Decoratie-ideeën

Het huis inrichten met antieke meubelen is een trend

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Antiek meubels hebben altijd een speciaal tintje, en vooral veel geschiedenis, dus die mogen we niet wegdoen. Rekening houdend met het feit dat de vintage-stijl tegenwoordig een trend is, kunnen we ook profiteren van de oude meubels die thuis staan en die we niet meer zo vaak gebruiken.

Als je een liefhebber bent van dit meubilair maar het niet in huis hebt, kun je naar de kringloopwinkels of vlooienmarkten gaan voor echte juweeltjes die slechts een beetje opgeknapt moeten worden om prachtige meubels te worden. Oude meubels kunnen op duizend manieren worden vernieuwd en het voegt veel stijl toe aan ons huis.

Hoe te decoreren met antieke meubelen

Decoreren met antieke meubels is een zeer actuele mode, en we vinden dit soort meubels in veel omgevingen. Meubels van vroeger moet je niet weggooien, zeker niet omdat ze meestal van goede kwaliteit hout zijn gemaakt en daardoor lang meegaan. Oude meubels kunnen worden gebruikt zoals we ze hebben gevonden of we kunnen ze bijwerken met een mooi schilderij, behang en andere leuke details die ze een nieuw leven geven.

Bij het decoreren met antieke meubels zullen we moeten nadenken over de stijl van ons huis Er zijn stijlen waarin een antiek stuk perfect is om toe te voegen aan de kamers. Deze meubels kunnen worden opgenomen in een huis met een vintage stijl, zonder de meubels aan te passen, omdat het de perfecte stijl is die ons herinnert aan de sfeer van weleer. Ook in een industriële omgeving of zelfs in een rustieke omgeving kunnen deze meubels worden toegevoegd zoals ze zijn.Willen we met deze oude meubels een meer eigentijdse stijl creëren, dan zullen we er een twist aan moeten geven zodat ze een meer actuele uitstraling krijgen. Van het toevoegen van leuke handvatten tot een achtergrondbehang of in de lades, dit zijn ideeën die dienen om dit meubel te renoveren.

Gerestaureerd antiek meubilair

Een van de beste dingen die we kunnen doen om dit oude meubel terug te krijgen is om het zelf thuis te restaureren. Over het algemeen zullen we, als het hout in goede staat is, gewoon moeten schuren en vernis of grondverf aanbrengen als we de meubels ook gaan schilderen. Door enkele instructies en tutorials te volgen, kunnen we dit meubel perfect renoveren en restaureren.

Oude meubels schilderen

Dit antieke meubel kan worden geverfd met alle soorten verf voor meubels. Tegenwoordig zijn schilderijen met een matte afwerking erg populair, omdat ze alles een meer verfijnde en vintage touch geven.Beige- en grijstinten zijn perfect voor het creëren van meubels die in elk type omgeving kunnen worden opgenomen. Ook witte kleuren zijn erg populair. Als je de matte afwerking niet mooi vindt omdat dekkend niet in je huis lijkt te passen, kun je ook de gebruikelijke verven met wat glans gebruiken. Er zijn vele soorten kleuren. In principe kun je beter kiezen voor de basics omdat die minder vermoeiend zijn en ook makkelijker te combineren zijn. Tegenwoordig zijn er echter mensen die deze oude meubels durven te schilderen met zeer opvallende kleuren, van geel tot intens roze, rood of groen.

Antieke meubels met behang

Een andere manier om ze te vernieuwen is door behang te gebruiken Om het papier goed te laten plakken, moeten we een volledig glad oppervlak hebben. Hij kan aan de buitenkant gebruikt worden, maar ook om elk van de lades aan de binnenkant op een speciale manier te decoreren.Aan de andere kant kunnen we dit behang altijd gebruiken voor de planken, om de achtergrond te versieren, of ook voor de kasten. Dus als we ze openen, zullen we aangenaam verrast zijn als we het behang zien.

Antieke meubels met speciale handvatten

Een ander leuk klein detail om dit meubel te veranderen, zijn de handgrepen. Ze hebben meestal klassieke handgrepen, gemaakt van metaal of hout, maar tegenwoordig is dit element ook iets belangrijks geworden. Je vindt er allerlei soorten handvatten, van porseleinen handgrepen tot metalen handvatten met een verfijnde stijl, plastic handvatten met een leuke stijl of hout. Je hoeft alleen die handgrepen toe te voegen die het beste passen bij de stijl van de kamer en de omgeving waarin je de meubels gaat plaatsen.

Antieke meubels in kinderkamers

Hoewel we in kinderkamers meestal moderne en eenvoudige meubels toevoegen die gemakkelijk te gebruiken zijn door kinderen, kunnen antieke meubels ook functionaliteit en een geweldige stijl toevoegen aan kinderkamers. Tegenwoordig zien we veel voorbeelden vanantieke meubels in kinderkamers, zoals de prachtige smeedijzeren bedden, die er geverfd uitzien of in de basistint van metaal. Ook een houten nachtkastje, een oude kleerkast of zelfs oude planken zijn welkom om de kinderkamer een ander tintje te geven. In deze gevallen kunnen we ze vernieuwen en een meer casual touch geven met mooie kleuren, zoals pasteltinten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: