Decoratie-ideeën

Vuilnisbakken om afval netjes te ordenen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Het organiseren van al het afval dat we dagelijks in huis produceren, is geen gemakkelijke taak. Er zijn drie vuilnisbakken die we nodig hebben als we organisch afval, papier en plastic willen recyclen. Waar plaatsen we ze? Hoe organiseren we ze? We hebben niet altijd een geschikte plek voor ze, en ook niet genoeg plek, denken we.

Nieuwe keukens integreren vaak oplossingen voor het organiseren van afval; lades verdeeld in verschillende modules voor bio, plastic, glas en papier. Het feit dat ons huis niet nieuw is of dat we het niet kunnen hervormen, mag echter geen excuus zijn om het afval niet op een praktische en esthetische manier te organiseren.We stellen verschillende systemen voor die u in uw keuken of garage kunt implementeren.

Tegenwoordig zijn er veel oplossingen op de markt waarmee we ons afval kunnen organiseren. Naast de mogelijkheid om te recyclen, bieden ze ons een comfortabele, schone en discrete ruimte om al het afval dat we dagelijks produceren te deponeren. Het afval in het zicht houden is geen optie!

Vuilnisbakken in compartimenten

Een van de eenvoudigste en meest populaire opties voor het organiseren van afval zijn zonder twijfel emmers met verschillende compartimenten, tot wel 3! Tegenwoordig zijn er ontwerpen die design en functionaliteit combineren. De RVS exemplaren met kunststof binnenemmers en pedaalmechanisme zijn een lust voor het oog. Songmics, Harima, Poubelle of Curver zijn enkele van de merken die ze verkopen.

De kubussen van Joseph Josep zijn ook interessant.Ze hebben een modern design en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en een verticale indeling. Het heeft een hoofdvak met een verwijderbare emmer en koolstoffilter om geurtjes te elimineren. En een tweede onderste compartiment gecompartimenteerd voor andere typen woningen.

Het ideaal, zowel de een als de ander, is om ze op een discrete maar comfortabele plek te plaatsen. Ze hebben een groot voordeel: door hun grootte kunnen we ze verplaatsen en ze met enig comfort hanteren. Ook de prijs is een voordeel; vanaf €53 kunnen we dit type blokjes kopen

Modulaire stapelbare prullenbakken

Het is een alternatief dat sterk lijkt op het vorige dat in tegenstelling tot dit alternatief zoekt naar verticaliteit Verschillende bedrijven bieden kubussen aan met verschillende gekleurde deksels die we op elkaar kunnen stapelen. Ze voelen zich ongemakkelijker als het gaat om het weggooien van het afval, maar ze stellen ons in staat er zoveel op te stapelen als we willen.

De ontwerpen zijn momenteel niet erg geavanceerd, maar ze zijn perfect als je een klein binnenterras of balkon in de keuken hebt waar je je afval kunt neerzetten. De weinige die bestaan met een elegant ontwerp zoals die van WDGT (in de afbeelding rechts) worden betaald!

Wandmeubels

Ze volgen het idee van de vorige in termen van verticale opslag, maar esthetisch zijn ze schoner. Ze hebben over het algemeen een diepte van 25 cm zodat ze niet te veel ruimte innemen. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen en afwerkingen dus het is niet moeilijk om ze aan te passen aan de keuken, ongeacht de stijl. Je vindt ze zowel in roestvrij staal als in kunststof of hout.

We moeten in gedachten houden dat veel van deze meubels aan de muur moeten worden bevestigd om ongelukken te voorkomen en zo een vast element in onze keuken te worden.Als dat een probleem is, is het mogelijk om modellen met een kleinere capaciteit en wielen te vinden. Esthetisch zijn ze schoon en we kunnen ze vinden vanaf € 123 van merken als Arredamenti, Suska of Don Hierro, onder vele anderen.

Uitneembare emmers voor onder de gootsteen

Als je ruimte hebt onder de gootsteen is dit een geweldige optie. Bakken met rails zijn praktisch, comfortabel en stellen ons in staat om het afval op een zeer schone manier te sorteren, uit het zicht. Normaal gesproken bevatten ze maximaal 2 bakken, dus ze moeten worden aangevuld met andere oplossingen als we al ons afval willen kunnen recyclen. In de afbeelding links de oplossing van Hailo (€ 60,16)

Er zijn ook andere, meer geavanceerde systemen. Oplossingen die geïntegreerd zijn in de keukenlades en waarmee we het afval discreet en uit het zicht kunnen ordenen. Het is waar dat het emmers zijn die meestal geen grote capaciteit hebben, maar als we eraan wennen elke dag de vuilnis buiten te zetten werken ze! Het is een kwestie van nieuwe routines aannemen.

Als we geen aanpassingen kunnen maken aan onze keuken, zoals we je hebben laten zien, zijn er veel alternatieven waaruit je degene kunt kiezen die het beste past bij onze praktische en economische behoeften. Ze zijn allemaal een betere optie dan de vuilniszakken in het zicht, op het aanrecht of in een hoek van de keuken te hebben staan. Dit mag nooit een optie zijn. Ze zijn vies en veroorzaken onaangename geuren.

Je keuken zal worden getransformeerd als je gokt op schone organisatiesystemen zoals degene die we je vandaag hebben laten zien, dat garanderen we je! Raadpleeg hier en daar verschillende opties, vergelijk prijzen en kies die vuilnisbakken die het beste passen bij jouw gezin en levensstijl.

En jij, hoe organiseer jij het afval? wat voor soort vuilnisbakken gebruik je?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: