Verlichting

Wandlampen om ons huis te verlichten en te decoreren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

A goede verlichting verandert de perceptie van onze huizen. Elektrisch licht is essentieel om het gebrek aan natuurlijk licht te compenseren en vormt een prachtige aanvulling op dit laatste. Wandlampen worden, samen met andere alternatieven, een geweldig hulpmiddel om bepaalde ruimtes in te stellen en te verlichten

Niet noodzakelijk is een ruimte met veel licht een goed verlichte ruimte. Licht kan in ons voordeel of tegen ons werken, daarom is het belangrijk om zowel de ruimte als onze behoeften te begrijpen bij het verlichten van een ruimte.Vast, gearticuleerd, minimalistisch, warm, koud, de wandlampen kunnen ze allemaal bedekken.

Specialisten in lichtontwerp zeggen dat het type licht dat we thuis hebben invloed heeft op hoe we ons voelen. Enno kunnen we maar moeilijk geloven. Slechte verlichting in een werkruimte dwingt ons om onze ogen te belasten, waardoor vermoeidheid en hoofdpijn ontstaan. Terwijl een koud licht in een rustplaats ervoor kan zorgen dat we ons niet op ons gemak voelen en daardoor ons doel niet bereiken: rust.

Er zijn veel wandlampen op de markt waardoor we praktische en esthetische behoeften niet kunnen combineren tegen redelijke prijzen. Beoordelen wat voor soort lamp we nodig hebben: vast of scharnierend, met intens of omgevingslicht, warm of koud, en welke stijl is de eerste stap om je zoektocht te starten.

Knikbare wandlampen

De gelede wandlampen zijn a priori de meest praktische omdat ze ons in staat stellen de lichtbron te richten waar het voor jou nodig is.Ze zijn een geweldig alternatief voor werkruimtes, inclusief de keuken. Bovendien maken de huidige ontwerpen ze tot een zeer veelzijdige en gemakkelijke optie om aan elke ruimte aan te passen.

De voordelen van wandlampen met gelede en/of uitschuifbare arm ten opzichte van andere soorten lampen zijn:

  • Ze bieden directe focusverlichting. Ze kunnen worden verplaatst of gebogen om de lichtstraal te richten.
  • Je kunt modellen vinden in verschillende stijlen, maten, kleuren en vormen, zodat ze mooi opgaan in de ruimte waarin ze worden geplaatst.
  • U kunt de extra functies van uw gelede wandlamp kiezen volgens uw voorkeuren: onder andere lichtintensiteitsregeling, USB- of wekkerfunctie.

Slanglampen in industriële stijl

Van de gelede wandlampen zijn die met een industriële stijl het meest gevraagd. De lampen worden zowel in werkplekken en studeerkamer gebruikt als in de keuken, woonkamer of woonkamer. Als ze aan de muur zijn bevestigd, kunnen we ruimte besparen op verschillende oppervlakken en licht projecteren op een verticaal of hellend vlak waar we het nodig hebben.

Esthetisch gezien zijn lampen trenditems, zoals alle industriële lampen. De slangen in zwarte of metallic afwerking zijn de favoriet van velen en ook de meest veelzijdige. Het komt echter steeds vaker voor dat pastel- en zelfs neonversies verschillende hoeken van ons huis versieren.

Vaste wandlampen

Met de vaste wandlampen kunnen we het licht niet richten zoals de gelede. In bepaalde ruimtes is deze functie echter niet essentieel.Vaste schansen worden normaal gesproken gebruikt in de hal, doorgangsruimtes en als aanvulling op andere soorten lampen in andere kamers.

De plafondlampen met LED-technologie zijn de favorieten in dit soort ruimtes. Vooral degenen die een intieme sfeer creëren door middel van indirect licht. Al jaren worden ze ook het meest gebruikt door hotels als aanvulling op de hoofdplafondlamp, geplaatst op bedden en nachtkastjes.

Minimalistische wandlampen

Als we het over trends hebben, kunnen we niet anders dan onder de wandlampen minimalistische opties noemen, zoals die geïllustreerd in de afbeeldingen. Normaal gesproken bestaan ze uit een simpele steun - vaak een beugel - en een kale lamp Vaak spelen ze met de kleur van de kabel en het ontwerp van de steun zelf om meer of minder leuke lampen te krijgen, modern zo verfijnd.

Ze zijn een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig en goedkoop alternatief dat ze kunnen aanpassen en maken op basis van hun eigen behoeften. Op het net kun je talloze tutorials vinden om verschillende houten steunen voor dit type lamp te maken, ben je er klaar voor?

Wandlampen voor kinderen

Naast alle reeds genoemde mogelijkheden vind je bij ons ook leuke wandlampen voor kinderen. Originele ontwerpen in de vorm van dieren of ballonnen die vaak worden gebruikt om een omgeving te creëren of slaap te vergemakkelijken voor degenen die niet volledig in het donker kunnen slapen.

Zoals je kunt zien zijn er veel mogelijkheden om ons huis te verlichten met wandlampen. Ze zijn een geweldig alternatief voor werkruimtes, omdat ze ons in staat stellen het licht op een bepaald punt te richten, maar ze zijn ook ideaal om sfeer te geven aan kamers en doorgangsruimtes.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: