Decoratie-ideeën

Sleutels om te herkennen en te decoreren met de Scandinavische stijl

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

De Noordse stijl is de laatste tijd erg in de mode, dus we zien dat veel ruimtes zijn ingericht met deze trend. Als je ook veroverd bent door Scandinavische ruimtes, aarzel dan niet om alle sleutels op te schrijven om de modieuze Scandinavische stijl te herkennen en in te richten.

De Scandinavische stijl is dat deze is ontstaan in de Scandinavische landen, waar functionaliteit en designmeubels erg belangrijk zijn, maar ook het milieu. Daarom zijn de meubels gemaakt van natuurlijk hout en zijn elementen en ruimtes in natuurlijke stijl gebruikt, op zoek naar eenvoud.Besteed aandacht aan elk van de sleutels om te decoreren in deze stijl die tegenwoordig zo trendy is.

Designmeubels

Design is erg belangrijk in de Scandinavische wereld, en deze trend is op zoek naar meubels die tegelijkertijd een eenvoudig maar modern en functioneel ontwerp hebben. Daarom wordt er gezocht naar meubelen met basislijnen, maar met een moderne vormgeving en afwerkingen. Deze meubelen vervullen vaak meer dan één functie en verrassen ons zelfs met futuristische ontwerpen die we nog niet eerder hadden gezien. De modulaire meubels zijn ook heel gebruikelijk, omdat ze zeer functioneel zijn en kunnen worden aangepast aan verschillende levensfasen of behoeften. De firma Ikea is een grote pionier in dit type meubel met Scandinavisch design en enorme functionaliteiten.

Functionaliteit boven alles

Functionaliteit is erg belangrijk in de Scandinavische stijl, bijna net zo belangrijk als het moderne design en de basislijnen.De meubels moeten functioneel zijn en we mogen geen dingen toevoegen die eigenlijk niet veel functie hebben, omdat de Scandinavische filosofie ons vertelt over eenvoudige ruimtes waar alles zowel functioneel en praktisch als mooi is. Meubels worden meestal voor meer dan één functie gebruikt, vooral in het geval van kindermeubels, zodat ze ook na de eerste paar jaar van dienst zijn, aangezien het binnen deze ecologische gedachte van deze trend is om meubels zo vaak mogelijk te gebruiken.

Minder is meer

Bij het inrichten vinden we eenvoudige ruimtes, waar weinig decoratieve objecten zijn en de bestaande objecten met grote zorg zijn uitgekozen. Vazen met geometrische vormen, vloerkleden met een eenvoudig patroon of muurprints met illustraties van basislijnen. Alles is in dezelfde lijn van eenvoud zodat de ruimtes die nette en basic Scandinavische uitstraling hebben.We mogen nooit een ruimte overbelasten die we er helemaal Scandinavisch uit willen laten zien. Bij twijfel kunnen we beginnen met alleen de details die we nodig hebben en in de loop van de tijd iets toevoegen.

Zwart-wit of pasteltinten

Wat betreft de kleuren die we willen kiezen om Scandinavische ruimtes te decoreren, hebben we het vrij duidelijk. De combinatie zwart-wit is het meest geslaagd, maar als we ook kleuren willen toevoegen, kiezen we normaal gesproken voor pastelkleuren. De grijstinten helpen om het contrast tussen zwart en wit te verminderen, en hetzelfde gebeurt met andere pasteltinten, die zacht zijn en de ruimtes niet verzadigen. Lichtgeel, lichtblauw of lichtroze zijn enkele van de meest gebruikte tonen. Het is beter om een enkele toon te kiezen om toe te voegen aan de basis zwart of wit, om uiteindelijk zelfs de zachtste kleuren niet te verzadigen. Men moet niet vergeten dat deze ruimtes juist opvallen door hun eenvoud.

Afdrukken met basislijnen

Als we patronen aan deze ruimtes gaan toevoegen, vinden we zeker motieven met basislijnen en patronen in een geometrische stijl. Regendruppels, sparren met eenvoudige vormen, strepen, stippen en chevronstrepen zijn heel gebruikelijk in dit soort decoratie en stellen ons in staat om alles een leuk tintje te geven als we weinig kleuren hebben gebruikt. Deze patronen kunnen zelfs worden gemengd als vergelijkbare tonen worden gebruikt, hoewel we moeten vermijden om er te veel toe te voegen om verzadiging te voorkomen.

Veel hout

Het hout is meestal de hoofdrolspeler in Scandinavische ruimtes. Het is een natuurlijk, recyclebaar materiaal dat zorg draagt voor de natuur en bovendien zeer duurzaam is, we hebben het dus over kwaliteitsmeubels die we tientallen jaren zullen gebruiken. Dit is de filosofie van de Scandinavische stijl.Dit hout wordt in lichte tinten gekocht, omdat Scandinavische ruimtes erg licht zijn.

Natuurlijke verlichting

De verlichting is meestal natuurlijk, gebruikmakend van de kleur wit, waardoor alles helderder lijkt, evenals lichte tinten. We kunnen natuurlijk licht in ons voordeel gebruiken, zodat ruimtes veel groter lijken. In Scandinavische ruimtes is er geen duisternis, en zelfs als we de kleur zwart gebruiken, moeten we veel wit als contrast gebruiken om licht te geven.

Natuurlijke planten en kaarsen

In deze natuurlijke stroom vinden we enkele objecten die dienen om Scandinavische ruimtes te versieren. De natuurlijke planten zijn erg aanwezig, en die met eenvoudige groene tinten worden vaak gebruikt. Zelfs zij hebben een eenvoudige esthetiek.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: