Interieur

Ideeën om de babykamer te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het decoreren van de babykamer is een taak die tijd kost. Je moet de juiste meubels vinden en dan nadenken over de stijl, de kleuren die we gaan gebruiken, het textiel en de kleine details die deze ruimte tot een heel speciale plek voor het hele gezin zullen maken.

Deze keer geven we je enkele basisideeën waarmee je een idee kunt krijgen van waar je moet beginnen de babykamer inrichten Welke dingen je moet kiezen en waar we kunnen toevoegen onze stijl en creativiteit, veel verder dan de functionaliteit die vereist is in een babykamer.

Basismeubels voor de babykamer

In een babykamer moet je rekening houden met de meubels die we dagelijks nodig zullen hebben voor de verzorging van de kleine. Een wieg is noodzakelijk en we kunnen ze in veel materialen vinden. Van riet tot houten of zelfs smeedijzer. Normaal gesproken zijn er al meubelsets te koop, met een kledingkast en ladekast als commode. Een voedingsstoel is meestal ook nodig in deze set, voor het comfort van de moeder, evenals opbergmeubels en een commode met alles wat je nodig hebt bij de hand.

Evolutionaire meubelen

De evolutionaire meubels zijn ideaal om een kamer toekomstgericht te maken. Deze meubelen gaan meestal van ledikantjes met commode tot kinderbedjes met ingebouwde opbergruimte.Ze zijn duurder, maar kunnen een goed alternatief zijn voor het niet kopen van meerdere meubels voor de babykamer. We kunnen ook meubels krijgen die ze later zullen gebruiken, zoals een grote kast of een kist voor hun speelgoed.

Textiel voor de babykamer

De babykamertextiel kan vele stijlen hebben, maar ze helpen ons zeker om het een andere touch te geven, veel kleurrijker en specialer. Dit textiel moet van kwaliteit zijn, met katoen en zacht, zodat het geen schuurplekken veroorzaakt. Er zijn veel stijlen, met prachtige prints vol kleur, met meer klassieke pasteltinten of met basistinten, zoals het zwart-witte textiel van de Scandinavische stijl. Als we ook enkele basismeubels in witte tinten hebben, kunnen we het textiel naar believen veranderen, waardoor het elke keer een ander tintje krijgt. Zoeter met pastelkleuren en leuker met intense kleuren en patronen.In textiel vinden we alles van lakens tot kussens en vloerkleden met allerlei vormen en kleuren.

Decoreer de babykamer

In de babykamer hebben we ook wat decoratie nodig om een ander tintje te geven. Tegenwoordig hebben we veel middelen om van de babykamer een heel speciale plek te maken We vinden geweldige slingers, met allerlei kleuren en materialen. Er zijn opbergdozen en manden met prachtige kleuren, die zowel decoratief als functioneel zijn. Tegenwoordig zijn er geweldige kussens, met allerlei vormen, die helpen bij het decoreren, lampen met leuke vormen zoals paddenstoelen of poppen, en kinderprints om de muren te versieren met karakters en boodschappen. We kunnen ook een speciale pop toevoegen, of een retro detail om de ruimtes meer persoonlijkheid te geven. Het is belangrijk om coördinerende kleuren toe te voegen, om te voorkomen dat er een zinloze mix ontstaat bij het toevoegen van details.Als we twijfelen kunnen we altijd op zoek naar basistonen, zoals in de Scandinavische stijl.

Tonen voor de babykamer

In de babykamer kun je veel tinten gebruiken In de Scandinavische omgeving wordt wit als basis gebruikt, wat ook ideaal is voor het kiezen van allerlei details en meubels. Dit is de gemakkelijkste optie, maar er zijn nog veel meer ideeën, van lichtgrijs tot basistinten zoals beige of gebroken wit. Als we een grappiger effect willen, kunnen we altijd tinten zoals geel, groen of blauw toevoegen. Soms worden zelfs donkere tinten gebruikt, maar alleen op een halve muur of in een deel, omdat ze veel licht wegnemen. De meest voorkomende is het gebruik van pasteltinten, die helder en zacht zijn, ideaal voor een babykamer. Als je iets veel originelers wilt, kun je altijd vormen op de muren gebruiken, van het maken van bergen tot het schilderen van geometrische vormen of de trend om alleen de muur in de onderste helft te schilderen.

Stijlen voor de babykamer

In een kinderkamer we kunnen veel stijlen gebruiken, die een heel speciaal tintje aan de kamer kunnen geven. Over het algemeen wordt meestal een klassieke stijl gezocht, met eenvoudige meubels en basistinten. De Scandinavische stijl is een van de meest modieuze, met witte tinten, meubels met basislijnen, licht hout en zwart-wit prints met geometrische accenten. Er zijn veel andere stijlen beschikbaar als het gaat om het inrichten van de babykamer, die origineler kunnen zijn. Deze kamer heeft een heel bijzondere etnische en boho-stijl, met rieten meubels en warme tinten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: