Interieur

Sleutelelementen om vintage huwelijksuitnodigingen te maken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Gaan jullie binnenkort trouwen? Als dat het geval is, is een van de eerste dingen waar je aan moet denken de huwelijksuitnodigingen Het is belangrijk dat de huwelijksuitnodigingen het belang van een dergelijke gebeurtenis voor het paar weerspiegelen, evenals de stijl en smaak hiervan.

Een huwelijksuitnodiging bevat veel informatie. Naast het informeren van de gasten over de datum en plaats van zowel de bruiloft als het banket, kan het een intentieverklaring en hulp worden we scheppen enige verwachting.Ze kunnen ook een voorproefje worden van ons huwelijksthema. Wil je een vintage bruiloft voor jou en je partner? Leer hoe je vintage huwelijksuitnodigingen maakt en laat je inspireren!

Er zijn elementen die kenmerkend zijn voor vintage uitnodigingen; lettertypen en bloeiwijzen die worden gebruikt om de tekst in te pakken, representatief voor deze stijl. Zegellakzegels, die werden gebruikt om brieven te verzegelen tussen de 16e en 17e eeuw, geven ook een onmiskenbare vintage smaak aan uitnodigingen. Wil je weten wat de sleutels zijn tot vintage huwelijksuitnodigingen, van de ondersteuning tot het laatste detail?

Vintage lettertypen en bloemen

Typografie speelt een zeer belangrijke rol in elke huwelijksuitnodiging. Fonts geïnspireerd op handgeschreven teksten van de vorige eeuw worden veel gebruikt in dit soort werk. Ook degenen die zich laten inspireren door retro posters van bekende commerciële merken hebben een grote aantrekkingskracht.De eerste zijn romantisch, de tweede leuker.

De tekst op dit soort uitnodigingen is vaak versierd met bloemen. En wat zijn de bloemen? We noemen bloemen de ingewikkeld ogende versieringen die de randen van uitnodigingen vullen of specifieke woorden of regels onderstrepen. Ze zijn een perfecte aanvulling op vintage huwelijksuitnodigingen in romantische stijl.

Zegellakzegel

Zegelwas is een vaste pasta, samengesteld uit schellak en terpentijn met toevoeging van vermiljoen of een andere kleur die, wanneer gesmolten, wordt gebruikt om letters te sluiten en te verzegelen Onmisbaar in de In de 16e en 17e eeuw wordt het een belangrijk element om de kaarten of de enveloppen van vintage huwelijksuitnodigingen te versieren.

Vermiljoen is ongetwijfeld de meest karakteristieke kleur van de lakzegel.Dit type uitnodiging gebruikt echter voornamelijk goud- of pasteltinten. De stempel kan ook samen met andere elementen worden gebruikt: strikken, koorden en/of takken om de uitnodiging een meer romantische, rustieke of natuurlijke stijl te geven.

Bloemmotieven

Samen met de bloemen zijn bloemen het meest gebruikte motief om vintage huwelijksuitnodigingen kleur te geven. Die gegraveerd of geschilderd in aquarel zijn tegenwoordig het populairst. Vooral dat laatste, een hele trend in de decoratiewereld. Je kunt ze gebruiken op de uitnodiging zelf, maar ook op de envelop.

Tiptoe

We weten niet of dit element de juiste keuze is om kant te noemen. De RAE definieert kant als "over het algemeen smal kant dat golven of pieken vormt aan een van de randen en dat wordt gebruikt als ornament op de rand van zakdoeken, handdoeken, jurken."De kant die wij voorstellen, is echter niet altijd kant.

Kanten versieringen worden gebruikt om vintage huwelijksuitnodigingen te versieren. Het komt echter steeds vaker voor om deze te vervangen door andere lasergesneden materialen die de vorige imiteren en ons in staat stellen om met dit effect op verschillende elementen te spelen. We hebben gezien dat kant de uitnodigingsenvelop versiert, maar er ook deel van uitmaakt.

Rustiek papier, "verbrande" randen

De ondersteuning die we gaan gebruiken om de huwelijksuitnodiging te maken is ook belangrijk. Gelegd papier, aquarelpapier of kraftpapier worden veel gebruikt als drager. Maar er zijn ook andere knutselpapieren die specialer zijn, met inlays van bananenvezel of natuurlijke bladeren, om er maar een paar te noemen, die onze uitnodiging een unieke uitstraling kunnen geven.

Zachte kleuren

Naast de genoemde elementen zijn ook de gekozen kleuren voor de huwelijksuitnodiging erg belangrijk. Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn natuurlijke tinten en pasteltinten de favorieten in dit soort uitnodigingen in vintage-stijl. Terwijl natuurlijke tinten ideaal zijn voor een rustieke toets, worden pastelroze en blauwe tinten favorieten voor het maken van uitnodigingen in romantische stijl.

Het is altijd interessant om ook te zoeken naar het contrast tussen de uitnodiging en de envelop, waarbij je voor de laatste een kleur kunt gebruiken die in de bloemen of versieringen van de uitnodiging zit zelf. Het gebruikelijke is om te wedden op uitnodigingen in witte en crèmetinten en geroosterde of pastelkleurige enveloppen. Maar we hoeven ons niet te beperken tot deze combinaties.

Als je eenmaal de verschillende elementen kent die je kunnen helpen bij het maken van je huwelijksuitnodigingen in vintage-stijl, weet je dan duidelijker welke elementen je erin zou willen vinden? Vertel het ons in een reactie.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: