Spaces

Decoratiefouten in een slaapkamer die je je niet kunt veroorloven

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je denkt dat je slaapkamer niet volledig is ingericht, is het mogelijk dat je decoratiefouten maakt die je je niet kunt veroorloven. Er zijn enkele decoratie- en ontwerpfouten die heel vaak voorkomen. Maar maak je geen zorgen, want het is ook gemakkelijk om ze te repareren. Hieronder vind je een aantal van deze veelgemaakte fouten, zodat je ze vanaf nu niet meer maakt.

Op deze manier zal de inrichting van je slaapkamers vanaf nu uitstekend zijn en zal het niet opvallen als je binnenkomt dat er iets mis is.Als je nu het gevoel hebt dat als je je slaapkamer binnenkomt er iets niet goed gaat qua inrichting of decoratie, dan is dat vanaf nu voorbij. Wil je weten hoe je het kunt krijgen? Verlies geen details.

Kies sterke kleuren

Sterke kleuren kunnen je passie zijn en je houdt er misschien van, maar als je ze niet goed gebruikt, maak je een veelgemaakte fout die je zo snel mogelijk moet herstellen. Kies heldere, gedurfde kleuren, zoals geel, oranje of rood. Deze tinten zijn veel beter geschikt voor energierijke ruimtes in huis – denk aan keukens en eetruimtes.

Een oplossing hiervoor is om de psychologie van kleur te volgen. Kies blauwe tinten voor je slaapkamer of pastelkleuren om je rust en comfort te brengen. Op deze manier kun je een goede slaap en rust bevorderen. De slaapkamers zouden delen van het huis moeten zijn waar hoe rustiger ze je brengen, hoe beter.

De kleur blauw bevordert de rust, maar als je de kleur blauw niet zo mooi vindt, kun je ook kiezen voor aardetinten, pasteltinten of neutrale kleuren, want die brengen je ook ontspanning en emotioneel welzijn. zijn.

Je vergeet de balans in de kamer

Er zijn veel mensen die de fout maken om een kamer te overladen met decoratieve accessoires, kleuren of textiel. Je kunt ook alle meubels tegen één muur plaatsen Hierdoor zwemt de rest van de kamer in de ruimte.

Als je het gevoel hebt dat er een bepaalde onbalans in je slaapkamer is die de decoratieve stabiliteit beïnvloedt, moet je zo snel mogelijk oplossingen vinden. Een overvolle slaapkamer zal ook je geest overbelasten en zelfs emotionele angst opwekken.

Om dit op te lossen, kun je proberen een functionele ruimte te creëren die gescheiden is van de slaapkamer, zoals een leeshoek of een plek om te zitten of te mediteren.Je kunt ook functionaliteit aan de kamer toevoegen door een ladekast of een dressoir voor het bed te plaatsen. Op deze manier breng je een goede balans in je slaapkamer.

Geen privacy

Sommige mensen houden ervan dat de zon direct door de ramen naar binnen komt, dus ze hangen meestal geen gordijnen, maar dit kan een groot gebrek aan privacy veroorzaken. Als je niet van gordijnen houdt, kan ervoor kiezen om de zonwering 's nachts of wanneer de zon ondergaat neer te laten, of jaloezieën toe te voegen.

Je kunt ook de ramen verduisteren zodat ze je van buitenaf niet zien en je rustig vanuit je slaapkamer kunt kijken. Je hebt niets nodig om je privacy te beschermen, want je hoeft geen gordijnen of iets toe te voegen, behandel gewoon je ruiten.

Geen persoonlijkheid

Een strikt utilitaire ruimte creëren die weinig anders te bieden heeft dan een plek om te slapen en kleding op te bergen.Kortom, een plek waar je niet al te veel tijd zou willen doorbrengen. Je slaapkamer moet een ruimte zijn waarin je je wilt terugtrekken; de adempauze van je drukke leven. Neem de tijd om je slaapkamer je persoonlijkheid te geven door accessoires, kunstwerken, stoffen of iets anders toe te voegen dat duidelijk maakt dat dit jouw slaapkamer is.

Verwarring van ruimtes

Een andere veelgemaakte fout bij het inrichten van een slaapkamer kan de verwarring van ruimtes zijn, vooral in huizen die klein zijn en kamers missen om een levensstijl te kunnen hebben die overeenkomt met de realiteit.Zo zijn er mensen die hun kantoor in hun slaapkamer zetten om te werken, en dat is niet erg zolang er maar gedifferentieerd wordt in ruimtes.

Als je bijvoorbeeld het kantoor naast het bed zet, zullen je hersenen niet uitschakelen en denken dat je altijd aan het werk bent of als je aan het werk bent, zul je niet genoeg presteren omdat je moe bent en wilt in bed gaan liggen om uit te rusten.Dit is slechts een voorbeeld, maar als u een kantoor in uw slaapkamer of een werkruimte wilt plaatsen, moet deze goed worden onderscheiden van de rustruimte.

Als je ooit een van deze fouten hebt gemaakt of ze nu maakt, is het noodzakelijk om snel oplossingen te vinden, zodat je slaapkamer weer die broodnodige rustruimte voor je wordt. Wanneer u uw slaapkamer binnengaat, moet u zich emotioneel welzijn voelen en er ook de kamer van uw huis van maken waar u zich graag terugtrekt en momenten van rust doorbrengt. Je zult zo geweldig zijn!

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: