Decoratie-ideeën

Ideeën voor gedroogde bloemen voor uw decoratie

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Veel mensen houden van bloemen, maar ook als ze droog zijn. Ze hebben zeker een buitengewone schoonheid die niet over het hoofd gezien kan worden. Daarnaast kunnen droogbloemen ook erg handig zijn als woondecoratie, ze creëren een warme, gezellige en elegante sfeer.

In plaats van veel geld uit te geven aan een nieuwe decoratie, kun je gedroogde bloemen gebruiken om een beetje intriges en eigenzinnigheid aan je interieur toe te voegen. Droogbloemen zorgen in veel huizen voor mooie looks, jij ook!

Ja, droogbloemen zijn dode bloemenmaar dat doet niets af aan hun schoonheid, ze zijn nog steeds mooi en creëren persoonlijkheid in je huis. U kunt elk van de ideeën die we u hieronder geven gebruiken om uw huis met droogbloemen te versieren, kies degene die u het leukst vindt of allemaal! Het zijn eenvoudige ideeën, dus je kunt ze klaarmaken zodra je je droogbloemen hebt.

Tips voor het drogen van bloemen

Allereerst, als je wilt decoreren met droogbloemen, moet je leren hoe je ze moet drogen! Mis deze tips dus niet om prachtige droogbloemen te hebben die voor altijd meegaan!:

  • Bloemen drogen het beste als ze ondersteboven worden gehangen (voorkomt dat stengels aan de bovenkant buigen of bloemblaadjes naar één kant platslaan). De zwaartekracht treedt echter in werking en verkleint de grootte van de bloemen aanzienlijk met de bloemblaadjes naar beneden gericht. Terwijl de bloemen drogen, spreidt u de bloembladen van tijd tot tijd met de hand uit om ze te helpen hun vorm te behouden.
  • Droog ze op een plaats uit de buurt van direct licht en met een lage luchtvochtigheid.
  • Je kunt draad gebruiken om de stelen op te hangen en deze met tape aan het uiteinde van de steel bevestigen. Alle planten krimpen tijdens het drogen en kunnen losraken van materialen die er aanvankelijk stevig omheen waren gebonden, dus tape kan je veiligheid bieden zodat ze niet omvallen. Als de steel droog genoeg is om het gewicht van de bloem te dragen, zet je hem in een vaas waar de bloemen blijven drogen.
  • Niet-bloeiende plantensoorten staan niet op hun kop, Laat ze in een vaas zonder water staan of zet ze op hun zij op een vlakke ondergrond.

Versieren met droogbloemen

Droogbloemen in een vaas

Om te decoreren met gedroogde bloemen, is de eenvoudigste de meest effectieve.Zoek daarom een mooie vaas die past bij je decoratie en bij de droogbloemen die je in je kamer wilt zetten om te decoreren. Het kan een grotere of kleinere vaas zijn, afhankelijk van de grootte van de bloemen, of het een boeket droogbloemen is of gewoon wat droogbloemen.

Je hoeft geen water in de vaas te doen, omdat de bloemen natuurlijk droog en dood zijn, dus je zult geen enkel probleem hebben als je vergeet te verschonen het water, want dat zal er gewoon niet zijn!

Een strozak die aan de muur hangt

Weet jij wat de typische stro- of esparto-tassen zijn om naar het strand of het platteland te gaan? Als je een oude hebt die je zelden gebruikt, kun je een kurken stop in het midden van de zak doen en de gedroogde bloemen met de stelen in de kurk stoppen. Zo zal opvallen tussen de tas en zeer aantrekkelijk zijn met een gezellige en vrij landelijke uitstraling.

Je hebt natuurlijk veel droogbloemen nodig om een goed effect met de bloemen te creëren en alles er mooi uit te laten zien. Het ideaal is om de tas aan de muur te hangen naast de ingang van het huis of naast de terrasdeur. Het is een tijdloze en zeer elegante decoratie.

Kleine glazen potjes

Als je van minimalistische decoratie houdt, dan is dit idee iets voor jou. Je hebt niet veel bloemen nodig en je hebt niet veel ruimte nodig. Kies gewoon kleine doorzichtige glazen potjes die de vorm hebben die jij het mooist vindt en doe er wat gedroogde bloemen in passen goed in de glazen pot .

Plaats vervolgens de glazen pot op een plek in je huis die aantrekkelijk is en je kunt de schoonheid van de pot en de gedroogde bloemen erin observeren. Het kan een plank zijn, een plank, boven de open haard, op een kleine tafel (het is beter als er twee of drie glazen potten zijn als je ze op een tafel wilt zetten om te versieren), enz.

Het kan even duren voordat de bloemen precies zo in de pot zitten als jij wilt, maar als je ze eenmaal in de pot hebt gedaan, zullen ze ze nooit meer krijgen uit. Als je het hebt bereikt, ziet het er indrukwekkend uit en heb je ook de persoonlijke voldoening dat je het zelf hebt gedaan.

Vanaf nu kun je een geweldige decoratie hebben met droogbloemen! Weet jij al hoe je ze in huis moet plaatsen?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: