Decoratie-ideeën

Ontdek imitatie houten vloeren

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

We hebben geen beslissing genomen over het type vloer, omdat we houden van de weerstand van steengoed, maar van de warmte en uitstraling die hout aan alle kamers geeft. Nou, je kunt stoppen met zoeken, want er is al een tijdje een optie die lijkt op een hybride tussen de twee en dat heeft veel mensen overtuigd. Het lijkt op hout, maar dat is het niet, het is keramiek.

De houtimitatievloeren zijn erg populair geworden en kunnen in meer dan één huis verborgen zijn en het zal ons misschien verbazen dat het niet echt hout is, maar keramiek of steengoed dat is zo goed gemaakt dat we het verschil niet merken, behalve de textuur wanneer we ze aanraken.Met de kwaliteit van keramiek van vandaag kunnen we beide partijen ten goede komen. Bekijk alle details van deze interessante vloeren voor je huis.

Wat zijn imitatie houten vloeren?

De imitatiehouten vloeren zijn vloeren die op hout lijken maar het niet zijn. We hebben het dan niet over parketvloeren van mindere kwaliteit, maar over deze vloeren die recentelijk zijn ontstaan en van keramiek zijn gemaakt, zoals traditionele tegels, maar die de houten vloer een uitstraling geven. Ze zijn met zo'n kwaliteit en precisie gemaakt dat het echt lijkt alsof we met een houten vloer te maken hebben. Het onderscheidt zich hiervan door aanraking en doordat ze veel vlakker en perfecter zijn, zonder de aders die typisch zijn voor het meest rustieke hout. Omdat hout in allerlei omgevingen erg populair is geworden op de vloer, is er gezocht naar een oplossing die nog veel meer voordelen heeft.

Type afwerkingen die we hebben gevonden

Momenteel imiteren deze vloeren verschillende houtsoorten die we op de markt hebben. Van walnoot tot beuk, kastanje of eik. We moeten gewoon kiezen op basis van de houttint die we het mooist vinden voor de vloer van ons huis. De lichtere tinten worden meestal gebruikt in moderne en Scandinavische omgevingen, de middentonen in klassieke ruimtes en de donkere tinten in rustieke en elegante omgevingen. Hoewel de variëteit misschien niet zo breed is als bij houtschilderijen, is de waarheid dat we nogal wat afwerkingen en tinten hebben.

Voordelen imitatie houten vloeren

Dit is het meest interessante deel, en het is precies dat er veel mensen zijn die vanwege hun vele voordelen overstappen van parket- en houten vloeren op imitatiehouten vloeren. Een van de belangrijkste is de grote duurzaamheid van dit materiaalkeramiek in vergelijking met hout. Het heeft ongetwijfeld veel meer weerstand en gaat veel langer intact dan hout, dus op de lange termijn is het een waardevolle keuze.

Een ander voordeel is dat het geen vloeistoffen absorbeert In hout kan water een groot probleem zijn dat de vloer volledig verpest. Hout zwelt op en vloeren zakken in en moeten worden verwijderd en opnieuw worden geïnstalleerd. Met steengoed hebben we dit gevaar niet meer als we op een dag last hebben van overstromingen of een te hoge luchtvochtigheid in huis, omdat water het niet op deze manier aantast.

Het is veel gemakkelijker te onderhouden dan houten vloeren, die moeten worden gepolijst, waarbij vocht en speciale was worden vermeden. Aangezien het veel meer beschadigd raakt, is de waarheid dat het onderhoud hoger zal zijn, vooral wanneer er tijd verloren gaat met het voorbereiden van de grond.

Nadelen van steengoedvloeren met houteffect

Hoewel alles voordelen lijkt, is de waarheid dat deze vloeren ook hun nadelen hebben in vergelijking met houten vloeren. Een daarvan is dat imitatiehoutkeramiek duurder is, maar als we ook aan de duurzaamheid denken, kan dat ons compenseren.Aan de andere kant is dit materiaal kouder omdat het meer geleidbaarheid heeft en de warmte van ons lichaam als we erop stappen sneller wordt verdeeld, waardoor het kouder lijkt. Het heeft zeker niet de warmte van hout, ook al ziet het eruit als hout. Een laatste nadeel is dat het leggen van dit type vloer moeilijker is omdat de vloer volledig waterpas moet zijn, maar op de lange termijn duurzamer is, dus de kosten kunnen ook de moeite waard zijn.

Stijlen om te combineren

Als het gaat om het toevoegen van deze vloeren aan je huis, hebben we veel stijlen waarmee ze kunnen worden gecombineerd Hout is ideaal voor klassieke ruimtes, maar ook in huizen in Scandinavische stijl , wat een heel moderne trend is. In dit type stijl worden zeer lichte houtsoorten gebruikt, dus houd daar rekening mee als je dat effect wilt bereiken. In rustieke huizen zijn houten vloeren ook essentieel, maar in dit geval worden donkere kleuren gebruikt, hoewel niet te veel om het licht niet te elimineren.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: