Decoratie-ideeën

Ficus Lyrata, de modieuze plant om je huis mee te decoreren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De Ficus is een zeer populaire plant in huis. Het is een geslacht met ongeveer 900 soorten bomen, struiken en klimplanten, waaronder ficus benjamina en ficus starlight twee van de meest voorkomende in onze huizen. In de jaren 90 waren ze de koninginnen van onze huizen en dat zijn ze gebleven totdat ze werden onttroond.

De ficus lyrata is gekroond tot de coolste kamerplant Iedereen lijkt er zijn zinnen op te hebben gezet en vandaag zien we hem terug in tal van decoratieartikelen.Zijn grote pezige, ovale bladeren en spanwijdte zijn verantwoordelijk voor het succes.

Vanuit Kameroen heeft de ficus lyrata kilometers en kilometers afgelegd om in onze huizen aanwezig te zijn. Lyrata, zijn achternaam, verwijst naar de gelijkenis tussen de vorm van de bladeren en de lier. Vandaar dat het ook bekend staat als Ficus Lira. Worst is niet de enige bijnaam voor deze plant; Vanwege zijn gelijkenis met de vijgenboom, kun je hem ook vinden onder de naam "vioolbladige vijgenboom".

De ficus lyrata v alt op door zijn elegante uiterlijk en glanzende bladeren, een intense groene kleur. Hij kan buiten een hoogte bereiken van wel 15 meter en lijkt qua vorm op die van een boom In een pot is het echter mogelijk om de grootte zonder problemen te regelen.

Ficus lyrata verzorging

Ficus lyrata heeft zich ontwikkeld in een tropisch klimaat en groeit daarom het liefst in warme en lichte omgevingen.Het vinden van een gunstige locatie ervoor is dan ook onze eerste plicht. Wat hun verzorging betreft, zult u zien dat ze vrij eenvoudig zijn. Door ze toe te passen kan de ficus lyrata een leven lang meegaan.

  • Temperatuur: Ficusen zijn over het algemeen bijzonder gevoelig voor kou en tocht. Het temperatuurbereik waarin het zich correct ontwikkelt, is niet erg breed; in de winter zullen we ervoor moeten zorgen dat de temperatuur niet onder de 15ºC zakt. Het goede nieuws is dat verwarming tegenwoordig onze huizen op een hogere temperatuur houdt.
  • Licht: Zoals we al hebben vermeld, geeft de Ficus lyrata de voorkeur aan heldere omgevingen, maar laat hij, zoals de meeste kamerplanten, geen direct zonlicht toe. Het is het beste als hij meerdere uren per dag indirecte of gedempte verlichting krijgt.
  • Water: De Ficus lyrata verdraagt droogte beter dan teveel water geven. Een keer per week in de winter en 3 keer in de zomer is voldoende om zich te ontwikkelen.Om waterstagnatie te voorkomen, zorgen we ervoor dat de oppervlaktegrond droog is voordat we weer water geven. In de zomer kun je de bladeren ook besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen en de groei te verbeteren.

  • Cleaning: Stof hoopt zich op op de bladeren van planten en heeft zo zijn gevolgen. Door ze af en toe met een vochtige doek af te nemen, voorkom je ze.
  • Substraat: Substraten bestaande uit turf of mulch gecombineerd met een klein deel zand om de afwatering te verbeteren, zullen bijdragen aan een betere ontwikkeling.
  • Snoeien: In het voorjaar moet de ontwikkeling van nieuwe takken gestimuleerd worden door de jonge scheuten van de plant te verwijderen. Als u bovendien de afmetingen wilt beheersen of verkleinen, is het raadzaam om aan het einde van de winter te snoeien.
  • Pot: Zoals elke plant zal hij tijdens het groeien van pot moeten wisselen.In het geval van de Ficus Lyrata is het aan te raden om de 2 à 3 jaar van pot te wisselen, in het voorjaar of de zomer, wanneer de temperaturen aangenaam zijn. De nieuwe container mag slechts 5-6 cm zijn. meer in diameter dan de huidige.

Je huis decoreren met ficus lyrata

Planten spelen steeds meer prominentie in onze huizen Tegenwoordig is het gebruikelijk om klimop, ficus, sansevieras of monstera's te vinden in gangen of woonkamers; kamers waar we altijd graag een groen tintje aan hebben gegeven. Maar het wordt ook steeds gebruikelijker om ze te gebruiken om slaapkamers en badkamers te decoreren.

De ficus lyrata is een opzichtig en uitbundig exemplaar, in staat om een ruimte volledig te transformeren. Omdat het een groenblijvende boom is, zal hij het hele jaar door kleur geven aan onze woonkamer.Het ziet er vooral goed uit in grote ruimtes met hoge plafonds en goed verlicht, maar het zijn geen kenmerken die ons zouden moeten beperken.

U kunt uw ficus lyrata naast een raam en naast de bank, naast het nachtkastje in uw slaapkamer of in de hal plaatsen. Denk na over de stijl van de kamer en kies een plantenbak die daarbij past. De sector is de afgelopen jaren sterk geëvolueerd en vandaag is het mogelijk om op de markt potten, plantenbakken en plantenbakken te vinden in een gevarieerde lijst van materialen, afwerkingen en kleuren.

Als we het over trends hebben, hoef je alleen maar een rondgang op Pinterest of Instagram te maken om te zien over welke trends we het hebben. De rustieke plantenbakken in plantaardige vezels zijn tegenwoordig een van de meest gevraagde. Ook de minimalistische bloempotten op voet, niet zo geschikt voor hoge ficusen.

Planten brengen leven in elke ruimte. De meesten van ons waarderen ze op decoratief niveau, maar kennen we hun voordelen? Ze zuiveren de lucht, verminderen lawaai, verminderen statische elektriciteit en verbeteren de stemming en het welzijn.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: