Decoratie-ideeën

Hoe patchwork te integreren in huisdecoratie

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het patchwork is een techniek die bestaat uit het samenvoegen van verschillende patronen en patronen tot een geheel vol kleuren en verschillende onderdelen. Dit type techniek wordt vaak gebruikt in textiel, omdat het begon als een manier om beddengoed en andere stukken te maken, maar tegenwoordig vinden we het op veel andere plaatsen terug, van muren tot meubels.

Het integreren van patchwork in ons huis kan moeilijk zijn, vooral omdat het een kleurrijke techniek is met veel verschillende patronen.Het is erg opvallend en staat meestal centraal, dus het is niet zo eenvoudig om te mixen als er andere patronen of kleuren zijn. Maar vandaag gaan we plekken zien die zijn versierd met patchworkstukken om ons te inspireren.

Hoe te patchwork

In de patchwork-techniek worden veel soorten patronen op dezelfde plek samengevoegd, of het nu een stof of een oppervlak is. Het gaat erom mengsels te maken alsof het verschillende stukken zijn die samenkomen om een geheel vol kleur en variatie te vormen. Normaal gesproken worden ze niet zonder betekenis gemengd, maar wordt er een zekere symmetrie gezocht in de patronen om het mooier te maken als het gaat om het visualiseren ervan. Voor degenen die van patronen houden, is het de perfecte techniek waarbij je alle kleuren kunt combineren die je mooi vindt. Je moet een groep patronen en kleuren kiezen die een vergelijkbare stijl hebben, en ze vervolgens samen bekijken om na te denken over hoe je het patchwork kunt maken.We voegen ons naar smaak bij hen om unieke stukken te krijgen.

Een van de meest patchwork DIY gemaakt met verschillende stoffen om een uniek en origineel dekbed, kussen of zelfs een kledingstuk te creëren. Als je thuis restjes hebt, vind je misschien genoeg om er iets origineels mee te doen, waardoor een uniek patchwork ontstaat. Vergeet niet dat deze iets gemeen moeten hebben, of het nu gaat om een vintage stijl of pasteltinten. Zo zijn ze makkelijker met elkaar te combineren.

Patchwork Textiel

Een van de meest populaire vormen van patchwork is die gemaakt met textiel. Dit type patchwork wordt gemaakt door verschillende stoffen te mengen om een heel speciale set vol kleuren en verschillende patronen te krijgen. In dit geval zien we beddengoed dat patchwork imiteert. Met deze kleurrijke stukken creëren ze een kamer in bohemien en casual stijl.De rest van de decoratie is eenvoudig, het moet zijn om de overdaad aan dingen in een kamer te vermijden en om het gevoel te hebben dat we het verzadigd hebben.

Meubels met patchwork

Hoewel het meest voorkomende is om textiel met patchwork te zien, is de waarheid dat deze techniek tegenwoordig ook in meubels te zien is. Deze stukken hebben een volledig creatieve en innovatieve stijl, waarbij veel verschillende stoffen worden gemengd die altijd een gemeenschappelijke noemer hebben, in dit geval zijn het intense kleuren. Effen of fluwelen stoffen voor een zeer originele fauteuil vol kleuren en prints, van strepen tot stippen en bloemige accenten. Een meubelstuk als dit moet geplaatst worden in een ruimte waar de muren glad en niet te kleurrijk zijn, met eenvoudige vloeren, zoals die van hout.

Patchwork muren

Dit is een nieuwigheid die we erg leuk vonden, en dat is dat het patchwork ook op de muren van het huis kan worden geplaatst. Deze muren hebben een op bloemen geïnspireerd patchwork dat kan worden gemengd met vele andere patronen, van plaids tot stippen. Zoals je kunt zien, combineren de tinten van de muren perfect met de tinten van het meubilair en de omgeving in de kamers. En het is dat het patchwork het resultaat kan zijn van vele mengsels, maar het gaat om mengsels waarin iets gemeenschappelijks wordt gezocht, van een toon tot een stijl, zodat ze alle stukjes en beetjes combineren die we hebben gekozen.

Waar gebruik je het patchwork

Patchwork is een techniek die meestal wordt gebruikt in ruimtes met een bohemian, vintage of klassieke stijl Deze stijlen passen het best bij deze kleurrijke techniek. In vintage-omgevingen worden zachtere pastelkleuren gebruikt en in bohemien-ruimtes wordt meestal gekozen voor sterkere en intensere kleuren, zoals fuchsia roze, rood of oranje.Patchworkstukken kunnen in alle ruimtes van het huis worden opgenomen, van een tafelkleed in de eetkamer tot enkele kussens voor de woonkamer en een sprei in de slaapkamer.

Patchwork-accessoires

In huis kunnen we kleine patchworkaccessoires toevoegen die een vleugje kleur toevoegen. Als het een techniek is die we te opzichtig vinden, kunnen we die altijd in kleine ruimtes verwerken. Wat kussens voor de stoelen, of wat kleine soezen kunnen de oplossing zijn bij het kiezen van een klein vleugje kleur voor in huis. Daarnaast zijn er veel patchworkstijlen, kleuren en patronen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: