Decoratie-ideeën

Voordelen en toepassingen van draaikiepramen

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Hoor je de draaikiepramen? Ze zijn u misschien niet bij naam bekend, maar op de foto's herkennen we perfect een type moderne ramen die ongetwijfeld veel functioneler zijn, omdat ze twee draaimogelijkheden hebben bij het openen. Deze vensters hebben hun voordelen, hun nadelen en hun bestaansreden.

We kunnen dit soort ramen in huis installeren, die grote ventilatie van alle ruimtes mogelijk maken door de ramen in grote en kleine hoeken te openen waardoor we energie kunnen besparen.Ze hebben ongetwijfeld voordelen, maar ook enkele nadelen, dus noteer ze allemaal om te weten of ze de juiste zijn voor jouw huis.

Wat zijn draai-kiepramen

Kiep-draairamen zijn een noviteit op het gebied van ramen die in steeds meer woningen te zien is. Het heeft de eigenschap om vanuit verschillende hoeken te kunnen openen, verticaal of horizontaal. Met een enkele handgreep kunnen we het raam aan twee kanten openen. In de verticale hoek opent hij meestal tot ongeveer 180 graden en in de horizontale hoek ongeveer 45 graden, waardoor de hoeveelheid lucht en stroming kan worden geregeld. Het zijn ramen die ook modern zijn omdat het een vrij modern ontwerp is, vergeleken met de gebruikelijke ramen die verticaal openen of schuiven.

Voordelen van draaikiepramen

Het grote voordeel van draai-kiepramen is energiebesparing als het gaat om het luchten van het huis.In de zomer hebben we airconditioning en in de winter verwarming. Slechte isolatie zorgt ervoor dat zowel warmte als verse lucht verloren gaat, daarom hebben we goede ramen nodig. Behalve dat ze gesloten zijn zodat er geen warmte of koude doorheen kan, kunnen we ze ook op een gecontroleerde manier openen, zodat de lucht kan circuleren maar er niet te veel warmte of koude verloren gaat, afhankelijk van de tijd van het jaar.

De beveiliging is nog een van de dingen waarvoor we voor dit type ramen hebben gekozen. Als we huisdieren of kinderen in huis hebben, zijn ze de beste, omdat we ze aan de horizontale kant open kunnen hebben zonder dat ze kunnen vallen. Met deze ramen kunnen we ze altijd zonder risico open laten voor degenen die thuis wonen, dus ze zijn in dit opzicht veel beter dan traditionele ramen.

De esthetiek is ook belangrijk omdat we deze openzwaaifunctie kunnen toevoegen aan uitzwenkbare ramen zonder hun uiterlijk te veranderen.Als we ze thuis helemaal nieuw opnemen, hebben we er een groot aantal afwerkingen voor, aangezien we ze tegenwoordig in veel materialen kunnen vinden. Het zijn duurzame ramen met een mooie esthetiek die ook gemakkelijk te onderhouden en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Nadelen van draaikiepramen

Het grote nadeel van dit type vensters zijn de kosten, aangezien deze meestal hoger zijn vanwege het openingssysteem, dat complexer is. Maar als we meer mogelijkheden willen hebben bij het openen van de ramen, en ook energie willen besparen ten opzichte van andere ramen, dan is dit systeem het meest geschikt. We kunnen grote energiebesparingen realiseren, zodat het ons op de lange termijn kan terugbetalen.

Modellen in draaikiepramen

Deze ramen openen in twee richtingen en hebben meestal een enkele hendel in het verticale en centrale deel, van waaruit de zijde die opengaat wordt geregeld.Er zijn verschillende soorten ramen, afhankelijk van het materiaal waarin ze zijn gemaakt. Het hout is er een van, en het is een natuurlijk materiaal met een mooie en warme afwerking, hoewel het veel meer onderhoud vereist dan andere raammodellen, omdat het een materiaal is dat vervaagt naarmate het ouder wordt de zon, dus het geeft ons wat meer werk.

PVC is een van dematerialen die voor deze ramen zijn gebruikt. Ze hebben het grote voordeel dat er veel afwerkingen en kleuren in dit materiaal zitten, waardoor ze zich aan elke plek aanpassen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden op lange termijn en hebben een groot geluiddempend vermogen, het belangrijkste voordeel waarvoor ze zijn gekozen.

Een laatste materiaal om over te praten is aluminium, waarin de overgrote meerderheid van de ramen wordt gemaakt. Zijn grote weerstand en isolatievermogen maken het een van de meest gekozen voor ramen. Ze zijn zeer goed bestand tegen klimaatveranderingen en zijn perfect te isoleren, met als gevolg energiebesparingen.

Installatie van draai-kiepramen

We kunnen de ramen installeren kantel-en-draai vanaf nul of vanuit ramen die oscilleren. In het tweede geval wordt het sluitmechanisme van het raam eenvoudig gewijzigd, waardoor het veel veelzijdiger wordt. In het eerste geval zijn de kosten veel hoger, maar zoals we al zeiden, dit systeem kan ons helpen besparen op de energiekosten van het huis, dus het is een geweldig idee op de lange termijn.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: