Huis tips

Stofzuigers; de toetsen om de meest geschikte te kiezen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het is 100 jaar geleden dat de eerste draagbare elektrische stofzuiger op de markt werd gebracht. Die modellen hebben weinig met de huidige te maken, veel lichter en compacter. Zowel de een als de ander zijn echter een geweldige hulp in het huishouden De functionaliteit ervan is nooit in twijfel getrokken.

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten stofzuigers die inspelen op verschillende behoeften. Maar weten we hoe we de meest geschikte moeten kiezen? Het is geen apparaat dat we vaak vernieuwen, dus het vergelijken van prijzen en functies is essentieel om geen spijt te krijgen van de genomen beslissing.

Waar moeten we rekening mee houden bij het kopen van een stofzuiger? Het eerste is om te bepalen welk type stofzuiger het beste bij onze behoeften past. De energielabeling zal een andere factor zijn om rekening mee te houden bij al die stofzuigers die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten; hoe hoger het vermogen, hoe hoger het totale elektriciteitsverbruik, maar niet noodzakelijkerwijs de betere prestaties. Zullen we bij het begin beginnen?

Soorten stofzuigers

Zoals we je al hebben verteld, zijn er verschillende soorten stofzuigers die we in drie grote groepen kunnen groeperen: Slee, bezem en robot. Elke groep heeft zijn eigen kenmerken, min of meer interessant, afhankelijk van wat onze behoeften zijn.

Sledestofzuiger

Het is de stofzuiger "van je leven", degene met een lange afneembare buis die eindigt in een mondstuk en die stof verzamelt in een zak of in een container .Stofzuigers met zak hebben een voordeel: ze zijn gemakkelijker en comfortabeler schoon te maken. Het kan echter moeilijk zijn om tassen te vinden naarmate modellen ouder worden.

Voor en tegen sledestofzuigers vinden we verschillende gemeenschappelijke kenmerken:

 • Ze zijn uitgerust met allerlei soorten mondstukken en borstels die aan verschillende soorten oppervlakken kunnen worden aangepast. Sommige hebben bovendien HEPA-filters, die kleinere deeltjes opvangen en ideaal zijn voor huizen met allergische leden.
 • Ze zijn minder beheersbaar dan andere soorten stofzuigers.
 • De prijs varieert tussen €50 en €400

Broom Stofzuiger

Ze zijn langwerpig en hebben de vorm van een bezem, vandaar hun naam. Sommige werken met oplaadbare batterijen, waardoor je autonoom kunt werken zonder dat je de stekkers hoeft te wisselen terwijl je door de verschillende kamers gaat.

 • Ze zijn erg licht (hij weegt amper 3 kg) en daarom gemakkelijk te vervoeren.
 • Ze nemen weinig ruimte in.
 • Je tank heeft een beperkte capaciteit, het is noodzakelijk om hem zo nu en dan te legen.
 • De prijs varieert tussen €60 en €250

Robotstofzuiger

Ze zijn het meest innovatief ondanks dat ze al een paar jaar op de markt zijn. Door de verlaging van hun prijs is hun populariteit toegenomen en komen ze steeds vaker voor in onze huizen. Het is een platte stofzuiger die zelfreinigt en werkt op oplaadbare batterijen.

 • Alleen schoon.
 • Het is heel klein; neemt weinig ruimte in.
 • Het bereikt niet elke hoek en het is ook niet ideaal voor kamers met veel meubels.
 • De tank is erg klein en moet daarom na elk gebruik worden geleegd.
 • De prijs varieert tussen de 100 en 700 euro.

Selectie stofzuigers

Weet je zeker welk type stofzuiger het meest geschikt is voor jouw huis? Dan bieden we je een selectie van stofzuigers van elk type met verschillende kenmerken en prijzen, zodat je er zeker één kunt vinden die bij je past.

Stofzuigers tot €100

Zelfs met een beperkt budget is het mogelijk om efficiënte stofzuigers te vinden. Het zijn stofzuigers die de OCU heeft gekwalificeerd met een goede noot; stofzuigers van energieklasse A of hoger met een minimaal vermogen van 650W. Type slee of bezem, jij kiest!

 1. Rowenta Compact Power RO3953 (met tas), prijs €77
 2. Rowenta ro3969ea compact power (met tas), prijs € 96,51
 3. Aeg VX6-2-IS-P (met tas), prijs € 99,74
 4. Cecotec Ego Extreme (type bezem), prijs €94

Stofzuigers tussen €100 en €200

De mogelijkheden in deze prijsklasse zijn flink uitgebreid. Bij de OCU horen in deze categorie goede bezemstofzuigers, ideaal voor kleine ruimtes. We hebben ook toegang tot robotstofzuigers voor deze prijs, hoewel niet de meest efficiënte, nog niet!

 1. Rowenta Air Force Extreme RH8828, prijs €149
 2. Electrolux SilentPerformer Green (met tas), prijs € 149,99
 3. Nilfisk Select Comfort Parket (met tas), prijs € 151,44
 4. AEG VX7-2-Eco (met tas), prijs € 174,64

Stofzuigers +200€

De meeste hoogwaardige stofzuigers met een efficiëntie boven A+ bevinden zich in deze prijsklasse. Volgens de OCU hebben Rowenta en Dyson in deze categorie de beste prijs-kwaliteitverhouding op het gebied van sledestofzuigers. Ook in dit assortiment vinden we de modernste robots. Waard? Dat moet je beslissen.

 1. Rowenta RO6477EA Silence Force Extreme (met tas), prijs € 296,64
 2. Dyson DC 33 C UP TOP (met tas), prijs €279
 3. Dyson DC37C Parket (zonder tas), prijs € 320,92
 4. iRobot Roomba 865, prijs € 505,85

Lees de kenmerken aandachtig en vergelijk prijzen in verschillende winkels, dat is de sleutel tot een goede aankoop. We hebben verschillen gevonden van maximaal € 50 in hetzelfde model, dus tijd besteden aan het vergelijken van prijzen is niet gek.

Wat voor stofzuiger gebruik je?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: