Huis tips

Trucs en zelfgemaakte formules om aluminium schoon te maken

Admin

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aluminium is erg aanwezig in onze huizen. Veel huishoudelijke apparaten bevatten aluminiumcoatings en er zijn tal van keukengerei gemaakt van dit metaal omdat het een licht metaal is en een goede warmtegeleider. Het is ook een metaal met veel aanwezigheid in exterieurelementen: ramen, kozijnen

De glans van aluminium is aantrekkelijk voor ons om ons huis te decoreren, maar we weten niet altijd hoe we het in goede staat moeten houden. De beste manier om dit te doen, is door het regelmatig schoon te maken, zodat het niet vuil wordt en bederft.Er zijn ook enkele zelfgemaakte trucs en formules om aluminium schoon te maken waarvan we denken dat je die moet kennen. We zullen het je laten zien!

Aluminium is een zeer veelzijdig en resistent materiaal en wordt als zodanig zowel binnen als buiten veel gebruikt. Het is echter ook een delicaat materiaal, omdat het bij gebruik kan verkleuren, kan krassen als het niet goed wordt behandeld, en deuken met simpele slagen. Daarom is het belangrijk om te weten waarmee en hoe je het schoonmaakt.

Hoe aluminium schoon te maken

Het regelmatig reinigen van aluminium kookgerei is de sleutel tot het voorkomen van vuilophoping en het voorkomen van roestvorming van aluminium, een vorm van corrosie die de integriteit van het metaal kan aantasten. Er is een grote verscheidenheid aan producten voor het reinigen van aluminium. Voor hetzelfde doel kunnen we echter ook effectieve thuisformules gebruiken.

Welk product je ook kiest, gebruik zachte doeken en sponzen om aluminium te reinigen en te drogen die het oppervlak niet beschadigen. Bovendien moet het aluminium worden behandeld met heen en weer gaande bewegingen, dat wil zeggen voorwaarts en achterwaarts, waarbij cirkelvormige bewegingen worden vermeden die de uniformiteit ervan zouden kunnen aantasten. Het wordt ook aanbevolen om een test uit te voeren op een onopvallende plaats, alvorens de oplossing op het gehele object aan te brengen en in het geval van commerciële polijstmachines, de instructies van de fabrikant stap voor stap te volgen.

Voordat je een reinigingsformule aanbrengt

Voordat we een reinigingsformule aanbrengen, gebruiken we een zeepoplossing omte ontvetten en vlekken van het aluminium oppervlak te verwijderen. We doen het met een doek of een spons, zonder het oppervlak te krassen of mishandelen. Door het op deze manier regelmatig schoon te maken, kunnen we het aluminium in optimale conditie houden.

Als het vuil zich heeft opgehoopt en de zeepoplossing niet voldoende is om de glans van het aluminium te herstellen, zullen we meer actieve oplossingen moeten gebruiken. Zure oplossingen die de kleur effectief op het aluminium.

Formules om aluminium schoon te maken

Om agressieve vlekken van aluminium te verwijderen, kunnen zure oplossingen worden gebruikt die zijn gemaakt met gebruikelijke producten in onze huizen, zoals ammoniak, azijn of citroensap. Deze oplossingen verminderen verkleuring veroorzaakt door oxidatie en herstellen de glans van voorwerpen.

  • Azijn is een van de nuttigste voedingsmiddelen als het gaat om schoonmaken. Het wordt voor bijna alles gebruikt, er zijn maar weinig dingen die je thuis niet kunt schoonmaken met azijn. In het geval dat u het gebruikt om aluminium te reinigen, is het ideaal om water met de juiste hoeveelheid azijn (2 eetlepels tot 1/4 water) in een grote bak te koken en de te reinigen voorwerpen erin te plaatsen totdat het aluminium is verkleurd .Daarna laten we het water afkoelen, spoelen we de reeds schone voorwerpen af onder de kraan en drogen ze af met een zachte doek.

We kunnen de azijn vervangen door citroensap of room van wijnsteen, waardoor vergelijkbare resultaten worden verkregen. Het is in ieder geval raadzaam om handschoenen te dragen en de oplossing te verwarmen in een geventileerde ruimte om de dampen niet in te ademen en mogelijke hoofdpijn te voorkomen.

  • Een andere manier om aluminium schoon te maken is door een pasta te maken met azijn, zout en bloem We beginnen met het toevoegen van een eetlepel zout in een bakje met een kopje azijn en voeg dan beetje bij beetje beetje bij beetje de bloem toe terwijl je mengt om een uniforme pasta te krijgen. Eenmaal bereikt, zullen we de pasta met een zachte doek op het metaal aanbrengen en minimaal 20 minuten laten inwerken. Daarna spoelen we af met lauw water en drogen we af met een washandje.
  • Ketchup lijkt ook een goede keuze om dit metaal schoon te maken. Het idee is om het object te bedekken met een dun laagje ketchup en dit 10 tot 20 minuten te laten intrekken. Ketchup is bijtend, dus de tijd moet worden gecontroleerd zodat er geen ongewenste effecten optreden in het toepassingsgebied. Daarna gewoon het oppervlak schrobben en afspoelen met lauw water.

Zoals je kunt zien, zijn er tal van manieren om aluminium te reinigen zonder commerciële formules te gebruiken. In dit geval worden alledaagse ingrediënten je beste bondgenoot ervoor. Nu je weet hoe je aluminium voorwerpen moet schoonmaken en laten glanzen, ga je ze in de praktijk brengen? Je hebt geen excuses meer! Uw keukengerei, kozijnen en decoratievoorwerpen zien er met minimale inspanning van uw kant beter uit.

Help de ontwikkeling van de site en deelt het artikel met vrienden!

Aanbevolen

Deze pagina in andere talen: