Interieur

Een praktische keuken met kookeiland kiezen voor in huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Bij het kiezen van de keuken kiezen we er altijd voor om ons aan te passen aan de beschikbare ruimte, maar als we het geluk hebben een grote keuken te hebben, is de mogelijkheid van een keuken met een eiland de beste. We hebben het over moderne keukens, die ook erg functioneel zijn en ideaal voor degenen die graag tijd besteden aan het maken van nieuwe recepten.

De keukens met kookeiland zijn ruim en erg praktisch, daarom zijn ze een van onze favorieten, omdat je er ook geweldige dingen mee kunt doen. Tegenwoordig kunnen we ze in bijna elke stijl vinden, maar we zullen ook zien wat hun voor- en nadelen zijn, en ons inspireren om ze te versieren.

Voordelen van eilandkeukens

Keukens met een kookeiland zijn ongetwijfeld een goede keuze en hebben veel voordelen. Een daarvan is dat we veel meer werkruimte zullen hebben dan wanneer we alleen werken met een werkblad waaraan we ook het fornuis en de gootsteen moeten toevoegen. In dit geval biedt het eiland ons niet alleen ruimte, maar ook een meer functionele verdeling die zich aanpast aan wat we nodig hebben. Afhankelijk van het huis kunnen de elementen op een gedifferentieerde manier op het eiland of een deel van het aanrecht worden geplaatst, omdat dit voor ons het meest comfortabel is, dus het is een meer gepersonaliseerd ontwerp en ontworpen voor efficiënt werken in de keuken. .

Een ander voordeel dat we van deze eilanden in keukens zien, is dat ze ons in staat stellen een eenvoudige eetkamer op het eiland zelf te creëren, om ruimte te besparen voor het geval je dat wilt om te voorkomen dat er een grotere eetkamer wordt toegevoegd.Het is een geweldige optie in open concepten, omdat het ons in staat stelt om tegelijkertijd een vergader- en werkruimte te hebben, waardoor de keuken- en eetkamerconcepten in één worden gemengd.

Nadelen van eilandkeukens

We zien weinig nadelen aan deze ruime en functionele ontwerpen Maar een van de belangrijkste nadelen die deze keukens met eilanden kunnen hebben, is dat ze grote ruimtes nodig hebben om ze toe te voegen, dus als we hebben een kleine of smalle keuken, het zal voor ons onmogelijk zijn om een keuken met een eiland te krijgen. In ruil daarvoor zijn ze de beste keuze voor open ruimtes waar een keuken is die aansluit op de woonkamer.

Vierkant of rechthoekig eiland

Onder de ontwerpen die we kunnen vinden in keukens met eilanden, er zijn vierkante en rechthoekige, en zelfs U-vormig, hoewel de laatste minder gebruikelijk zijn dan de eerste.Kiezen op de een of andere manier beantwoordt aan een kwestie van functionaliteit en de ruimte die we hebben. Afhankelijk van onze keuken past het ene design beter dan het andere, al kiest de overgrote meerderheid voor rechthoekige en langwerpige keukens.

Het eiland als werkgebied

Dit eiland kan worden gebruikt als een prachtige werkruimte, waarin we het fornuis en de gootsteen opnemen. In dit geval zullen we moeten nadenken over de mogelijkheid om de rookafvoer in het midden van de keuken toe te voegen, waardoor de structuur kan veranderen, iets waar vooraf over moet worden nagedacht.

Het eiland als hulpruimte

In de overgrote meerderheid van de gevallen wordt het eiland gebruikt als extra ruimte om meer werkruimte in de keuken te hebben. Op het eiland hebben we een groot aanrechtblad om op te werken en ook voor het gezin om samen te komen, aangezien het een ruimte is waar je kunt eten en zelfs kunt werken terwijl anderen het eten bereiden, waardoor dit eiland een multifunctioneel gebied isvoor alle gezinsleden.

Krukken op het eiland

Op deze eilanden voegen ze meestal krukken toe, omdat het zo een ruimte wordt waar je kunt eten of werken, zoals een andere bijzettafel in je huis. Deze krukken zijn meestal te vinden in dezelfde stijl als de keukenkruk en op de markt vinden we een grote verscheidenheid aan modellen beschikbaar. Met of zonder rugleuning, met moderne of klassieke dessins, in hout of metaal en een lange etcetera.

Verlichting op het eiland

Deze eilanden hebben meestal aangepaste verlichting, aangezien het werkruimtes zijn en goede verlichting nodig hebben. Over het algemeen worden hanglampen meestal toegevoegd om optimaal licht in de ruimte te hebben, waardoor de ruimte ook veel in balans is. Hangspots zijn helemaal hot, dus die kunnen we toevoegen aan het ontwerp.

Mogelijkheid om twee eilanden te hebben

Het is ongebruikelijk, vooral omdat ze grote ruimtes nodig hebben, maar de waarheid is dat we soms keukens vinden met meer dan één eiland. Echt ruime en functionele plekken zoals deze.

Moderne keukens met kookeiland

De overgrote meerderheid van de keukens met een kookeiland heeft een moderne en minimalistische stijl, omdat het een element is dat al een paar jaar in onze keukens wordt geïntroduceerd.

Eiland in andere stijlen

Ze zijn echter ook te vinden in vele andere stijlen. Van een keuken met een klassiek eiland naar een keuken met een veel chiquere touch.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: