Decoratie-ideeën

Vintage vs. Retro, wat is het verschil en decoratie-ideeën

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Veel mensen verwarren deze twee termen. Het is ons duidelijk dat dit dingen zijn die het verleden oproepen, maar ze zijn niet synoniem, maar elk heeft een betekenis, dus vandaag gaan we verduidelijken waar we het over hebben als we het hebben over vintage vs. retro, omdat het verschillende dingen zijn en daar moeten we rekening mee houden bij het decoreren.

Bovendien zijn beide betrokken bij verschillende trends, al kun je natuurlijk zonder problemen objecten mixen die vintage zijn en andere die retro zijn. Als je houdt van de mode van objecten die je herinneren aan de afgelopen decennia en je wilt dat nostalgische tintje in huis, dan moet je niet stoppen met het leren over deze twee trends die soms door elkaar worden gehaald.

Wat is vintage?

We moeten in gedachten houden dat vintage authentiek is Dat wil zeggen, het zijn dingen die nog geen antiek zijn, maar die al een bepaalde traditie hebben. Die dingen die vóór de jaren 90 zijn vervaardigd en die de stijl van hun tijd hebben. Consoles uit de jaren tachtig, jurken uit de jaren zeventig, een meubel uit de jaren zestig. Dit alles werd decennia geleden vervaardigd in een stijl die al uit de mode is, maar heeft vandaag zijn waarde en interesse herwonnen als iets vintages, iets uit een ander tijdperk dat een ouderwets en origineel tintje geeft aan elke ruimte.

Vintage wordt niet alleen gebruikt in kleding, maar ook in decoratie. Als we een vintage decoratie willen, moeten we dingen van vroeger verzamelen. Het houten meubel van een grootmoeder met die oude stijl, een plank uit de jaren 70. Normaal gesproken hebben deze vintage objecten een herziening nodig om ze een beetje bij te werken, aangezien het stukken van decennia geleden zijn die een beetje beschadigd zijn geraakt.We kunnen ze in ieder geval zelf herstellen door tutorials te bekijken of een expert te vragen dit te doen. Dus nu weet je het, zoek in de opslagruimte naar die dingen van decennia geleden die weer een vintage trend kunnen worden.

Wat is retro?

De retrotrend verwijst echter naar die objecten die vandaag de dag worden gemaakt, maar die andere decennia imiteren en stijlen uit het verleden. De bekende koelkasten van Smeg zijn bijvoorbeeld retro, omdat ze de apparaten uit de jaren 50 imiteren maar helemaal van nu zijn. We kunnen tafels vinden in de stijl van de jaren 50 met dat originele modernisme, of stukken die mythische dingen imiteren, zoals oude fotocamera's. Er zijn duizend ideeën in deze zin in de huidige decoratiewinkels. Je hoeft niet naar tweedehandswinkels, want dat zou vintage zijn, maar ga door de winkels waar ze retro-objecten maken en laat je meeslepen door die ideeën die actueel zijn maar de afgelopen decennia inspiratie hebben opgedaan.

Wij decoreren met een vintage trend

Mensen houden steeds meer van de vintage trend, maar we hebben veel manieren om het te gebruiken. Enerzijds kunnen we een kamer inrichten met volledig vintage stukken, met antieke smeedijzeren bedden, gerestaureerde houten meubels en oude stukken die we hebben teruggevonden. Aan de andere kant kunnen we gewoon een vintage tintje geven aan een modernere omgeving. De mengsels zijn ongetwijfeld het meest succesvol, omdat we het risico lopen de ruimte te verouderd of zelfs saai te laten lijken, dus we kunnen het een meer actueel tintje geven met wat moderne meubels, een plank of wat actuele lampen.

We decoreren met een retro trend

De retrotrend is veel gemakkelijker uit te voeren. Ongetwijfeld is het moeilijk om authentieke voorwerpen uit verschillende periodes die in goede staat verkeren te vinden of te moeten restaureren, maar in het geval van de retro trend is het gemakkelijk omdat er veel winkels zijn waar dit soort voorwerpen worden verkocht die trends uit het verleden oproepen .meubels in retrostijl uit de jaren 50, apparaten met die retro-uitstraling zoals Smeg-koelkasten en in het algemeen alles dat een ander tijdperk imiteert maar vandaag wordt vervaardigd. Over het algemeen kan een kamer gemakkelijk in een retrostijl worden ingericht en het ziet er geweldig uit, we hoeven niet eens onze toevlucht te nemen tot het door elkaar halen van dingen, hoewel retro-objecten gemakkelijk kunnen worden toegevoegd aan moderne en huidige ruimtes.

Stijlen die combineren met retro en vintage

Er zijn veel stijlen die speciaal lijken te zijn gemaakt om retro- of vintage-accenten toe te voegen. De industriële stijl imiteert de dagen van de industriële revolutie, gerestaureerde lofts en al het andere dat door de industrie is geïnspireerd, dus het is een retrostijl op zich en geschikt voor veel retrodingen en zelfs gecombineerd met een oud vintage meubel dat gerestaureerd is. De Scandinavische stijl gebruikt ook bij veel gelegenheden vintage stukken om alles een meer vertederende en minder designtoets te geven, waarbij voornamelijk met stukken hout wordt gewerkt.Wat betreft de meer klassieke stijl, er zal altijd een plek zijn voor vintage stukken uit andere tijden.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: