Decoratie-ideeën

Hoe luxueus te decoreren met bladgoud

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Je hebt misschien meubels en voorwerpen gezien waarvan je dacht dat ze luxueus waren, gemaakt of verguld met goud, maar in werkelijkheid waren ze alleen behandeld met bladgoud Met dit vaartuig we kunnen alles wat we aanraken in goud veranderen, alsof we koning Midas zijn, maar dan in een iets valsere versie, want het ziet er alleen maar uit als goud.

Bladgoud is een dunne plaat die op veel voorwerpen kan worden aangebracht om ze een gouden patina te geven waardoor ze eruit zien als dingen van goud, maar eigenlijk kunnen ze gemaakt van veel verschillende materialen, van hout tot metaal.Dus als je een vleugje luxe wilt geven aan iets dat je in huis hebt, kun je altijd bladgoud gebruiken om het een indrukwekkende gouden kleur te geven.

Wat is bladgoud?

Bladgoud is een zeer dunne plaat die kan worden gemaakt van geslagen goud of andere metalen. Deze platen worden al sinds de oudheid gebruikt om een gouden patina te geven aan voorwerpen zoals altaarstukken, goudsmeden of sculpturen. Tegenwoordig wordt het in decoratie gebruikt om een gouden toets te geven aan elk object dat we naar een ander niveau willen tillen. Het geeft ons zeker veel mogelijkheden en het kan op veel oppervlakken worden toegepast.

Bladgoud kan op twee manieren worden gemaakt. Aan de ene kant hebben we 22-karaats goud in fijne vellen. Er zijn ook vellen nepgoud die zijn gemaakt met een legering van koper, zink en tin, die dikker en ook Het zijn grotere vellen.

We kunnen ook bladzilver of koper vinden, omdat er andere meta altinten mogelijk zijn. Hoewel we het vandaag hebben over bladgoud, aangezien dit de bekendste is, is de waarheid dat lakens in andere tinten zijn gemaakt om verschillende aspecten aan meubels of objecten te geven.

U kunt de moderne platen van bladgoud transfer gebruiken die een klevend deel hebben waardoor het gemakkelijker is om op objecten te plakken, voor degenen die minder gewend zijn aan het gebruik van dit soort materiaal. Het is een gemakkelijkere manier om over te brengen op objecten om ze goudkleurig te maken, omdat het een deel heeft dat gemakkelijk hecht.

Waar vind je bladgoud

Het is gemakkelijk om bladgoud of bladzilver te vinden in winkels voor handwerk en schone kunsten Je hebt veel mogelijkheden in online winkels, waar je prints tegen lage prijzen vindt en op veel plaatsen om Kiezen van. Voor authentiek bladgoud, dat ongetwijfeld veel duurder is, kunt u naar kunstwinkels gaan, aangezien zij dit materiaal hebben dat vaak wordt gebruikt voor de restauratie van waardevolle voorwerpen.

Materialen om bladgoud te gebruiken

Bij het werken met bladgoud hebben we verschillende materialen nodig. Aan de ene kant het te vergulden object en natuurlijk de bladgoud die we hebben gekocht. De polonaise is een speciaal penseel dat wordt gebruikt om met deze zeer fijne vellen te werken, vooral met de authentieke, omdat ze gemakkelijk kunnen breken. Naast deze speciale borstel hebben we een zachte, ronde borstel nodig om het vel te lijmen, speciaal mengsel van vernis en schellak om het te fixeren. We kunnen ook een beetje talkpoeder op onze handen gebruiken, zodat de lakens niet aan ons plakken.

Bladgoud toevoegen aan een object

Voor houten voorwerpen is het beter om het stuk goed te schuren en ervoor te zorgen dat het glad is.Bij dit type ondergrond wordt meestal een rode basiskleur gebruikt zodat het goud veel meer opv alt. De speciale lak helpt het bladgoud aan het oppervlak te hechten, dus het is essentieel om een goede laag aan te brengen, ongeacht het object. Houd er rekening mee dat u moet oppassen dat de vernis de juiste consistentie heeft en niet vloeibaar of volledig droog kan zijn. Idealiter zou het er droog moeten uitzien, maar nog steeds plakkerig aanvoelen. Dit is het moment waarop we het bladgoud moeten aanbrengen zodat het blijft plakken en op het object wordt overgebracht. Met de platen die een transfer hebben, kunnen we deze Mixtión-vernis niet gebruiken, omdat ze een oppervlak hebben om te plakken.

We moeten het bladgoud nemen met de polonaise en het bladgoud op het oppervlak aanbrengen. Het zal waarschijnlijk breken, omdat het erg delicaat is, maar de onvolkomenheden geven het stuk een oude uitstraling die erg goed is.Je moet ook niet proberen alles te dekken, vooral niet als het de eerste keer is, aangezien het iets moeilijks te bereiken is. Eenmaal gelijmd, moeten we kleine slagen geven met de ronde borstel zodat deze goed vastzit en om de stukjes te verwijderen die niet plakken en overblijven. De schellak wordt gebruikt zodat dit bladgoud uiteindelijk niet loslaat na verloop van tijd en op het oppervlak blijft zitten.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: