Decoratie-ideeën

Hangpotten, een trend die frisheid in huis brengt

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hoe vaak hebben we je al verteld over de voordelen van het inrichten van je huis met planten? Hoe aantrekkelijk is het om een deel van de ‘wilde’ buitenwereld in onze ruimte te introduceren? Kamerplanten brengen frisheid in huis en we hebben veel manieren om onze eigen oase te creëren.

Het ophangen van planten aan plafonds en muren is tegenwoordig een trend. Vergeet uw potten op planken, dressoirs en tafels te plaatsen of beter nog, vul beide voorstellen aan. Hangpottenkleine en groene planten zoals cactussen, vetplanten, haarmos, varens of linten; dat is de winnende combinatie vandaag.

Waarom hangende potten? Als er een voordeel is dat dit type potten bevoordeelt ten opzichte van staande potten, dan is het ruimtebesparend Hangende potten nemen op geen enkel oppervlak ruimte in en dat wordt altijd gewaardeerd in kleine ruimtes of niet? Wil je je favoriete hoekje een groen tintje geven, dan zijn hangpotten een goede keuze.

Decoratief gezien stellen ze ons in staat om een centraal punt te creëren in een bepaalde kamer of iets dergelijks, het zicht van onze gasten op een specifieke plaats te richten. Een fauteuil, een bijzettafeltje en wat hangplanten kunnen van je leeshoek de meest benijdenswaardige plek maken.

Trends in hangpotten

De macramé

Macramé is een van onze grote bondgenoten als we hangpotten willen maken. Een paar jaar geleden, toen ze in de mode kwamen, waren er talloze tutorials en ideeën die we op internet konden vinden om onze eigen voorstellen te maken.Toen werden neonkleuren en gradiënten erg relevant; vandaag hebben deze echter plaatsgemaakt voor meer natuurlijke tinten

Kleine bloempotten kopen en ze onze persoonlijke touch geven, is ongetwijfeld het meest interessante alternatief. Je kunt deze kunst op een simpele manier aanbrengen en versieren met schelpen, steentjes en allerlei soorten kralen voor een opvallender resultaat. Natuurlijke materialen en met name plantaardige vezels spelen tegenwoordig een grote rol in de decoratieartikelen, houd daar rekening mee!

Metallic en minimalistisch

Potten met metalen elementen van minimalistische aard zijn een andere grote trend van vandaag. Dit soort potten hebben over het algemeen geometrische vormen waarbij cirkels en driehoeken het meest voorkomen. Ze zijn zowel in matzwart als in metallic afwerkingen zoals goud of koper te vinden.

Wit met afgeronde vormen

Wit is een discrete, nette, schone en heldere kleur. Een dankbare kleur die in elk interieur past en waarin het niet moeilijk is om potten te vinden. Onder de vele opties die de markt ons biedt, vallen de geëmailleerde rondeop. Ontwerpen die warmte krijgen door elementen van leer of hout.

Verfraaid keramiek of beton

Als we op zoek zijn naar originele ambachtelijke ontwerpen, kunnen we die vinden tussen de vele hangende potten van keramiek of beton. Op portals zoals Etsy, die het werk van kleine kunstenaars verzamelt, kunnen we unieke ontwerpen vinden tegen echt goedkope prijzen. Ze zullen die hoek die ze gaan bezetten veel persoonlijkheid geven

Hangende terraria

Glas heeft ook een hoofdrol gekregen als we het hebben over hangende potten. Hoewel we het hier letterlijk hebben, hebben we het hier niet over hangende potten, maar in de meeste gevallen over hangende terraria, omdat hun transparante wanden ons in staat stellen hun interieur te zien. Naast de plant die we besluiten te planten, zullen we dus voor andere details moeten zorgen.

Wat voor plant kiezen we?

Om te beginnen raden we aan te beginnen met planten die resistent en gemakkelijk te onderhouden zijn en die geschikt zijn voor je ruimte en de licht-, vochtigheids- en temperatuuromstandigheden. Sanseviera, Chamaedorea elegans, Aspidistra, Ivy, Adam's rib, Ficus benjamina zijn enkele namen van deze planten, maar ze passen niet allemaal in onze hangpotten.

Hangende potten zijn meestal klein of middelgroot, dus het kiezen van kleine, langzaam groeiende planten is het meest geschikt. Cactussen en vetplanten zijn een goede keuze; ze houden van warmte en hebben weinig water nodig. haarmos, varens of linten komen ook veel voor in dit type pot.

Waar kunnen we hangpotten kopen?

Veel online decoratiewinkels hebben hangpotten in hun catalogus opgenomen. Ikea, Casa Viva, Maisons du Monde en Anthopologie, om een paar voorbeelden te geven, bieden ons verschillende ontwerpen aan zoals we kunnen zien in de afbeelding na deze paragraaf. We kunnen ook hangende ontwerpen vinden in tuinwinkels.

Als je op zoek bent naar originele en persoonlijke voorstellen, zoek ze dan op Etsy, een portaal waar kleine ambachtslieden van over de hele wereld hun ontwerpen tonen en verkopen.Het is de moeite waard om etalages te bezoeken, zoals die van het Spaanse Balataterra en Barruntando. Of ontdek voorstellen van Yanyula, Kinsley Wolf, Olis Cupboard, Oriskany Glass, In.Sek Designs of The Glass Garden, die een hele reeks mogelijkheden openen.

Hou je van hangende potten om je huis te versieren? Welke van de vele die we hebben laten zien, is jouw favoriet?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: