Decoratie-ideeën

Sleutels om een ​​Victoriaans huis te versieren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Tijdens een wandeling door een grote stad kunnen we onder andere huizen in Edwardiaanse, Georgische of Tudorstijl vinden. Velen van hen houden vast aan Victoriaanse architectuur, een architectuur met zeer karakteristieke kenmerken die we u vandaag leren onderscheiden.

Victoriaanse huizen, gebouwd tijdens het bewind van koningin Victoria, huisvestten oorspronkelijk arbeiders die van de ene stad naar de andere trokken om in fabrieken te werken. Het waren massief gebouwde huizen, waarin alleen het formele gedeelte aan het publiek werd gepresenteerd en die over het algemeen 'achterprojecties' hadden, waarin de keuken en pantry waren ondergebracht.

Geschiedenis en kenmerken van Victoriaanse huizen

In de jaren 1837-1901 werden in tal van Britse steden massahuizen gebouwd om de arbeiders van de verschillende fabrieken te huisvesten. Degenen die waren ontworpen om de meest verantwoordelijke werknemers te huisvesten, hadden over het algemeen in het oog springende gevels, veranda's om de hoofdingang af te bakenen, hoge plafonds, grote schuiframen en een achterprojectie waarin de keuken, de pantry en traditioneel een buitentoilet. De keuken was toen het territorium van de bedienden en werd zelden getoond.

Gezinnen uit de middenklasse woonden over het algemeen in rijen rijtjeshuizen, vaak erg small maar goed geproportioneerd, dankzij hun hoge plafonds en diepte. De meesten hadden twee kamers boven en twee kamers beneden en hadden gedeelde badkamers voor elke rij huizen.

Hoewel er verschillen zijn tussen de een en de ander, vinden we ook gemeenschappelijke kenmerken waarmee we een Victoriaans huis kunnen onderscheiden.

 • Ze zijn smal, met kleine oppervlakken.
 • Ze hebben een veranda die de hoofdingang definieert.
 • Ze presenteren hoge plafonds en lijstwerk, de laatste volgens de status van het huis.
 • Tegels in terracotta of met geometrische patronen zijn kenmerkend voor veranda's en gangen.
 • De hoge ramen, oorspronkelijk schuiframen, vestigen de aandacht op de gevels.
 • Kamers hebben meestal een open haard; destijds het enige verwarmingsmedium.
 • De meest weelderige hebben asymmetrische daken met torentjes.

De originele Victoriaanse huizen hadden geen garage; in die tijd reisde men te voet, te paard of per stoomtrein.Het was aan het einde van het Victoriaanse tijdperk toen de productie van auto's begon, dus alleen de nieuwe constructies die deze stijl hebben overgenomen, krijgen deze ruimte.

Het interieur van Victoriaanse huizen: sleutels om het te versieren

Tegenwoordig zijn veel van die huizen uit het Victoriaanse tijdperk gerenoveerd om hun interieur aan te passen aan de huidige behoeften. Het verbeteren van de architectonische bijzonderheden van deze huizen en het behoud van het grootste aantal originele details binnenin is meestal een van de doelstellingen van de interieurontwerpstudio's die eraan werken. Studies die vaak de achter- of achterprojectie uitbreiden en integreren om meters te winnen.

De hoogte van de plafonds en de helderheid zijn twee van de kenmerken om te promoten in huizen met deze architectuur. Evenzo worden originele details zoals vloeren, lijstwerk en open haarden de sleutels tot hun decoratie.We zullen het hebben over deze en andere sleutels waarmee u hieronder rekening moet houden:

 • Lichtheid Gepolijste oppervlakken, glanzende materialen, spiegels en glas versterken het licht dat de grote ramen van Victoriaanse huizen binnenlaat. Daarnaast worden meestal ook banken, schommelstoelen of sets groene planten geplaatst om de aandacht op deze eigenschap te vestigen.

 • Hoge plafonds en hanglampen Hanglampen versterken het idee dat het plafond hoog is. Des te meer als we er de aandacht op vestigen door middel van uitgebreide lijsten, zoals die op de foto's te zien zijn, die er onvermijdelijk in slagen onze blik naar boven te richten. Een andere manier om de hoogte van de verschillende kamers te vergroten, is door de ramen van het plafond tot de vloer met gordijnen te "bedekken". Wees echter voorzichtig als de kamer erg smal is, want terwijl je de hoogte verhoogt, vergroot je deze eigenschap.
 • Open haarden Open haarden hebben een grote decoratieve kracht en Victoriaanse huizen hebben er in bijna elke kamer wel een. Het plaatsen van een spiegel of een groot schilderij is meestal een manier om het te verbeteren. Als we willen dat het opv alt tussen de rest van de kamer, kunnen we het ook schilderen of decoreren met materialen die een kleurcontrast creëren tussen de kamer en de muren.

 • Stoffering In de Victoriaanse tijd was het gebruik van bepaalde texturen erg belangrijk; zijde, fluweel en damast werden vaak gebruikt in stoffering en gordijnen. Tegenwoordig is het gebruikelijk om gestoffeerde stoelen te vinden met motieven die herinneren aan die tijd, samen met moderne meubels. Een andere manier om de aandacht te vestigen op uw gestoffeerde items, is door gebruik te maken van stevige maar levendige kleuren die perfect passen in een moderne inrichting.
 • Houten meubels en bibliotheken. Zelfs in pas gerenoveerde huizen staan houten meubels meestal centraal. Moderne stukken combineren met vintage stukken, gekocht op rommelmarkten en antiquairs, is de huidige trend.

Naast deze elementen zijn er nog vele andere terugkerende elementen die profiteren van de meest opvallende kenmerken van deze architectuur. Het is heel gewoon om kantoren voor het ontbijt te vinden naast de ramen of groepen planten die profiteren van het licht dat ze binnenlaten.

Victoriaanse huizen hebben vooral veel persoonlijkheid door hun architectonische details; persoonlijkheid die we kunnen verbeteren als we de juiste decoratie kiezen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: