Decoratie-ideeën

Hoe u het juiste douchescherm kiest

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

In de afgelopen jaren is het beroemde en traditionele douchegordijn in onbruik geraakt en heeft het plaatsgemaakt voor het scherm dat in de meeste huizen over de hele wereld heerst. Het is een veel praktischer en effectiever element dan het gebruikelijke gordijn omdat het voorkomt dat het water uit de douche wegstroomt en de hele badkamer bevlekt.

Als u overweegt het douchegordijn te verwijderen en een scherm te plaatsen, verlies dan geen details en let goed op de aspecten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de meest geschikte voor uw badkamer en haal er het meeste uit.

Echte behoeften

Niet alle partities zijn hetzelfde en afhankelijk van je werkelijke behoeften moet je de een of de ander kiezen. Als je slecht ter been bent, is het aan te raden om een scherm te gebruiken dat veilig is en steunpunten heeft waarmee je probleemloos kunt douchen. Als je daarentegen kinderen hebt, is het het beste om een scheidingswand te plaatsen die alleen het onderste gedeelte bedekt, omdat je op deze manier spatten voorkomt en de kranen zonder problemen kunt hanteren.

Materiaal en afwerking

Momenteel zijn scheidingswanden van acryl het meest gevraagd en gebruikt. Het is een redelijk resistent materiaal dat goed bestand is tegen stoten en in geval van breuk zou het in zeer kleine stukjes breken. De dikte van het scherm is ook heel belangrijk omdat het helpt om het veiligheid te geven. Kies je voor vaste schermen dan is de normale gang van zaken een dikte van 8 mm, terwijl als het gaat om verschuifbare schermen een dikte van 6 mm aan te raden is.De afwerking is een ander element waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een scherm. De meest aan te raden is de transparante, omdat het helpt om een groter gevoel van ruimte te geven terwijl als wat u zoekt Het is een beetje privacy tijdens het douchen. De beste is de doorzichtige.

Anti-kalk behandeling

Een aspect dat veel mensen over het hoofd zien, maar wat echt belangrijk is, is dat het glas een antikalkbehandeling heeft ondergaan. Met deze behandeling voorkomt u dat er kalk in het scherm komt en is het scherm veel gemakkelijker schoon te maken. Deze behandeling duurt niet eeuwig en het is normaal dat deze na ongeveer 5 jaar verdwijnt. Onthoud dat als je voor deze behandeling kiest, je het scherm hiervoor moet reinigen met specifieke producten.

Profielen

De profilering is een aspect waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een bepaalde partitie, aangezien deze ervan afhangt om veel langer mee te gaan en behoorlijk resistent te zijn. Tot op de dag van vandaag heeft aluminium de voorkeur omdat het de luchtvochtigheid zeer goed vasthoudt en een esthetisch tintje aan het scherm geeft dat best interessant is. Als u kiest voor een schuifscherm, moet u rekening houden met de lagers. Het meest aan te raden zijn dubbele lagers, omdat deze het gemakkelijker maken om het scherm zonder problemen te laten glijden en voor het openen van de zelf vrij stil.

Openingssystemen

Het andere aspect waar je rekening mee moet houden wanneer je een scherm in je badkamer plaatst, is het openingssysteem. De meeste mensen kiezen meestal voor schuifdeuren, omdat ze vrij praktisch zijn en weinig ruimte innemen. Heb je een badkamer van enkele meters, dan zijn schuifdeuren de beste optie als het gaat om het plaatsen van een scherm. Een ander openingssysteem is dat van draaideuren die naar binnen of naar buiten openen.Als je een ruime badkamer hebt met veel meters, aarzel dan niet om een scheidingswand te plaatsen met dit openingssysteem. De deuren zijn veel esthetischer dan de andere openingssystemen omdat ze geen soort profilering. Een laatste type opening voor het scherm is de vaste, ideaal voor badkamers die niet groot zijn en weinig licht hebben. In dit geval wordt het scherm met een eenvoudig scharnier aan de muur bevestigd en is het de goedkoopste van allemaal, dus het is een goede optie als je thuis een mooi scherm in de badkamer wilt plaatsen.

Tegenwoordig is het scherm een essentieel element in elke badkamer geworden, dus aarzel niet om het op te zetten en de kamer een nieuwe look te geven. Vergeet niet om rekening te houden met de hierboven genoemde kenmerken voordat u een scherm koopt. Naast het geven van een esthetisch tintje aan de badkamer, kunt u er ook goed mee douchen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het water dat buiten de douche zelf kan vallen.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: