Decoratie-ideeën

Laminaatvloeren, een trend voor in huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De vloer van het huis is een zeer belangrijk onderdeel van de decoratie en daarom moeten we heel goed nadenken over wat voor soort vloeren we willen. De laminaatvloeren hebben veel voordelen en ook vandaag de dag zijn ze van zo'n kwaliteit dat ze niets te benijden hebben met houten vloeren, tegen veel lagere kosten.

Als je laminaatvloeren wilt toevoegen aan je huis, vertellen we je er een paar dingen over, zodat je de beste optie voor je huis kunt kiezen. Er zijn veel afwerkingen en tinten voor in huis, en deze vloeren hebben ook enkele voordelen waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze voor thuis.

Laminaatvloeren, wat zijn dat

Laminaatvloeren zijn gemaakt van harsvezels en hardboard, dus ze zijn goedkoper te maken. Ze zijn van hoge kwaliteit en bieden afwerkingen die erg lijken op die van natuurlijk hout, waardoor kosten en onderhoud worden vermeden. Tegenwoordig vinden we ze in steeds meer tinten en afwerkingen, omdat ze erg populair zijn geworden. Bovendien zijn ze eenvoudig in elkaar te zetten, omdat ze worden geleverd met een systeem waarmee de onderdelen snel en eenvoudig in elkaar kunnen worden geklikt.

Voordelen van laminaatvloeren

Laminaatvloeren hebben het grote voordeel dat ze veel goedkoper zijn dan de houten vloeren die ze imiteren. Het is zonder twijfel een vloer die voor ons thuis betaalbaarder is. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat er ook arbeid wordt bespaard, aangezien het niet hetzelfde is om een vloer met een clipsysteem te leggen als een houten vloer.Aan de andere kant zijn laminaatvloeren behoorlijk resistent. Het is duidelijk dat ze niet zo lang meegaan als de houten, maar het is ook waar dat ze hun zorg of onderhoud niet nodig hebben.

Laminaatvloertinten

Als het gaat om het kiezen van laminaatvloeren, hebben we veel verschillende tinten om uit te kiezen. De lichtste, met witte, beige of lichtgrijze tinten, worden meestal gebruikt in kleine ruimtes, omdat ze licht geven, en ook in een omgeving in Scandinavische stijl. Dit lichte hout is een van de sleutels tot deze zeer trendy stijl. Daarentegen hebben we de meest natuurlijke houttinten, in een middentint. Deze kleuren zijn ideaal voor de meest klassieke omgevingen maar ook voor rustieke ruimtes. Als we durven, kunnen we kiezen voor donkere houtsoorten, voor moderne en verfijnde omgevingen. We moeten er natuurlijk rekening mee houden dat ze de lichtheid en een gevoel van ruimte in de kamers gaan verminderen.

Laminaatvloerafwerkingen

De afwerkingen van dit type vloer kunnen zeer gevarieerd zijn. We kunnen matte, satijnen of glanzende tinten vinden. U kunt ook kiezen tussen de gladde, poreuze of imitatie van de nerf afwerkingen van het hout. De afwerking hangt af van de stijl van onze woning en wat we met de vloer willen overbrengen. De glanzende toon is klassieker en eleganter, de matte worden gebruikt in omgevingen in Scandinavische stijl, degenen die de houtnerf imiteren zijn het beste voor rustieke ruimtes, omdat ze het meest trouw zijn aan de imitatie van hout. Kortom, we kunnen alle combinaties opzoeken en uiteindelijk de laminaatvloer kiezen die geschikt is voor onze woning.

Andere aspecten om rekening mee te houden

Als we laminaatvloeren kiezen, moeten we ook weten waar we het gaan leggen. Tegenwoordig kunnen vloeren zelfs in de badkamer of keuken worden gebruikt, omdat ze gemakkelijk schoon te maken, zeer resistent en voorbereid zijn om vocht te weerstaan. We moeten ook nadenken over de grootte. Er zijn kleinere of grotere stukken, afhankelijk van de uitstraling die we aan de vloeren willen geven. Er zijn ook verschillende soorten verdiepingen gedeeld door weerstand, aangezien er plaatsen zijn waar veel verkeer is, zoals een winkel. Op deze manier zorgen we voor een grotere duurzaamheid. De weerstanden worden gemeten met een code die loopt van AC1, de minst resistente, tot AC6, de meest resistente. Deze laatste is ontworpen voor plaatsen zoals vergaderzalen of winkels, waar hij een zeer goede weerstand moet hebben.

Laminaatvloeren leggen

Normaal leggen wij laminaat niet zelf, maar laten dit doen door een vakman. Maar het is de moeite waard om te weten dat deze vloeren worden gelegd met behulp van een systeem waarmee door drukkan worden geplaatst, zonder lijm of ander materiaal te gebruiken om ze te verbinden.Hierdoor zien ze er heel natuurlijk uit en is de installatie snel en goedkoop.

Onderhoud laminaatvloer

Hoewel deze vloeren waterafstotend zijn, mag er niet direct water op worden aangebracht en moet er onmiddellijk worden schoongemaakt als er water op v alt, zodat ze niet beschadigd raken. Meubels moeten beenbescherming hebben om geen sporen achter te laten. Hierop een beetje vilt plakken is voldoende. Aan de andere kant kun je bij het schoonmaken een vochtige, nooit doorweekte dweil gebruiken om de vloer schoon te maken.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: