opbergplaats
  • Haakjes aan de muur om jassen of tassen aan te hangen
  • Mis goede verlichting niet
  • Houd rekening met de kleuren voor je gang

U zult uw persoonlijke behoeften in uw huis moeten herzien voordat u begint met de decoratie van de entree of hal van uw huis. Om dit te doen, maakt u een lijst van wat u wilt bereiken en welke functies u elke keer dat u uw huis binnenkomt of verlaat nodig heeft, zoals een spiegel. Als je bijvoorbeeld je jassen of tassen meestal ergens hebt staan, is het misschien ook een goede optie om voor haken aan de muur te kiezen.Je moet rekening houden met de kleur en decoratie, want zo kun je veel persoonlijkheid toevoegen aan deze plek in je huis.

Een kleurenpalet

Het goede nieuws over het kleurenpalet van je foyer is dat het qua kleuren niet precies hetzelfde hoeft te zijn als je woonkamer. Gasten verwachten dat de lobby wat meer over de top is als het gaat om kleur en design. Je kleurenpalet moet een paar kleuren uit je woonkamer bevatten om het decor samen te brengen, maar het is goed om extra kleuren toe te voegen die je echt mooi vindt. Als je bij de kleuren van de kamer blijft, kies dan een tint (of twee) lichter of donkerder voor een meer persoonlijke look.

Een accentkleur op de muur

Je foyerontwerp is misschien niet geschikt voor een geheel nieuwe verfkleur. Overweeg in dat geval om een accentmuur te maken om het decor op te frissen.Je accentmuur zal het beste werken als een brandpunt wanneer je de foyer binnenkomt. Het is ook de perfecte plek om een spiegel of een kunstwerk neer te zetten, evenals een klein tafeltje voor accessoires en om de brieven die je uit je brievenbus ha alt op te bergen. Zelfs je plafond kan een accentmuur worden voor een veel persoonlijkere look.

Bekleed de muur met kleur

Je foyer heeft misschien geen duidelijk brandpunt, maar de juiste achtergrond kan er wel een creëren. Lobby's zijn vaak klein, dus het behangen van een accentmuur kan net genoeg zijn om te decoreren zonder de ruimte te overweldigen. De wallpapers van vandaag zijn verkrijgbaar in elke stijl die je maar kunt bedenken. Tijdelijke achtergronden maken het gemakkelijk om te experimenteren met het idee van behang zonder een langdurige verbintenis, vooral in een huurhuis.

Een kleurrijk tapijt

De meeste mensen vergeten zonder veel nadenken een vloerkleed in hun gang te leggen of een deurmat uit de winkel te leggen. Het gangkleed moet functioneel zijn, zodat het niet vies wordt, maar het moet ook mooi zijn. Een vloerkleed voor binnen en/of buiten kan de juiste oplossing zijn om stijl en functie te combineren in een actief huis.

Vergeet de verlichting niet

Verlichting mag niet ontbreken in de aankleding van een lobby, het is de enige manier om nog meer te genieten van de kleuren die je toevoegt. De foyer is de perfecte ruimte voor een bijzondere lamp. Als je plafondhoogte hebt, dan is een kroonluchter perfect. Een kroonluchter hoeft niet extravagant te zijn; het moet echter dramatischer zijn dan de andere verlichting terwijl het trouw blijft aan je interieur.

Niet alle lobby's en ingangen hebben hoge plafonds. Een inbouw- of halfinbouwlamp kan net zo elegant zijn als een kroonluchter met lampjes. Wandkandelaars zijn ook goede opties voor kamers met lage plafonds of om meer licht toe te voegen aan een donkere ruimte.

Met deze tips kun je een benijdenswaardige hal hebben, ongeacht of deze groot of klein is, lichter of donkerder, of deze een hoger of lager plafond heeft. Vanaf uur, elke keer. Loop je huis binnen en je zult genieten van je mudroom of foyer.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: