Decoratie-ideeën

Venetiaanse spiegels om je muren stijlvol te decoreren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De Venetiaanse spiegels zijn in staat om een vleugje verfijning toe te voegen aan elke omgeving. Het zijn klassieke spiegels met een lange geschiedenis; Er wordt aangenomen dat het rond 1350 was toen de eerste werden gemaakt op het Italiaanse eiland Murano. Het was Nuzio da Murano, de zoon van de eerste meesterglasmaker in het gebied, die de eerste lijkt te hebben gemaakt.

Vandaag de dag blijven verschillende in Murano gevestigde bedrijven deze karakteristieke spiegels vervaardigen voor het bezit, naast de maan, van de ook een spiegellijstEen lijst die meestal bestaat uit kleine stukjes versierd met bloemmotieven die zijn gegraveerd met een stenen draaibank.

In het begin was het frame van de Venetiaanse spiegels gemaakt van hout of gesneden ivoor, maar aan het einde van de jaren 80. XVIII heerste vandaag de karakteristieke glaslijst. Een lijst die, naast gegraveerde motieven, zoals we al vermeldden, ook handgesneden glazen bloemen kan presenteren.

Ideeën voor decoratie met Venetiaanse spiegels

Wil je een toon van verfijning in een specifieke kamer in je huis plaatsen? Als dat zo is, vind je in de Venetiaanse spiegels een geweldige bondgenoot. Zet ze op een ladekast in de hal, op de open haard in de woonkamer of in de badkamer om er een vintage touch aan te geven. Zet in op een enkele grote spiegel of combineer een kleinere met andere spiegels om originele sets te creëren, zoals we je laten zien in de afbeelding hieronder.

In de hal, in de woonkamer, in de kleedkamer of in de badkamer. Venetiaanse spiegels zijn erg opvallend en zijn een geweldige bron voor decoratie van de muren van ons huis. Zoek inspiratie in de afbeeldingen die we voor je hebben verzameld om te weten hoe je het meeste uit deze klassieker kunt halen.

Venetiaanse halspiegels

Ze vormen een ideale aanvulling op ladekasten en dressoirs in een klassieke of neoklassieke stijl. Kies beide stukken zorgvuldig: zodat de spiegel niet de breedte van de ladekast volledig bedekt. En kleed de ladekast aan met kleine decoratieve accessoires en enkele planten die respectievelijk persoonlijkheid en frisheid aan het geheel toevoegen.

Venetiaanse spiegels in de slaapkamer

We kunnen veel toepassingen bedenken voor Venetiaanse spiegels in de slaapkamer.Een staande Venetiaanse spiegel komt goed van pas in de kleedruimte of in de buurt van de kleerkast. Je kunt jezelf van top tot teen zien en je outfits goedkeuren of afkeuren voordat je 's ochtends van huis gaat.

Je kunt het ook gebruiken op een console of ladekast om een kaptafel te creëren waar je je haar of make-up kunt doen. We vinden ze ook erg leuk in kinder- en jeugdkamers, opgehangen aan een ladekast. Vergeet niet dat spiegels een goede bondgenoot zijn om licht te weerkaatsen en diepte aan kamers te geven.

Venetiaanse spiegels om de woonkamer te versieren

In de woonkamer is het gebruikelijk om Venetiaanse spiegels te vinden op de open haarden Maar we hebben ze ook gezien in klassieke woonkamers op ladekasten die de bank omlijsten. Zoals we in het begin al zeiden, kunnen ze ook worden gebruikt in combinatie met andere spiegels om de hoofdmuur te versieren.

Venetiaanse spiegels in de badkamer

Als er een kamer is waarin de spiegel een essentieel element wordt, dan is dat de badkamer. Toch zijn we verrast door het grote aantal mogelijkheden dat we hebben gevonden om de badkamer in te richten met Venetiaanse spiegels, ongeacht de stijl waarin deze is ingericht.

Zoals je op de afbeelding hierboven kunt zien, passen Venetiaanse spiegels perfect in badkamers van verschillende stijlen. Als je ze alle aandacht wilt geven, moet je proberen, dat wil zeggen, niet een overdreven opzichtig meubelstuk kiezen. De mogelijkheid om een modern meubelstuk te combineren met een klassieke spiegel zoals de Venetiaanse spiegel is een van onze favorieten.

Hoeveel kost een Venetiaanse spiegel?

Venetiaanse spiegels met certificaat van echtheid zijn niet goedkoop, pas op voor koopjes! Een model van 105 x 65 cm. Het is meestal meer dan € 1.000 en kost vanaf € 2.500 als het oud is. Een prijs die varieert afhankelijk van de rijkdom van de handgemaakte details.

Is het mogelijk om goedkopere Venetiaanse spiegels te vinden? Zonder certificaat van echtheid is het mogelijk. Op de markt vindt u Venetiaanse spiegels van 85×55 cm. vanaf € 125 en 80x120 stuks zeer rijk aan details vanaf € 500. Het zijn niet de originelen, maar als je houdt van de stijl die ze in de kamers brengen, is dit een veel toegankelijker alternatief voor alle budgetten.

Venetiaanse spiegels zijn een klassieker om onze muren mee te decoreren. Hun eigenaardige ontwerp, volledig gemaakt van spiegel, maakt ze zeer opvallend en interessant decoratief gezien om de ruimtes visueel uit te breiden. Er is een grote verscheidenheid aan modellen, hoewel de ovale modellen met superieure ornamenten en gegraveerde bloemendetails het populairst zijn, zoals we hebben kunnen verifiëren in de selectie van afbeeldingen.

Hou je van Venetiaanse spiegels? Welke kamer in huis zou jij decoreren met dit type spiegel?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: