Decoratie-ideeën

Sleutels tot een stijlvolle Scandinavische slaapkamer

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De Scandinavische stijl is tegenwoordig een van de meest populaire, dus we staan voor een trend die we al in veel huizen zien en die zich dankzij zijn geweldige eenvoud. Als je erover denkt om een slaapkamer in een Scandinavische stijl in te richten, geven we je de nodige sleutels om deze prachtige trend te verwezenlijken.

Of je nu een slaapkamer voor volwassenen of voor kinderen in handen hebt, de Scandinavische stijl stelt ons in staat om te spelen met tonen, texturen en trends. Ontdek de eenvoudigste ideeën om een Scandinavische slaapkamer te creëren en de kleine details die deze speciaal kunnen maken.

Eenvoud en functionaliteit

Als er iets is waarin de Scandinavische stijl opv alt, dan is het juist vanwege zijn eenvoud en bruikbaarheid Er wordt gezocht naar minimale expressie, zoals in minimalisme, maar dan met warmer accenten die worden gegeven door de houten meubels en het textiel en de planten. In deze stijl vinden we ruimtes die ruim lijken dankzij het feit dat ze alleen het nodige meubilair hebben, met een krukje in plaats van een nachtkastje, lampen die simpele gloeilampen zijn en een ezel als kleedkamer. In deze stijl is alles zo basic dat we altijd meer persoonlijke en speciale accenten kunnen toevoegen, zoals die sprei in bohemienstijl of het wandkleed.

Lichtgevende ruimtes

In deze slaapkamer zien we precies de sleutels tot een Scandinavische stijl, met een eenvoudige en zeer lichte omgevingDe helderheid wordt vermenigvuldigd dankzij de witte en lichte tinten, die alles overspoelen en te donkere tonen vermijden om geen klein contrast te creëren. Zoals je op de muren kunt zien, zijn er slechts een paar eenvoudige bladen die geen licht afleiden en die ervoor zorgen dat de witte muren hoofdrolspelers blijven. Op de vloer heeft het hout een lichte tint, een andere Scandinavische toonsoort.

Zachte tonen

De zachte tinten geven Scandinavische ruimtes een speciaal tintje. Als alles wit was, zouden de ruimtes te licht en te koud zijn, maar het is mogelijk om contrasten en texturen te creëren met zachte tinten. Pastelkleuren zijn meestal de hoofdrolspelers, aangezien er wordt gezocht naar even heldere ruimtes, zelfs als ze kleur hebben, waarbij de meest intense tonen worden vermeden. Grijs wordt meestal veel gebruikt, omdat het een neutrale en basistint is, maar we kunnen alles gebruiken, van mintgroen tot lichtroze, lichtgeel of hemelsblauw.

Een andere combinatie van tonen die heel gebruikelijk is in deze stijl is zwart en wit, omdat zwart veel contrast creëert en daardoor bepaalde prints of silhouetten kunnen worden benadrukt. Op behang of textiel zien we dit soort prints, met basissilhouetten in zwart die afsteken tegen een witte achtergrond. Ze zijn een zeer representatief onderdeel van deze stijl geworden.

Hout is de hoofdrolspeler

Hout in zijn lichtste tinten is een grote hoofdrolspeler in deze Scandinavische slaapkamers Houten meubels geven alles een heel natuurlijke uitstraling en halen de kou weg van de gebruikte witte kleur. De vloeren kunnen wit zijn maar zijn meestal van hout, omdat in deze trend ook een zekere natuurlijkheid wordt gezocht. De Scandinavische stijl probeert veel ecologischer te zijn, aangezien de functionaliteit van het meubilair te maken heeft met een rationeler en langduriger gebruik, waarbij wordt voorkomen dat er meer meubels worden gekocht of dat ze worden weggegooid.In Scandinavische omgevingen zien we vaak het natuurlijke aspect terug bij materialen als wol, hout of riet. Planten zijn ook gebruikelijk om kleur en frisheid aan ruimtes toe te voegen.

Noordse kinderkamer

Noordse slaapkamers voor kinderen zijn meestal niet zo sober als die voor volwassenen. Hoewel eenvoud altijd aanwezig is bij het kiezen van meubels, meer kleuren en details worden toegevoegd om kamers te creëren die interessant zijn voor de kleintjes in huis. Deze kinderkamers combineren vaak stijlen om meer gevarieerde en leuke omgevingen te creëren. De vintage stijl combineert heel goed met de Scandinavische wereld, en daarom zien we in deze slaapkamer de rieten stoelen, de houten kist om speelgoed in op te bergen en enkele mooie smeedijzeren bedden.

Textiel in Scandinavische stijl

In de Scandinavische stijl kunnen we ook veel textiel vinden die erg interessant zijn om kleur en vreugde in ruimtes te brengen. Zowel in kinderkamers als in volwassen kamers vinden we textiel waarin geometrische patronen en eenvoudige en basisvormen worden gebruikt, zoals driehoeken of rondellen. Deze vormen worden gebruikt in textiel dat meestal tweekleurig is, waardoor ze veel meer opvallen. Een zwart op wit, een wit op grijs en vele andere combinaties in de tonen die typerend zijn voor de Scandinavische wereld. Prints zien we vooral in zwart-wit, maar ook in trendy pasteltinten, zoals mintgroen of lichtroze.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: