Decoratie-ideeën

Pergola's voor de tuin, soorten en hoe je ze kiest

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Als we een tuin hebben, willen we er het beste van maken, en daarom is het belangrijk om een prachtige plek te creëren rustruimte met pergola's Pergola's stellen ons in staat om te beschutten tegen de zon en wind en de tuinmeubelen kunnen gebruiken in een ruimte die gebruikt kan worden voor gesprekken, als eetkamer of als rustruimte.

Tegenwoordig zijn er veel soorten pergola's om uit te kiezen, dus we zullen moeten nadenken over welke het meest geschikt is voor ons. We kunnen kiezen uit verschillende materialen, afmetingen en afdekkingen om de perfecte pergola voor onze tuin te hebben.Bovendien zullen we bij het kiezen ervan rekening moeten houden met een aantal dingen.

Wat is een pergola

Pergola's zijn op pilaren gemonteerde constructies die tot doel hebben een gebied te beschermen tegen de zon en slecht weer om ten volle te kunnen genieten van de tuin. Deze pergola's hebben een afdekking die bioklimatisch kan zijn, planken, stoffen of andere materialen hebben. Pergola's kunnen ook worden gebruikt in looppaden en tuinpaden om schaduw te bieden. In dit geval voegen ze zich meestal samen met klimplanten om een gevoel van onderdompeling in de tuin te creëren en tegelijkertijd te genieten van de schaduw van de planten.

Pergola's voor de tuin

Het kiezen van een pergola voor de tuin vereist nadenken over een aantal belangrijke factoren. De oriëntatie van de tuin is er een van, want om zonlicht te vermijden, zowel in de zomer als in de winter, moeten we weten hoe het onze tuin beïnvloedt om te weten wat de beste plaats is om de pergola te plaatsen We moeten ook een schets van de tuin maken om de gebieden te kennen die we vrij hebben, zodat we een idee krijgen van de grootte die de pergola zou moeten hebben. Materialen zijn tegenwoordig resistent voor de buitenkant, hoewel we altijd moeten weten in welke stijl we deze hoek voor rust of eetkamer willen creëren, omdat sommige geschikter zijn dan andere. Hout is bijvoorbeeld klassieker en aluminium moderner.

Houten pergola's

Houten pergola's zijn een van de meest gevraagde. Er zijn veel modellen en maten, en ze creëren ook een warme en natuurlijke sfeer in de tuin, ideaal om er wijnranken omheen te plaatsen. Dit type pergola's past goed in de tuin en omdat er zo veel standaardmodellen zijn, zijn ze voor een goede prijs. Het enige probleem dat ze kunnen hebben, is dat ze wat onderhoud nodig hebben om het hout te beschermen tegen weersomstandigheden buitenshuis.Je moet het min of meer om de twee jaar lakken om te voorkomen dat het beschadigd raakt door zon en regen.

Aluminium pergola's

De aluminium pergola's zijn wat koeler, maar hebben een zeer avant-gardistisch en modern design. Het is mogelijk om resistente pergola's te vinden die ook niet veel onderhoud vergen. Tegenwoordig vindt u zelfs pergola's met mechanische openingssystemen voor meer comfort. We krijgen een tuin met een verfijnde en zeer moderne touch, en met een pergola die weinig onderhoud nodig heeft, wat een groot voordeel is.

Bouw pergola's

Deze pergola's komen niet zo vaak voor, omdat het pergola's zijn die in de structuur van het huis zijn gemaakt, iets dat niet iedereen zich kan veroorloven. Ze zijn meestal gemaakt van materialen zoals beton en gaan een leven lang mee.De kosten zijn hoger en we zullen ze normaal gesproken naast het huis moeten plaatsen, wat onze mogelijkheden een beetje beperkt, aangezien we hierdoor geen meer afgelegen en rustigere plek in het midden van de tuin kunnen hebben, zoals kan worden gedaan met de anderen.

Hoeken op de pergola's

In het geval van covers vinden we ook een hele wereld aan mogelijkheden. De meest praktische kiest de aluminium afdekkingen die ook bioklimatisch zijn, dat wil zeggen dat ze ons in staat stellen om het licht en de lucht die er doorheen gaat te regelen, handmatig of mechanisch. Ze zijn het meest gewild omdat ze erg handig zijn op plaatsen waar het regent, omdat ze het tuinmeubilair beschermen. Aan de andere kant kunt u kiezen voor canvas hoezen, die kunnen worden verlengd of verwijderd als we meer of minder zon willen. Het probleem met deze doeken is dat ze uiteindelijk beschadigd raken, hetzij door regen of door de zon, zodat ze in korte tijd moeten worden verwijderd en vervangen.

Er zijn andere soorten hoezen die misschien minder vaak voorkomen, maar toch worden gekozen. Er zijn afdekkingen gemaakt van bamboe en andere met rietbedekking Deze zijn zeer rustiek en natuurlijk een geweldige natuurlijke optie om de tuin veel mooier te maken. Er zijn er ook die ervoor kiezen om de planten als beschutting van de pergola te laten dienen, met behulp van allerlei soorten klimplanten. Het uiteindelijke resultaat is in dit geval erg mooi, hoewel het lang duurt voordat de wijnstokken groeien.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: