Decoratie-ideeën

Hoe je thuis een geweldige stadstuin maakt

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Er zijn veel mensen die willen profiteren van een kleine tuin, terras of zelfs een balkon om aan de slag te gaan in stadstuinen. Een stadstuin is dé manier om thuis op de meest natuurlijke manier je eigen eten te laten verbouwen, en daarnaast een heel natuurlijk en ontspannend tintje te creëren in de buitenruimte van het huis. Voor velen is het hebben van een stadstuin een hele therapie geworden.

Voor mijom een stadstuin aan te leggen hebben we bepaalde materialen nodig, hoewel veel daarvan kunnen worden gerecycled. Er is ongetwijfeld een geweldige lijst met ideeën online om te zien hoe je thuis tuinen kunt opzetten.Het kunnen tuinen zijn op de grond, op tafels of verticaal, om te profiteren van de ruimte die we hebben. Noteer alles wat u moet weten.

Stedelijke tuin, kies de plek

Wat ons in een stedelijk gebied natuurlijk veel zal beperken, is de plaats en ruimte Deze tuinen worden gekenmerkt door weinig ruimte en door gebruik te maken van alle vierkante meters de meer voorzichtige manier. Als we een balkon hebben, is het ideaal dat het goed georiënteerd is om het grootste deel van de dag zonlicht te ontvangen, hoewel dit niet altijd mogelijk is. Afhankelijk van de hoeveelheid licht en het klimaat waarin we ons bevinden, kunnen we wat planten of andere zetten.

Op balkons is er meestal niet veel ruimte, dus je moet altijd naar oplossingen zoeken om het te besparen. Als we een kleine tuin of een terras hebben, kunnen we rekenen op meer meters om kleine plantages te maken die in dozen zijn verdeeld, wat het meest gebruikelijk is als we een beetje uit Het.Als je het een of het ander niet hebt, zijn er tegenwoordig originele ideeën zoals kleine serres voor in huis, of je kunt aromatische kruiden of tomatenplanten in eenvoudige potten planten. We hebben altijd een oplossing om thuis een stadstuin te beginnen.

Maak een plantzone

Bij het creëren van ruimte voor planten, is het beter om bijvoorbeeld houten of plastic kisten met gaten te gebruiken. We moeten specifiek land kopen om te planten en voedingsstoffen voor de bodem. Daarnaast kunnen we een druppelirrigatiesysteem toevoegen of gewoon onthouden om indien mogelijk te irrigeren met regenwater, of met water zonder chloor, aangezien het kraanwater sterk gezuiverd is en mogelijk niet goed is voor de planten. Hoewel veel mensen het doen, raden ze het nooit aan. Dit zijn kleine details waar we rekening mee moeten houden bij het inrichten van de tuin.

Bij het inrichten van deze tuin moeten we niet alleen rekening houden met de ruimte die we in de potten gaan besteden, maar ook met de ruimte om alle materialen op te bergen voor deze boomgaard.Het is belangrijk om een kleine kast in de buurt te hebben, zodat je gemakkelijk in de tuin kunt werken. Sommige handschoenen, aarde, kannen water of schoppen zijn enkele van de materialen die we kunnen kopen om in een kast of plank te hebben.

Boomgaarden met pallets

Pallets worden niet alleen gebruikt om terrasmeubilair, banken, bedden of tafels te maken, maar zijn ook gerecycled om prachtige en originele producten te maken plantenbakken voor planten Deze pallets kunnen verticaal worden gebruikt potplanten te zetten. Het is een geweldige manier om ruimte te besparen als we de vierkante meters van de vloer niet kunnen gebruiken, maar die van de muren wel. Verticale tuinen op pallets hebben het voordeel dat ze erg goedkoop zijn, maar ze zijn ook geweldig omdat ze gemakkelijk te bewateren en te behandelen zijn, aangezien ze verticaal zijn.

Stedelijke tuinen op tafels

Een andere manier om stadstuinen te creëren die erg populair is geworden, is door deze planten en gewassen op houten tafels te zetten. We hoeven dus niet op onze knieën of op de grond te zitten om voor ze te zorgen. We zullen ook het onderste deel van de tafel vrij hebben, zodat we een lade kunnen hebben om spullen voor de tuin in op te bergen. Het is een ander idee dat goed gebruik maakt van de ruimte en het is ook een trend die zich veel heeft verspreid. Deze tafellades zijn ongetwijfeld duurder en moeilijker te maken als we ze zelf willen maken. Maar het resultaat is het waard, en op sommige plaatsen zullen ze ons zelfs helpen om beter gebruik te maken van zonlicht.

Boomgaarden in grote potten

Het meest gebruikelijke is altijd geweest om stadstuinen in grote potten op de grond te creëren.Het zijn houten kratten waarmee we alles apart kunnen telen, van tomaten tot sla, zodat we alles op percelen hebben. Dit gebeurt echter meestal in gedeelde stadstuinen die in kleine tuintjes in de stad en tussen meerdere mensen worden bewerkt. Over het algemeen heb je meestal niet zulke grote ruimtes, hoewel je in een la in de tuin thuis verschillende dingen kunt laten groeien.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: