Decoratie-ideeën

Hoe creëer je een zen-stijl voor een ontspannend huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De Zen-stijl is een stijl die ons helpt om in harmonie te zijn in ons huis Soms realiseren we ons niet het ongemak dat een huis met een decoratie in ons verkeerd kan veroorzaken , met te veel elementen of met materialen waar we geen goed gevoel bij krijgen. Wat we om ons heen hebben, raakt ons meer dan we denken, en daarom moeten we een rustplaats creëren als we thuiskomen.

Om thuis een zen-stijl te creëren, moeten we enkele sleutels bedenken die ons huis een veel gastvrijere en ontspannende plek maken. Er zijn basissleutels die we kunnen volgen om van elke omgeving een zen-ruimte te maken waarin we kunnen genieten van psychologisch welzijn.

Natuurlijke elementen in decoratie

Een van de dingen die niet mag ontbreken in een zen-levensstijl is contact met de natuur, ook al leven we in een stedelijke omgeving. Daarom moeten er in de Zen-stijl altijd planten zijn, maar natuurlijke. Indien mogelijk in eenvoudige tinten, waarbij overtollige kleuren worden vermeden, om een ruimte te creëren die in contact staat met de natuur die ons altijd zo goed doet voelen. Het plaatsen van grote planten in ruimtes is goed voor ons en voor ons welzijn.

Materialen in harmonie in de zen-stijl

We moeten niet alleen natuurlijke elementen zoals stenen, hout of planten toevoegen, maar we moeten ook zoeken naar die materialen waarmee we ons het prettigst voelen. Een zachte houten vloer waar we blootsvoets op kunnen lopen, wat takken als hoofdeinde op het bed en planten in de ruimtes die kamers met elkaar verbinden kunnen geweldige ideeën zijn.Vermijd materialen zoals metaal, dat koud is, of plastic, dat te kunstmatig is.

Neutrale en zachte tonen

Bij het creëren van een zen en ontspannende omgeving moeten we altijd kiezen voor de zachtste en meest neutrale tinten. Basiskleuren zoals wit, beige, grijs of zwart zijn de perfecte kandidaten, bij voorkeur op zoek naar de helderste. Als we kleur willen toevoegen, laat het dan intens zijn in kleine accenten of in zachte pasteltinten, die de zintuigen niet veranderen.

Natuurlijke lichtheid

Om een gezellig en ontspannend huis te hebben waar je je prettig voelt, heb je goede verlichting Onze eerste optie is altijd natuurlijk licht, omdat dat het beste is, hoewel het in de winter schaarser is . Het verdient de voorkeur om de gordijnen te openen, het licht binnen te laten en omgevingen te hebben die helder en luchtig lijken.Als we niet de mogelijkheid hebben om natuurlijk licht te krijgen, moeten we streven naar goed kunstlicht.

Gedimde verlichting met kaarsen

Als we een extra ontspanning willen, moeten we altijd prachtige kaarsen bij de hand hebben, die een heel zacht licht geven. We kunnen dit in de badkamer doen, of in de woonkamer, om een moment van bezinning te hebben. Kaarsen hebben altijd geholpen om een zen-sfeer te creëren.

Eenvoud van lijnen

In zen-ruimtes is minder altijd meer waar. Als je op zoek bent naar innerlijke rust, moet je beginnen met simplify things, en dit geldt ook voor de dingen die we om ons heen hebben. Gebogen lijnen zijn altijd meer ontspannen, maar of het nu gebogen of recht is, er is iets eenvoudigs nodig.Met andere woorden, zachte tinten, meubels met basislijnen en weinig decoratieve details.

Bestel in spaties

Als het gaat om het creëren van een ontspannende omgeving, is orde altijd belangrijk. Hoewel er mensen zijn die kunnen leven met een beetje rommel, eist het altijd zijn tol als het gaat om het creëren van een gezondere levensstijl. Over het algemeen wordt aanbevolen om niet veel vakken te hebben, omdat dit ons het gevoel geeft dat er te veel dingen zijn. In het leven moeten we alles vereenvoudigen, maar ook ruimte hebben voor alles. Een van de methoden die ons het meest kan helpen bij het bestellen en die erg in de mode is geraakt, is die van Marie Kondo, een manier van bestellen die ons dagelijks zal helpen .

Zen stijl met aromatherapie

Binnenshuis tellen niet alleen visuele sensaties, aangezien we meer zintuigen hebben.Net zoals stilte ons helpt te ontspannen, kunnen geuren er ook belangrijk voor zijn. aromatherapie kan een geweldige manier zijn om een huis gastvrijer te maken. Omdat je kaarsen aan de kamers toevoegt, kun je ze van verschillende geuren maken, om te genieten van een goede geur die je helpt te ontspannen.

De regel van drie

Deze regel is eenvoudig, en het is dat we in een kamer niet meer dan drie kleuren hebben om de zintuigen niet te verzadigen. Als je hier niet mee breekt, krijg je eenvoudigere en meer visueel ontspannende omgevingen.

Open ruimtes

Net zoals het bij bestellen beter is niet te compartimenteren, hetzelfde overkomt ons in ruimtes. Een zenhuis moet open zijn, met ruimtes die geen obstakels hebben in de doorgangszones.

Maak een ontspanningszone

Je mag het idee niet missen om een speciale ruimte te creëren om te ontspannen. Van een leeshoek tot een meditatieplek, om yoga te doen of een tuin met planten om te verzorgen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: