Decoratie-ideeën

Waarom kiezen voor microcement in badkamers

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als je de badkamer moet renoveren en er veel ideeën in je hoofd opkomen. Stop en denk aan een formule die functionele ruimtes heeft en tegelijkertijd elegant is. Op dit punt moeten we je aanraden om na te denken over het toevoegen van microcement in badkamers van je huis, vooral als je van moderne en praktische ruimtes houdt.

Microcement in badkamers is een vrij recente optie, daarom zien we het nooit in meer traditionele badkamers, maar het is een interessant idee geworden voor een moderne badkamer en het is ook zeer comfortabel en functioneel. Wil je meer weten over microcement in badkamers, let dan goed op.

Wat we kennen als microcement

Microcement is een soort heel gangbare coating, die op elk type oppervlak kan worden aangebracht, waardoor het zeer veelzijdig is. Het is samengesteld uit een cementbasis, maar het is meer dan dat, aangezien dit hoogwaardige cement wordt gemengd met polymeren, aggregaten en vezels om iets totaal nieuws te creëren, een coating die veel meer voordelen biedt dan gewoon cement. Als we aan microcement denken, stellen we het ons voor in grijstinten, want dat is de meest voorkomende, omdat het zeer serene en elegante ruimtes biedt. Maar de waarheid is dat we het kunnen mengen met pigmenten en andere tinten kunnen krijgen. In het algemeen kunnen we zeggen dat microcement een zeer veelzijdig en kwalitatief materiaal is, waardoor we van grote voordelen kunnen genieten.

Kwaliteiten van microcement in badkamers

Microcement kan worden opgenomen in elke ruimte, van het terras tot een woonkamer of commerciële ruimtes. We zien het echter veel in de badkamers, en dit komt omdat het een aantal grote voordelen heeft voor deze specifieke plek.

De elegante en functionele touch

Als je een badkamer wilt hebben met een minimalistische stijl die elegant en functioneel is, dan moet je microcement gebruiken. Met dit materiaal kunnen we eenvoudige en gladde oppervlakken maken, evenals douches die doorlopen met de vloer, wat erg praktisch is. De basistinten voegen elegantie toe en de eenvoud is zeer functioneel.

De hoge weerstand

Dit coatingmateriaal onderscheidt zich door een hoge weerstand tegen veranderingen in temperatuur of vochtigheid. Daarom kan het een goede keuze zijn voor de badkamer.Het is een plek met vochtigheid, die soms de materialen aantast, en die ook wisselende temperaturen kent. Kortom, er is voor de badkamer gekozen omdat het eenvoudig maar duurzaam en van hoge kwaliteit is.

Antislip en hygiënisch

Als dit materiaal wordt gekozen voor de badkamer, is dat niet alleen vanwege de grote weerstand, maar ook omdat het het grote voordeel heeft antislip Perfect voor badkamers waar kinderen of ouderen zijn, waardoor ongelukken worden voorkomen. Dit is een van de voordelen die de balans het meest doen doorslaan bij de keuze voor dit microcement voor badkamers. Bovendien hebben we het over een materiaal dat niet poreus is en dat, omdat het bestand is tegen vocht, hygiënischer is en voorkomt dat bacteriën zich vermenigvuldigen. De beste keuze voor het hele gezin.

Geschikt voor alle oppervlakken

Microcement is een coating die op alle oppervlakken kan worden aangebracht. Met andere woorden, we hoeven het onszelf niet al te ingewikkeld te maken, aangezien we het kunnen toepassen op muren, vloeren en plafondsEn omdat het zo sober is, is het effect ideaal als we tegels of kleuren aan de muren willen toevoegen. Er is niets dat niet combineert met deze gladde oppervlakken. Door zijn grote veelzijdigheid is het ook steeds populairder geworden in de lijst van favoriete bouwmaterialen.

Kies de pigmenten

Zoals we al zeiden, kiest de overgrote meerderheid van de mensen voor de typische grijstint van cement, maar in dit materiaal kun je zeer gevarieerde pigmenten toevoegen. We hoeven ons bij het decoreren niet te beperken tot één enkele toon, waardoor we meer mogelijkheden hebben.

Decoreren en combineren met microcement

Microcement in badkamers wordt meestal gebruikt met een zeer gedefinieerde stijl, namelijk de minimalistische en moderne stijl. Het is een sobere en eenvoudige coating, die zorgt voor een functioneel aspect. We hebben echter altijd manieren om een decoratie interessanter te maken.

De stoffen die je in de badkamer gaat toevoegen hebben veel te maken met het opwarmen van een badkamer met microcement. Als er bij deze badkamers een nadeel aan te merken v alt, dan is het wel dat het uiteindelijke uiterlijk wat kil kan zijn. Daarom kunnen we decoratieve details gebruiken om warmte toe te voegen. Gekleurde handdoeken, een vloerkleed of badjassen maken de ruimte gezelliger. We kunnen ook hout toevoegen, dat een al even eenvoudig materiaal is, maar dat contrasteert met het microcement en de nodige warmte toevoegt. Natuurlijk moeten ze van behandeld hout zijn of van tropische oorsprong zijn om goed tegen vocht te kunnen.

Aangezien dit materiaal door zijn eenvoud met bijna alles kan worden gemengd, kun je altijd wat interessante tegels toevoegen. Hydraulische tegels met prachtige patronen of met een glanzende afwerking om licht toe te voegen, aangezien microcement een ondoorzichtige afwerking heeft.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: