Decoratie-ideeën

Pastelkleuren in huisdecoratie

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Kussens, stoffen, schilderijen en accessoires zoals lijsten of vazen zijn een gemakkelijke manier om kleuren in een kamer te testen zonder de hele kamer in gevaar te brengen. Dit is ideaal om te controleren of je van pastelkleuren houdt om een van je kamers te decoreren. Overdrijf ook niet, soms kan een uitbarsting van kleur krachtiger zijn in een neutrale ruimte.

Dit betekent niet dat taarten niet de ster van je huis kunnen zijn. Bent u op zoek naar een dramatisch statement? Denk aan lichtroze met gedurfd zwart.Een modernere interpretatie? Citrusgeel met lichtgrijs. Wil je een meer formele nautische look? Gebruik lichtblauw met sterk rood, dit zijn slechts enkele ideeën!

Veel van de belangrijkste designtrends van vandaag omvatten gedurfde, heldere kleuren, maar dat betekent niet dat pastelkleuren ook geen rol spelen. Als je van zachte tinten houdt, zijn pasteltinten jouw ding. Maar als je geen ideeën hebt om te kunnen decoreren met pastelkleuren, mis dan de volgende inspiraties niet, zodat je degene kunt kiezen die je het leukst vindt of die je zal helpen de meest geschikte tinten voor je huis te vinden.

Creativiteit is de sleutel tot decoreren met pasteltinten. Of je nu zachte nuances gebruikt met fris wit, ze combineert met levendigere kleuren, voor een subtiel vleugje pasteltinten gaat of je ruimte verzadigt met deze onweerstaanbare tinten, je hebt gegarandeerd een winnend interieur!

Ideeën voor decoratie in pastelkleuren

Pastelkleuren met wit

We beginnen met een beproefde strategie om het effect van pastelkleuren te versterken: combineer ze met wit! Sterker nog, velen geven er de voorkeur aan om zachte tinten voor zichzelf te laten spreken door de kamer er simpelweg NIET in te bedekken. Een pastelkleurige accentmuur met witte meubels kan bijvoorbeeld een goed idee zijn. Je kunt de muren en meubels ook in wit hebben en de accessoires en decoratie in pasteltinten.

Pastelkleuren kunnen een kamer zelfs het liefste en meest rustgevende maken of blijven. Je kunt wit als dominante kleur gebruiken en pastelkleuren gebruiken voor accentstukken zoals lampen, textiel of andere accessoires.

Pastelkleuren met heldere tinten

Je kunt pastelkleuren combineren met felle tinten of felle kleuren om kamers meer leven te geven. Je kunt spelen met zachte kleuren en felle kleuren zoals neontinten. Een pastelblauwe kamer kan bijvoorbeeld worden verbeterd met rijke tinten fel oranje en limoengroen. Het zijn sterke, heldere kleuren die er geweldig uitzien.

In een woonkamer is het ook een goed idee om deze combinaties te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een lichtgroene, lavendel of neongele kleuren combineren. Zeker als je ook combineer het met roze koraal, de combinatie kan prachtig zijn!

Je kunt ook een pastelkleur gebruiken voor een bank in je woonkamer, en ook pasteltinten gebruiken op bijvoorbeeld de muur. Later kun je meubels toevoegen zoals planken met boeken in felle kleuren zoals groen, oranje of elektrisch blauw.Andere details, zoals tapijten of gordijnen, kunnen de tint hebben die je het mooist vindt in pasteltinten.

In kinderkamers is het ook een goed idee om pastelkleuren te combineren met andere meer levendige en heldere kleuren. Kinderen zullen dus kleuren in hun slaapkamer hebben die hen rust en comfort brengen , maar gecombineerd met andere, meer levendige en heldere kleuren die hen de energie geven die ze nodig hebben om elke dag het hoofd te bieden en die alle jongens en meisjes in zich hebben.

In een slaapkamer kun je bijvoorbeeld muren in pasteltinten hebben met de sprei in feloranje gecombineerd met accessoires in rood- en magentatinten, de ruimte komt vanzelf tot leven!

Subtiel zijn

Een ander idee om pastelkleuren aan je huis toe te voegen, is door dit op een subtiele maar zeer subtiele manier te doen. U kunt bijvoorbeeld een elegante kamer hebben met wit en zilver en lichte blauwtinten toevoegen.De combinatie van grijs met pasteltinten creëert zelfs een eigentijdse look die heel elegant en ontspannend is.

Pastelblauwe strepen passen goed bij bijvoorbeeld grijs en beige in een badkamer. Het effect in deze combinaties: subtiliteit op zijn best. Subtiliteit brengt elegantie in al uw kamers en u kunt pastelkleuren gebruiken volgens uw persoonlijke voorkeuren.

Pastelkleuren in stijl

Een ander idee is om pastelkleuren in stijl te gebruiken. Dat wil zeggen, gebruik het zoveel als u wilt voor een zeer ontspannend verblijf en combineer ze met de kleuren die u het meest geschikt acht. Je zult een krachtig verblijf creëren en vullen met persoonlijkheid. U kunt bijvoorbeeld grijs en groen gebruiken in pasteltinten en de accessoires in de kamer met dezelfde toon versterken. Je zult merken hoe je een verfrissend en schoon effect creëert.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: