Decoratie-ideeën

Glazen wanden, creëer ruimte en licht in huis

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We zijn eraan gewend dat onze huizen gecompartimenteerd zijn, aan de aanwezigheid van scheidingswanden tussen kamers. De trend nodigt ons echter uit om in te zetten op open ruimtes in die gebieden waar privacy geen voorwaarde is. Glazen wanden worden een geweldige bondgenoot om een balans te vinden tussen beide alternatieven.

De glazen wanden verenigen visueel de ruimtes behouden een fysieke grens ertussen. Het glas laat licht van de ene naar de andere kant stromen, maar isoleert geluid.Een functie die erg interessant is als het gaat om het creëren van verschillende omgevingen in dezelfde ruimte en/of het openen van ruimtes naar buiten.

Verwijder de muren en laat het licht je huis binnenstromen. Het vervangen van traditionele scheidingswanden door glazen wanden zal helpen ruimtes te creëren die visueel meer zijn ruim en licht Door de fysieke barrières te elimineren die de doorgang van licht verhinderen, filtert het door alle ruimtes, waardoor het klein en donker wordt kamers zijn volledig getransformeerd.

Waar kunnen we glazen wanden plaatsen? Voordat u begint met het verwijderen van scheidingswanden, moet u zich bewust zijn van de grote hervorming en de aanzienlijke investering die dit met zich meebrengt. Als je dit al weet, laten we je verschillende manieren zien om de glazen wanden te gebruiken. Je kunt ze gebruiken om:

  • Twee omgevingen scheiden in dezelfde kamer
  • Meer privacy zonder licht te verliezenin een kleine ruimte
  • Verhoog de beveiliging van bepaalde ruimtes; trappen, hoge kamers
  • Buiten naar binnen laten in ons huis

Glazen wanden om ruimtes van elkaar te scheiden

Glazen wanden worden binnenshuis gebruikt om ruimtes van elkaar te scheiden. Door de traditionele scheidingswanden te vervangen door glazen wanden, verenigen we de ruimtes visueel, krijgen we licht en een gevoel van ruimte. In die ruimtes waar privacy geen probleem is, waarom zouden er dan obstakels worden geplaatst?

Visueel licht en daarom geschikt in kleine ruimtes, glazen wanden laten licht binnen, maar niet geluiden of geuren Een zeer interessant kenmerk als het gaat om het scheiden van de keuken van de eetkamer , het kantoor van de woonkamer of de slaapkamer van de badkamer.

Transparant of doorzichtig?met of zonder profielen? zijn vragen die we onszelf moeten stellen en waarvan het antwoord afhangt van het soort omgevingen dat we willen scheiden. Glazen wanden met panelen hebben bij velen de voorkeur, omdat ze een zeker industrieel karakter aan de woningen geven. Als we echter een ruimte groter willen laten lijken, is de bril zonder profiel de beste optie. Met beide kun je niets missen van wat er in de kamer ernaast gebeurt.

Wat als we intimiteit willen verkrijgen zonder het licht te verliezen? Alleen al het idee om een transparante muur te hebben die de slaapkamer scheidt van de badkamer of de woonkamer van het kantoor kan veel mensen afschrikken. Door gebrek aan privacy of vanwege productiviteitsredenen zijn doorschijnende glazen wanden in deze gevallen meestal de meest gevraagde optie.

Een glazen wand kan ook modern, gedurfd en leuk zijn, waarom niet! Het is niet gebruikelijk om gekleurde glazen wanden te vinden in privéwoningen, maar in studio's of kantoren waar creativiteit een belangrijke rol speelt. Kleuren kunnen een stimulans zijn en ons helpen de verschillende ruimtes te identificeren op basis van hun gebruik.

Glazen wanden als veiligheidsbarrière

Glazen wanden kunnen ook worden gebruikt als veiligheidsbarrière, bijvoorbeeld om de veiligheid van een zolderkamer of trappenhuis te vergroten. We zullen voorkomen dat ze gesloten moeten worden en ongelukken en vallen van grote hoogte vermijden. Natuurlijk zullen we moeten zorgen voor veilig glas, gelaagd glas met een dikte van 4 mm plus de plaat en nog eens 4 mm glas.

Glazen wanden om van het buitenleven te genieten

Op dezelfde manier waarop we glas op binnenmuren gebruiken om licht te krijgen, kunnen we het op buitenmuren doen. Glazen wanden zorgen ervoor dat het licht van buiten ons huis binnenv alt, waardoor onze rekening aanzienlijk wordt verlaagd. Bovendien stellen ze ons in staat om van het buitenleven te genieten zonder het huis te verlaten, omdat we vanuit onze keuken of woonkamer kunnen genieten van aangename stedelijke of natuurlijke landschappen.

Het ideale als we het hebben over glazen buitenmuren, is dat ze ons in staat stellen de kamers naar buiten te openen. Zo kunnen we in de zomer gemakkelijk de woonkamer integreren of keuken van ons huis naar de tuin. Maar hoewel we allemaal de voordelen van zo'n muur inzien, moeten we ons ervan bewust zijn dat er een goed budget voor nodig is.

Wandvensters zijn een geweldig alternatief voor scheidingswanden; Ze bieden ons tal van voordelen ten opzichte van deze, hoewel ze ook een nadeel hebben, die zijn er altijd! Zoals we al hebben vermeld, is dit type installatie meestal niet economisch We moeten ook nadenken over het schoonmaken wanneer de glazen wanden een grote hoogte bereiken, het is meestal nodig om een schoonmaakdienst in te huren voor hun onderhoud.

Hou je van glazen wanden? Waar zou jij ze in huis installeren?

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: