Decoratie-ideeën

Knolling of de kunst van het ordenen in de fotografie

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je een freak van orde bent, ben je zeker meer dan eens aangetrokken door foto's waarin alles lijkt te zijn geordend met een patroon of op een symmetrische manier. Welnu, we zijn er zeker van dat je het in dat geval leuk zult vinden om meer te weten te komen over de knolling-techniek, een nieuwe manier om objecten te fotograferen die we op veel Instagram-accounts kunnen zien.

De Knolling is geïnspireerd op stillevens die steeds vaker worden gemaakt op sociale netwerken, maar bij deze techniek gaat het om orde, symmetrie en de patronen bij het organiseren van dingen.Absoluut een hobby voor wie graag oneindig veel bestelt.

Wat is knolling

In principe wordt Knolling gedefinieerd als de kunst van het fotograferen van objecten die zijn gedemonteerd en georganiseerd, hetzij op kleur of grootte. Met sociale netwerken vinden we in knolling tegenwoordig echter van alles een beetje. Niet alleen een set van stukken, zoals zou kunnen ontstaan uit een gedemonteerd meubel waarin alle componenten zijn gerangschikt, maar ook in stillevens die zijn gemaakt met objecten die iets gemeen hebben, of het nu gaat om functionaliteit of gewoon om kleur. Kortom, het gaat om het maken van beelden met een zenitaal standpunt waarin alles tot op de millimeter lijkt te zijn georganiseerd.

Oorsprong van Knolling

Hoewel dit concept misschien nieuw lijkt of misschien een uitvinding van sociale netwerken, is de waarheid dat in 1989 werd bedachtDe maker was Frank Ghery, een architect die ook producten ontwierp. Hij had een groot aantal gereedschappen en onderdelen, dus besloten hij en zijn conciërge Andrew Komelow een systeem uit te vinden om alles volledig georganiseerd te houden, gebaseerd op het gebruik, de vormen en de grootte van de objecten. Deze manier van organiseren werd knolling genoemd en is vandaag de dag enorm populair geworden door de liefde voor fotografie op sociale netwerken, en vooral door fans van orde, die een andere manier van organiseren hebben gevonden die volledig artistiek is.

Waarom we van knollen houden

Zelfs als je geen nette verslaafde bent, zijn op knolling geïnspireerde foto's hypnotiserend voor iedereen. Eeuwenlang is schoonheid in verband gebracht met proportie, en dit met orde, zodat we altijd een hypnotiserende schoonheid vinden in alles wat symmetrisch of totaal georganiseerd is, zelfs als het gedaan is op maat of kleur.Daarom houden veel mensen van knolling en we zien dat steeds meer mensen het gebruiken om likes op de netwerken te krijgen met hun foto's.

Dare Knolling

Als je een fan bent van sociale netwerken en je houdt van fotografie, zul je zeker geen twee keer nadenken als het gaat om beginnen met het interpreteren van je eigen knolling Door dingen te mixen met dezelfde kleuren of tinten om een meubelstuk te bestellen dat je per stuk hebt gedemonteerd. Je kunt ook je bureau of zelfs je schoenen opruimen. De ideeën zijn zeer gevarieerd en we kunnen ongetwijfeld prachtige foto's maken die stukken worden om te decoreren. Het geheim ligt meestal in het weten hoe je dingen zo ordelijk mogelijk kunt rangschikken, in een rechte hoek of op kleur, vorm en grootte. Organiseer eerst alles apart en begin dan te bestellen op een oppervlak dat als achtergrond zal dienen.Men mag niet vergeten dat deze foto's altijd van bovenaf worden genomen, met een zenitale hoek, zodat de volgorde perfect te zien is.

Foto-inspiratie

Als er één ding is dat we vandaag de dag vinden op sociale netwerken zoals Instagram, dat in opkomst is, dan is het een onvoorwaardelijke liefde voor fotografie. Dus het is daar en op Pinterest waar we veel inspiratie kunnen vinden om meer te leren over wat knolling is en alle details ervan Er zijn mensen die veel foto's hebben gewijd aan deze geweldige techniek die iedereen kan doen. Het is zelfs heel gebruikelijk om het in kledingwinkels te zien die de kledingstukken symmetrisch of op kleur ordenen om het een interessanter tintje te geven. Natuurlijk is er allerlei inspiratie, van knollen gemaakt met bloemen tot stukken van een fiets, met camera's, stenen, kleding of glazen potten. De waarheid is dat elk object kan worden gebruikt om een knolling te maken, maar ze moeten altijd iets gemeen hebben om een set te zijn die harmonie en een bepaalde betekenis biedt, of het nu gaat om thema, kleur of stukken.We raden je aan om op sociale netwerken naar de hashtag knolling te zoeken om je te verrassen met alles wat beschikbaar is met deze techniek die voor veel mensen nog onbekend is.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: